ΑρχικήReviewsApple Mac Mini M2 Pro review: Έφτασε το νέο μοντέλο!

Apple Mac Mini M2 Pro review: Έφτασε το νέο μοντέλο!

Το νέο Mac Mini αναζωογονεί τον προκάτοχό του από το 2020 με τους επεξεργαστές M2 και M2 Pro επόμενης γενιάς. Αυτό το προσιτό, plug-and-play σύστημα είναι επίσης αρκετά ισχυρό ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις κάθε δημιουργού περιεχομένου – και όλα αυτά βολικά κλεισμένα σε ένα μικρό πακέτο!

Η Apple μόλις κυκλοφόρησε σήμερα τα πρωτοποριακά μοντέλα MacBook Pro και Mac mini της σειράς M2, τα οποία τροφοδοτούνται από τα νέα τσιπ M2 Pro και Max. Είχαμε το προνόμιο να δοκιμάσουμε μόνοι μας μία από αυτές τις συσκευές – ένα Mac mini εξοπλισμένο με M2 – για να δούμε πώς συγκρίνεται με άλλα μηχανήματα της σειράς της Apple! Για να σας δώσουμε μια καλύτερη ιδέα, εξετάσαμε τη συσκευή μέσω δοκιμών συγκριτικής αξιολόγησης.

Τα δύο βασικά μοντέλα Mac mini είναι εξοπλισμένα με ένα τσιπ M2 ή M2 Pro. Ενώ το πρόσφατα καταργηθέν μοντέλο Intel διαθέτει τέσσερις θύρες Thunderbolt 4, το μηχάνημα M2 έχει μόνο δύο από αυτές τις θύρες. Εκτός από αυτή τη σημαντική διαφορά, και οι δύο εκδόσεις μοιάζουν ακριβώς ίδιες εξωτερικά – εξοπλισμένες με δύο θύρες USB-A, μια υποδοχή ακουστικών 3,5 χιλιοστών, και θύρα HDMI 2.1 ,και θύρα Ethernet.

Δείτε επίσης: Πρώην μηχανικοί της Apple: Apple και Google βρίσκονται σε ένα “σιωπηλό πόλεμο”

Για να καταλάβετε καλύτερα την ισχύ που κρύβεται πίσω από τη μετάβαση της Apple από τα τσιπ της Intel στο νέο τσιπ M2 Pro στο high-end Mac mini, αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε συγκριτικές δοκιμές, συγκρίνοντας το με το ήδη εντυπωσιακό M1 Max Macbook Pro. Οι δοκιμές μας όχι μόνο έδειξαν ότι τα άλλα τσιπ της σειράς M ξεπέρασαν τα προηγούμενα μοντέλα της Intel, αλλά ανέδειξαν επίσης πόσο πιο ισχυρό και γρήγορο είναι αυτό το νέο τσιπ!

Apple Mac Mini M2 Pro review: Έφτασε το νέο μοντέλο!
Apple Mac Mini M2 Pro review: Έφτασε το νέο μοντέλο!

Εξοπλισμένο με έναν τρομερό επεξεργαστή 10 πυρήνων και μια GPU 32 πυρήνων, το MacBook Pro M1 Max προσφέρει πρωτοποριακές επιδόσεις. Εν τω μεταξύ, το αντίστοιχο μοντέλο ανώτερης κατηγορίας – το Mac mini που στεγάζει ένα εξίσου εντυπωσιακό τσιπ M2 Pro – είναι εξοπλισμένο με επεξεργαστή 10 πυρήνων και μονάδα γραφικών 16 πυρήνων.

Ας ρίξουμε μια ματιά στα αποτελέσματα της δοκιμής:

Speedometer(Web Responsiveness)

  • M2 Pro Mac Mini – 383
  • M1 Max MacBook – 319

Cinebench

M2 Pro Mac Mini:

  • Multi-core – 11696
  • Single-core – 1642

M1 Max MacBook Pro:

  • Multi-core – 12240
  • Single-core – 1528
Apple Mac Mini M2 Pro review: Έφτασε το νέο μοντέλο!

Geekbench

M2 Pro Mac mini:

  • Single-core – 1886
  • Multi-core 11862
  • OpenCL – 38712
  • Metal – 45831

M1 Max MacBook Pro:

  • Single-core – 1787
  • Multi-core – 12721
  • OpenCL – 55866
  • Metal – 67403

Όπως είναι φυσικό, η GPU του M1 Max είναι πολύ ανώτερη από εκείνη του πιο μέτρια εξοπλισμένου M2 Pro Mac mini. Με διπλάσιους πυρήνες GPU, ωστόσο, δεν διπλασιάζει ακριβώς τις επιδόσεις – αλλά έρχεται πολύ πιο κοντά από ό,τι θα μπορούσατε να υποθέσετε.

Apple Mac Mini M2 Pro review: Έφτασε το νέο μοντέλο!
Apple Mac Mini M2 Pro review: Έφτασε το νέο μοντέλο!

Δείτε επίσης: Apple Watch σώζει τη ζωή μιας εγκύου

Αν αναζητάτε ένα προσιτό επιτραπέζιο μηχάνημα που να μπορεί να χειριστεί με ευκολία την επεξεργασία βίντεο, την απόδοση 3D και άλλες δυναμικές εργασίες – τότε θα πρέπει να σκεφτείτε να επενδύσετε στο M2 Pro Mac mini με μόλις 1299 δολάρια! Αυτό προσφέρει απίστευτη αξία απόδοσης.

Αν αμφιταλαντεύεστε μεταξύ της επιλογής του προσιτού M2 ή της επιλογής ενός M2 Pro, επιτρέψτε μας να σας βοηθήσουμε. Αν το μόνο που χρειάζεστε είναι βασικές εργασίες όπως η περιήγηση στο διαδίκτυο, η αποστολή email και οι βιντεοκλήσεις, τότε το κανονικό M2 θα είναι αρκετό- ωστόσο θα σας συνιστούσαμε να επενδύσετε σε ένα με 512GB εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου, καθώς οι αναφορές δείχνουν ότι η ταχύτητα του SSD μπορεί να είναι πιο αργή από την αναμενόμενη, αν επιμείνετε σε ένα τυπικό μοντέλο – κάτι που ισχύει τόσο για τα μοντέλα MacBook Air όσο και για τα MacMini.

Για τους editors βίντεο και φωτογραφιών, το M2 Pro είναι μια εξαιρετική επιλογή επιτραπέζιου υπολογιστή που δεν θα σας κάνει να αισθανθείτε ότι πιέζεται στα όριά του. Επιπλέον, η πρόσβαση σε επιπλέον θύρες είναι πάντα βολική. Παρ’ όλα αυτά, για εργασίες 3D rendering ή motion graphics υψηλής έντασης, το Mac Studio με τσιπ M1 Max θα εξακολουθούσε να αποτελεί τη βέλτιστη επιλογή.

Με την κυκλοφορία των M2 και M2 Pro, η Apple αντιμετώπισε ένα κρίσιμο κενό στη γκάμα των προϊόντων της, το οποίο είχε αγνοήσει στο παρελθόν. Αν και τα Mac είναι εύκολα στη χρήση, δεν μπορείτε να τα αναβαθμίσετε όπως τα παραδοσιακά επιτραπέζια PC – κάτι που θα μπορούσε να περιορίσει σοβαρά την ευελιξία σας στη συνέχεια.

Πηγή: macrumors.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS