ΑρχικήinetTesla: 7500 σταθμοί φόρτισης για non-Tesla EV έως το 2024

Tesla: 7500 σταθμοί φόρτισης για non-Tesla EV έως το 2024

Η κυβέρνηση Biden αποκάλυψε νέες πρωτοβουλίες στα πλαίσια του σχεδίου 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εγκατάσταση 500.000 φορτιστών EV στους δρόμους των ΗΠΑ έως το 2030. Με βάση αυτές τις νέες πρωτοβουλίες, η Tesla δεσμεύτηκε να ανοίξει 7.500 σταθμούς φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα (EV) που δεν ανήκουν στην εταιρεία, έως το τέλος του 2024.

Tesla σταθμοί φόρτισης

Ήδη από το 2021, η Tesla είχε ανακοινώσει ότι το πρόγραμμα ανοιχτής πρόσβασης Supercharger (που εφαρμόζεται πιλοτικά σε 16 ευρωπαϊκές χώρες) θα ερχόταν σύντομα στις ΗΠΑ. Τώρα έκανε πιο συγκεκριμένο το χρονοδιάγραμμα. Ο Λευκός Οίκος αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες του σχεδίου. Από τους 7.500 σταθμούς φόρτισης που θα είναι διαθέσιμοι για όλα τα συμβατά EV, οι 3.500 θα είναι νέοι και υπάρχοντες Superchargers 250 kW κατά μήκος των διαδρόμων των αυτοκινητοδρόμων. Οι υπόλοιποι θα είναι σταθμοί φόρτισης Level 2 Destination Charging stations (22 kW max) σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και άλλες αστικές και επαρχιακές τοποθεσίες.

Δείτε επίσης: Οι εργαζόμενοι της Tesla στη Νέα Υόρκη θα δημιουργήσουν συνδικάτο

Προκειμένου να επωφεληθούν από τη χρηματοδότηση των 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, οι εταιρείες αυτοκινήτων πρέπει να υιοθετήσουν το Combined Charging System (CCS) που κυριαρχεί στις ΗΠΑ, προσφέροντας ταυτόχρονα επιλογές πληρωμής μέσω smartphone. “Ανεξάρτητα από το EV που οδηγείτε, θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι θα είστε σε θέση να συνδέσετε την πρίζα, να γνωρίζετε την τιμή που θα πληρώσετε και να φορτίσετε το όχημα έχοντας μια καλή εμπειρία“, είπε ο υπουργός Μεταφορών, Pete Buttigieg. Η Tesla χρησιμοποιεί επί του παρόντος ιδιόκτητους φορτιστές, αλλά έχει δεσμευτεί να προσθέσει και το πρότυπο CCS.

Όπως είπαμε και παραπάνω, η δέσμευση της Tesla για δημιουργία 7500 σταθμών φόρτισης για άλλα ηλεκτρικά οχήματα (εκτός Tesla) είναι μέρος του ευρύτερου σχεδίου του Λευκού Οίκου να έχει τουλάχιστον 500.000 φορτιστές EV στους δρόμους των ΗΠΑ έως το τέλος της δεκαετίας. Για να πετύχει αυτόν τον στόχο, η κυβέρνηση έχει έρθει σε επικοινωνία με κατασκευαστές EV όπως η GM και η Ford, καθώς και με τη ChargePoint και άλλους κατασκευαστές φορτιστών EV.

Δείτε επίσης: Tesla: Μια εικόνα από το νέο ‘Godzilla’ robot και τη γραμμή παραγωγής οχημάτων

EV

H GM έχει ήδη δεσμευτεί να εγκαταστήσει έως και 40.000 σταθμούς Level 2 στις ΗΠΑ και τον Καναδά ως μέρος του δικτύου Ultium Charge 360. Η Ford σχεδιάζει να εγκαταστήσει φορτιστές DC σε 1.920 αντιπροσωπείες έως τον Ιανουάριο του 2024. Η Hertz σχεδιάζει επίσης να εγκαταστήσει χιλιάδες φορτιστές Pulse της BP στις πόλεις των ΗΠΑ για τους πελάτες της Hertz και το κοινό.

Το σχέδιο του Λευκού Οίκου για τους 500.000 φορτιστές EV είχε ανακοινωθεί από τις αρχές του περασμένου έτους και σχετίζεται με το γενικότερο στόχο της αμερικανικής κυβέρνησης να αυξηθούν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων έναντι των συμβατικών. Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση θέλει οι μισές από τις πωλήσεις νέων οχημάτων στις ΗΠΑ να σχετίζονται με μηδενικές εκπομπές έως το 2030. Προς το παρόν, υπάρχουν πάνω από 130.000 δημόσιοι σταθμοί φόρτισης που εξυπηρετούν πάνω από τρία εκατομμύρια EV στο δρόμο.

Δείτε επίσης: Full Self-Driving Beta v11: Η πολυαναμενόμενη ενημέρωση της Tesla αναβλήθηκε ξανά

Οι μεταφορές ευθύνονται για το 25% των εκπομπών άνθρακα από την ανθρώπινη δραστηριότητα παγκοσμίως, σύμφωνα με εκτιμήσεις του μη κερδοσκοπικού Διεθνούς Συμβουλίου για τις Καθαρές Μεταφορές. Μεγάλο μέρος αυτής της ρύπανσης προέρχεται από εκπομπές καυσαερίων, αλλά η φόρτιση με ηλεκτρική ενέργεια από καθαρές ή ανανεώσιμες πηγές αυξάνει τα κλιματικά οφέλη από τη μετάβαση σε ηλεκτρικό όχημα.

Η Tesla, όντας μια από τις πιο σημαντικές αυτοκινητοβιομηχανίες με ηλεκτρικά οχήματα, ακολουθεί το πρόγραμμα της κυβέρνησης και θα παρέχει μέχρι το 2024 σταθμούς φόρτισης και για άλλα οχήματα.

Πηγή: www.engadget.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS