ΑρχικήinetApple: Θα καθυστερήσει την παραγωγή των WiFi chips

Apple: Θα καθυστερήσει την παραγωγή των WiFi chips

Η Apple δεν αναπτύσσει πλέον το δικό της τσιπ Wi-Fi, αλλά εστιάζει την προσοχή της στους επεξεργαστές Apple Silicon. Ο Ming-Chi Kuo περιέγραψε ότι η μικρή καθυστέρηση στις αναβαθμίσεις των επεξεργαστών ήταν ένα σοβαρό σημείο ανησυχίας για την Apple και απαιτούσε την εκτροπή περισσότερων πόρων σε τσιπ 3nm για προϊόντα που βασίζονται στην Apple Silicon.

Σύμφωνα με τον Kuo, η Apple επενδύει το μεγαλύτερο μέρος των μηχανολογικών της προσπαθειών στην ανάπτυξη τσιπ Apple Silicon με 3nm. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα εξαιρετικές αυξήσεις στην απόδοση και την ενεργειακή αποδοτικότητα- καθιστώντας το βασικό στόχο για όλα τα τμήματα της Apple.

Αν όλα πάνε όπως αναμένονται, οι πιο προηγμένοι επεξεργαστές 3nm από την Apple θα μπορούσαν να ξεκινήσουν τη μαζική παραγωγή μέχρι φέτος – μια πρόβλεψη που έκανε ο Kuo.

Δείτε επίσης: Πρώην μηχανικοί της Apple: Apple και Google βρίσκονται σε ένα “σιωπηλό πόλεμο”

Apple: Θα καθυστερήσει την παραγωγή των WiFi chips
Apple: Θα καθυστερήσει την παραγωγή των WiFi chips

Για να διασφαλίσει την επιτυχή μαζική παραγωγή των πιο πρωτοποριακών επεξεργαστών 3nm μεταξύ 2023 και 2025, καθώς και μια σημαντική αναβάθμιση των επιδόσεων με μειωμένη κατανάλωση ενέργειας σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκδόσεις, η Apple έχει αναδιανείμει τους πόρους σχεδιασμού ολοκληρωμένων κυκλωμάτων κυρίως στην ανάπτυξη επεξεργαστών. Αυτό οφείλεται στη μείωση των αναβαθμίσεων των επεξεργαστών που επηρέασαν αρνητικά τις πωλήσεις των τελικών προϊόντων, όπως τα τσιπ των σειρών A16 και M2.

Η μετάβαση στα τρανζίστορ των 3nm αναμένεται να δώσει μια αξιοσημείωτη ώθηση στις επιδόσεις του πυριτίου της Apple, που ισχύει για το Mac, το iPhone και το iPad. Τα τσιπ των σειρών M1 και M2 αναπτύσσονται μέσω της διαδικασίας 5nm– αυτό δείχνει πόσο μακριά βρίσκονται αυτοί οι επεξεργαστές μεταξύ τους στο τσιπ, με τη μείωση του χώρου να ισοδυναμεί με βελτιωμένη απόδοση και ισχύ.

Η τελευταία έκθεση του Kuo επικεντρώνεται ειδικά στο προσαρμοσμένο Wi-Fi chip που έχει αναπτύξει η Apple ως εναλλακτική λύση για την Broadcom. Επιπλέον, προσπαθούν επίσης να δημιουργήσουν το δικό τους μόντεμ 5G για να αντικαταστήσουν την Qualcomm– ωστόσο, λόγω των καθυστερήσεων στην παραγωγή, το έργο αυτό παρουσίασε επίσης καθυστερήσεις.

Ο αναλυτής ισχυρίζεται ότι λόγω έλλειψης διαθέσιμων πόρων ανάπτυξης, το έργο του μόντεμ 5G έχει μείνει πίσω στο χρονοδιάγραμμα. Επιπλέον, οι εξελίξεις στο τσιπ Wi-Fi της Apple εξακολουθούν να είναι πιο περιορισμένες από εκείνες για το δικό της τσιπ βασικής ζώνης 5G.

Apple: Θα καθυστερήσει την παραγωγή των WiFi chips
Apple: Θα καθυστερήσει την παραγωγή των WiFi chips

Για να υποστηρίξει την πρόσφατη αναφορά της Barclays ότι το επερχόμενο iPhone 15 θα είναι συμβατό με Wi-Fi 6E, ο Kuo επιβεβαίωσε αυτή την είδηση. Είναι αρκετά ενδιαφέρον ότι η Apple επέλεξε να εγκαταλείψει τις εργασίες της σε ένα ιδιόκτητο τσιπ Wi-Fi λόγω του επιταχυνόμενου ρυθμού ανάπτυξης για νέες εκδόσεις όπως το Wi-Fi 6E και 7.

Δείτε επίσης: Apple Mac Mini M2 Pro review: Έφτασε το νέο μοντέλο!

Παρόλο που δεν είναι βέβαιο αν η Apple θα κυκλοφορήσει ποτέ το δικό της chip WiFi, ο Mark Gurman από το Bloomberg ισχυρίζεται ότι η φιλοδοξία της εταιρείας για ασύρματο chipset δεν έχει ακόμη εγκαταλειφθεί. Μετά το νήμα Twitter του Kuo σχετικά με την έκθεσή του, ο Gurman διευκρίνισε περαιτέρω εκφράζοντας ότι η Apple εξακολουθεί να προσπαθεί για ένα συνδυασμένο chip WiFi-Bluetooth. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Gurman ισχυρίστηκε προηγουμένως ότι προσπαθούν επιπλέον να αναπτύξουν ένα μοναδικό εξάρτημα που να συνδυάζει Bluetooth, κινητή τηλεφωνία και WiFi, ωστόσο παρέλειψε να δηλώσει αν η πρόοδος αυτής της προσπάθειας συνεχίζεται ή όχι.

Την περασμένη εβδομάδα, όταν το The Information αποκάλυψε τα σχέδια της Apple για ένα χαμηλής τιμής σετ ακουστικών μικτής πραγματικότητας, μία από τις πηγές του ανέφερε ότι θα μπορούσε να αξιοποιήσει το ιδιόκτητο chipset Bluetooth και WiFi της εταιρείας. Αυτό θα επέτρεπε στην Apple να μειώσει σημαντικά την αποτελεσματικότητα του κόστους, καθώς δεν θα ήταν απαραίτητη καμία άλλη πολιτική τιμολόγησης τρίτων. Ως εκ τούτου, η τελική τιμή λιανικής πώλησης αυτού του προϊόντος θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα!

Πηγή: 9to5mac.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS