ΑρχικήinetTesla: Μια εικόνα από το νέο ‘Godzilla’ robot και τη γραμμή παραγωγής...

Tesla: Μια εικόνα από το νέο ‘Godzilla’ robot και τη γραμμή παραγωγής οχημάτων

Μέσω σύντομων βίντεο στο Twitter, η Tesla μας έδωσε μια εικόνα για την πιο πρόσφατη γραμμή παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων που έχει αναπτυχθεί στο Gigafactory του Βερολίνου, καθώς και για το νέο robot “Godzilla”.

Tesla παραγωγή

Το Gigafactory Berlin και το Gigafactory Texas είναι τα πιο νέα εργοστάσια της Tesla και διαθέτουν και τα δύο την τελευταία τεχνολογία κατασκευής της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Δείτε επίσης: Full Self-Driving Beta v11: Η πολυαναμενόμενη ενημέρωση της Tesla αναβλήθηκε ξανά

Τα τελευταία χρόνια, η Tesla έχει καταφέρει να γίνει ένας από τους πιο σημαντικούς κατασκευαστές αυτοκινήτων και είναι πολλοί αυτοί που την υποστηρίζουν για τις καινοτομίες της, ειδικά στην κατασκευή αμαξωμάτων μέσω του casting technology.

Η εταιρεία επένδυσε σε καινοτόμα μηχανήματα για την παραγωγή λιγότερων αλλά μεγαλύτερων ανταλλακτικών, με αποτέλεσμα χαμηλότερες δαπάνες και πιο αποτελεσματικές γραμμές παραγωγής.

Τώρα η αυτοκινητοβιομηχανία κυκλοφόρησε βίντεο παρέχοντας ένα δείγμα της τελευταίας της γραμμής παραγωγής στο Gigafactory Berlin.

Δείτε επίσης: vHertz: Έλαβε ήδη τα πρώτα 50.000 Τesla για το στόλο της

Η Tesla ξεκινάει παρουσιάζοντας το stamping line της και πώς παράγει τα 13 διαφορετικά body parts:

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικά η Τesla είχε χρησιμοποιήσει πάρα πολλά ρομπότ και αυτοματισμούς στην πρώτη γραμμή παραγωγής του Model 3, κάτι που όπως παραδέχτηκε αργότερα ότι ήταν λάθος. Τώρα, η Tesla ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιεί λιγότερα ρομπότ, αν και ο αριθμός τους εξακολουθεί να παραμένει μεγάλος και σε αυτήν την τελευταία γραμμή παραγωγής: πάνω από 600.

Ένα από αυτά τα robot είναι το Godzilla, το οποίο είναι το μεγαλύτερο βιομηχανικό ρομπότ στον κόσμο. Είναι ένα τεράστιο ρομπότ που κατασκευάστηκε από την Fanuc και χρησιμοποιείται από πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Tesla ‘Godzilla’ robot
Tesla: Μια εικόνα από το νέο ‘Godzilla’ robot και τη γραμμή παραγωγής οχημάτων

Η αυτοκινητοβιομηχανία παρουσίασε, επίσης, το paint shop της στο Gigafactory Berlin, το οποίο ισχυρίζεται ότι είναι το πιο προηγμένο paint shop στον κόσμο.

Τέλος, η εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων παρουσίασε μερικές νέες εικόνες της γραμμής συναρμολόγησης του Model Y στο Giga Berlin.

Τα βίντεο και οι εικόνες από το εργοστάσιο της Tesla δείχνουν ότι γίνεται καταπληκτική δουλειά στην εταιρεία του Elon Musk.

Δείτε επίσης: Τesla Model S: Νέο ρεκόρ αυτονομίας σε συνθήκες ψύχους

Ακόμα και αντίπαλες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν εντυπωσιαστεί με το νέο εργοστάσιο. Ο Herbert Diess, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen, είχε πει ότι η προγραμματισμένη παραγωγή της Tesla στο Gigafactory του Βερολίνου ήταν 10 ώρες παραγωγής ανά αυτοκίνητο σε σύγκριση με τη VW που ήταν πάνω από 30 ώρες στο εργοστάσιό της στο Zwickau.

Πιο πρόσφατα, η Tesla δήλωσε ότι παράγει 3.000 οχήματα Model Y την εβδομάδα στο Gigafactory του Βερολίνου και στοχεύει να αυξήσει την παραγωγή στα 5.000 οχήματα την εβδομάδα.

Η Tesla έχει αλλάξει εντελώς τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε τα ηλεκτρικά οχήματα. Την τελευταία δεκαετία, η Tesla έχει μετατραπεί από μια μικρή νεοσύστατη επιχείρηση σε παγκόσμιο ηγέτη στην τεχνολογία και την καινοτομία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Πηγή: electrek.co

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS