ΑρχικήgamingΤο Metroid Prime Remastered καταλαβαίνει την δύναμη της σιωπής

Το Metroid Prime Remastered καταλαβαίνει την δύναμη της σιωπής

 Metroid Prime

Το Metroid Prime Remastered είναι τόσο διαχρονικό που δύσκολα πιστεύεις ότι βγήκε πριν 20 χρόνια. Είναι συγκλονιστικά μοντέρνο στις αρχές του σχεδιασμού του και στον τρόπο με τον οποίο μας παρουσιάζει έναν εκτεταμένο κόσμο για να τον εξερευνήσουμε, χωρίς να μας καθοδηγεί. Τα tutorials παρέχουν βήμα προς βήμα οδηγίες και ένα σύστημα υποδείξεων για να σας βοηθήσουν στο ταξίδι σας, ωστόσο η Retro Studios ενθαρρύνει τους παίκτες να χαράξουν τη δική τους πορεία. Μπορεί στην αρχή να είναι τρομακτικό, αλλά αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της εμπειρίας του παιχνιδιού που ανταμείβει την εξερεύνηση και την εφευρετικότητα.

Δεν υπάρχουν σύμβολα που να σας δείχνουν το δρόμο, δεν υπάρχει παντογνώστης πρωταγωνιστής που να σας μιλάει και τίποτα στο μενού που να μπορεί να σας πει πού πρέπει να σας οδηγήσει το ταξίδι σας στη συνέχεια – πρόκειται για μια περιπέτεια χωρίς οδηγίες. Όπως κάποια παλιά παιχνίδια το Metroid Prime, δείχνει εμπιστοσύνη στο κοινό του ώστε να βρει την άκρη μόνο του και να κοιτάξει πίσω σε προηγούμενες ενέργειες ώστε να αντιληφθεί σε ποιες μπλοκαρισμένες περιοχές έχει τώρα πρόσβαση ή κάποια προφανή hints που με τη πρώτη ματιά δεν έγιναν αντιληπτά.

 Metroid Prime

Τις περισσότερες φορές αυτό καταλήγει σε μια σπηλιά γεμάτη με λάβα η οποία δεν μπορεί να σας κάψει. Καθώς εξοικειώνεστε με τον ανοιχτό κόσμο, μικρές επιτυχίες θα σας βοηθήσουν να ξεκλειδώσετε νέες ικανότητες και γνώσεις.

Ενώ το μονοπάτι της ανακάλυψης, που καθορίζει μεγάλο μέρος της εξερεύνησης είναι αστρικό, αυτό που ξεχωρίζει στο Metroid Prime είναι η υπέρτατη μοναξιά του. Πέρα από έναν την αφήγηση της αρχής και την επαναλαμβανόμενη μάσκα του scan visor, αυτό το παιχνίδι δεν περιέχει καθόλου διάλογο και οι χαρακτήρες δημιουργούνται από κρυπτικές εισαγωγές σε βάσεις δεδομένων και από ξεχασμένα λείψανα στον πλανήτη. Κάθε νέο θραύσμα βοηθάει στο να βρεθεί τι ακριβώς έφερε αυτό το μέρος στην καταστροφή.

Διαβάστε επίσης:Kirby’s Return to Dream Land Deluxe: Ρυθμοί σαν του Smash Bros;

Είναι πιο πιθανό να περάσεις πιο πολλές ώρες ανακαλύπτοντας τα πλάσματα που ζουν εκεί και αποκαλούν τον πλανήτη σπίτι τους παρά σκοτώνοντας τα.

Το Metroid Prime είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα παιχνίδι με αρχετυπικά στοιχεία όπως η φωτιά, το χιόνι, η άμμος και το γρασίδι- κάθε νέος βιότοπος μπορεί να θεωρηθεί ως ένα κλασικό στάδιο. Σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια που θα εμφάνιζαν εξωγήινους πλανήτες σε ένα ασύνδετο σύμπλεγμα σταδίων, αυτή η εμπειρία προσφέρει έναν καθηλωτικό κόσμο όπου όλα αυτά τα στοιχεία συνδυάζονται αρμονικά.

Ανεξάρτητα από το που βρίσκεται η Samus Aran, το σκανάρισμα ενός κοντινού μόνιτορ ή ενός μέρους πανίδας είναι εκεί για να μας μάθει κάτι. Αντί για προφορικούς διαλόγους, χρησιμοποιούνται σύντομα αποσπάσματα για να εγείρουν ερωτήματα και να μας δώσουν αρκετές πληροφορίες για να συνεχίσουμε.

Πρόταση: Street Fighter 6: Επίσημη ανακοίνωση της κυκλοφορίας του

 Metroid Prime

Το Metroid Prime έχει πολλές κοινές αρχές με ένα τρομακτικό παιχνίδι επιβίωσης.Το εναρκτήριο μέρος του εγκαταλελειμμένου πειρατικού πλοίου είναι φτιαγμένο με πρόθεση να μας κάνει να νιώθουμε άβολα- να κοσκινίζουμε ανάμεσα σε σιγοκαμένα συντρίμμια και αποσυντιθέμενα πτώματα εξωγήινων που σύντομα θα γίνουν οι αντίπαλοί μας. Η Samus εξακολουθεί να κατέχει όλη τη δύναμή της, ωστόσο, εφόσον δεν έχουμε τη γνώση για το πώς να εφαρμόσουμε αυτές τις δεξιότητες ή να αμυνθούμε, είναι πραγματικά άχρηστες!

Υπάρχει ένα προφανής αίσθημα τρόμου, και μια αργή συνειδητοποίηση πως για όποιον ήρθαμε στον πλανήτη για να σώσουμε είναι ήδη νεκρός, και τώρα σκοπός μας είναι να καταλάβουμε τι συνέβη. 

 Metroid Prime

Δείτε επίσης : Destiny 2: The Witch Queen – Τι φέρνει το update που θα γίνει στις 22 Φεβρουαρίου

Το Metroid Prime μπορεί να σας φανεί αρκετά παλιό σε μερικές φάσεις του παιχνιδιού, και πολύ πιθανό να χτυπάτε το κεφάλι σας στον τοίχο για το που πρέπει να πάτε μετά αλλά αυτή είναι και η ομορφία του.

Πηγή πληροφοριών: thegamer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS