ΑρχικήinetTesla Model S: Νέο ρεκόρ αυτονομίας σε συνθήκες ψύχους

Tesla Model S: Νέο ρεκόρ αυτονομίας σε συνθήκες ψύχους

Σε μια ολοκληρωμένη δοκιμή χειμερινής αυτονομίας που διεξήχθη στη Νορβηγία, το Tesla Model S κατέρριψε τα ρεκόρ ψυχρού καιρού.

Δείτε επίσης: Tesla: 2 μοντέλα της στα 10 αυτοκίνητα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις
Tesla Model S

Εδώ και χρόνια, η Νορβηγία διεξάγει εκτεταμένες δοκιμές εμβέλειας και απόδοσης σε συνθήκες παγετού, κάτι που αποτελεί σημαντική ανησυχία για αμέτρητους αγοραστές ηλεκτρικών οχημάτων που ζουν σε περιοχές με ακραίους χειμώνες.

Η φετινή δοκιμή ήταν άνευ προηγουμένου, καθώς δοκιμάστηκαν 29 διαφορετικά μοντέλα ηλεκτρικών οχημάτων. Φέτος, το Tesla Model S ήταν αυτό που τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας.

Μετά από μια σχεδιαστική ανανέωση, το Model S απουσίαζε από την ευρωπαϊκή αγορά για σχεδόν δύο ολόκληρα χρόνια. Πρόσφατα όμως υποβλήθηκε σε δοκιμές κατά τους χειμερινούς μήνες και πέτυχε αξιοσημείωτα αποτελέσματα!

Οι δοκιμές πεδίου της Motor.no στη διαδρομή Όσλο – Hjerkinn σε θερμοκρασίες ψύχους μεταξύ -5 και -10ºC επιβεβαίωσαν αυτά τα αποτελέσματα.

Το Model S πέτυχε μια αξιοσημείωτη αυτονομία 530 χιλιομέτρων (329 μίλια), μόλις 16,40% κάτω από το διαφημισμένο όριο αναφοράς WLTP των 634 χιλιομέτρων, ξεπερνώντας τα υπόλοιπα και αποτελώντας το μοναδικό όχημα σε αυτόν τον κατάλογο που ξεπέρασε τα 450 χιλιόμετρα (280 μίλια).

Δείτε ακόμα: Tesla: Νέα ενημέρωση λογισμικού φέρνει χρήσιμα χαρακτηριστικά

Αυτό είναι πολύ καλύτερο από την πλειονότητα των άλλων αυτοκινήτων που δοκιμάστηκαν, όπου η εμβέλειά τους μειώθηκε κατά περίπου 20-30% λόγω των ψυχρών θερμοκρασιών.

αυτονομία

Το Mercedes EQE 300, στενός ανταγωνιστής του Tesla Model S σε δοκιμαστικές διαδρομές, παρουσίασε απίστευτη απόκλιση 33% από τη διαφημιζόμενη εμβέλειά του. Αυτή είναι μια ευτυχής τροπή των γεγονότων για όσους κατοικούν στη βορειοανατολική περιοχή της Βόρειας Αμερικής, καθώς θα αντιμετωπίσουν ένα έντονο κρύο τις επόμενες ημέρες.

Είμαστε συνηθισμένοι σε θερμοκρασίες μεταξύ -5C και -10C (14F), ωστόσο αυτό το Σαββατοκύριακο θα αποτελέσει εξαίρεση.

Κατά τη διάρκεια των ψυχρών χειμώνων, μπορεί να αναμένεται μείωση της αυτονομίας κατά 40% ακόμη και με το πιο εξελιγμένο Tesla Model S. Ωστόσο, αυτό δεν είναι ένα ζήτημα μόνο για τα ηλεκτρικά οχήματα. Όλα τα αυτοκίνητα είναι λιγότερο αποδοτικά σε ψυχρές θερμοκρασίες.

Δείτε επίσης: Tesla Model 3: Eντοπίστηκε καμουφλαρισμένο πρωτότυπο

Το Tesla Model S είναι ένα επαναστατικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο που έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι σκέφτονται για την οδήγηση. Είναι κομψό, ισχυρό και αποδοτικό, χωρίς να χρειάζεται βενζίνη ή πετρέλαιο. Εκτός από το ότι είναι φιλικό προς το περιβάλλον, το Model S διαθέτει πολυάριθμα χαρακτηριστικά που το καθιστούν ένα εξαιρετικό όχημα, από το ημι-αυτόνομο σύστημα Autopilot μέχρι τη μεγάλη αυτονομία του που ξεπερνά τα 600 χιλιόμετρα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS