ΑρχικήinetΗ Eurostar επιβάλλει «password reset» — στη συνέχεια οι χρήστες μπλοκάρονται από...

Η Eurostar επιβάλλει «password reset» — στη συνέχεια οι χρήστες μπλοκάρονται από τα accounts

Αυτή την εβδομάδα η Eurostar, ο διεθνής φορέας εκμετάλλευσης σιδηροδρόμων υψηλής ταχύτητας, στέλνει email στους χρήστες της ζητώντας τους να επαναφέρουν τους κωδικούς πρόσβασής τους σε μια προσπάθεια να “ενισχύσουν” την ασφάλεια.

Eurostar

Δυστυχώς, οι χρήστες που προσπαθούν να επαναφέρουν τον κωδικό πρόσβασής τους ή να συνδεθούν συναντούν ένα μήνυμα σφάλματος “τεχνικά προβλήματα”, το οποίο τους εμποδίζει να έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους.

Η Eurostar είναι διεθνώς αναγνωρισμένη για τη γρήγορη και άνετη σύνδεσή του μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, του Βελγίου και της Ολλανδίας μέσω μιας πληθώρας τρένων που διέρχονται από την εμβληματική σήραγγα της Μάγχης.

Δείτε επίσης: AmerisourceBergen: Φαρμακευτικός κολοσσός έπεσε θύμα hacking

Το σφάλμα επαναφοράς κωδικού πρόσβασης του Eurostar κλειδώνει τους επιβάτες έξω

Η Eurostar στέλνει email σε όλους τους αξιόλογους πελάτες της αυτή την εβδομάδα, προτρέποντάς τους να επαναφέρουν τους κωδικούς πρόσβασής τους για μεγαλύτερη ασφάλεια. Η πρωτοβουλία αυτή ελήφθη με σκοπό την αναβάθμιση της ασφάλειας των λογαριασμών όλων.

Λάβαμε μια ειδοποίηση όπως αυτή που φαίνεται παρακάτω:

Εάν θέλετε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τον λογαριασμό σας στο Eurostar, είναι απαραίτητο να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασής σας το συντομότερο δυνατό. Επιπλέον, αν είστε ενεργός χρήστης της εφαρμογής Eurostar για κινητά, βεβαιωθείτε ότι έχει ενημερωθεί στην πιο πρόσφατη έκδοση για βέλτιστη απόδοση.

Όταν οι χρήστες κάνουν κλικ στο link “επαναφορά κωδικού πρόσβασης”, αντί για λύση, εμφανίζεται ένα μήνυμα σφάλματος.

“Λυπούμαστε, αντιμετωπίζουμε μερικά τεχνικά προβλήματα, επομένως δεν μπορούμε να στείλουμε το email αυτή τη στιγμή. Δοκιμάστε ξανά λίγο αργότερα.”

Χθες, το BleepingComputer ανακάλυψε το πρόβλημα μόλις δοκίμασε τον σύνδεσμο που παρέχεται στην ειδοποίηση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Δυστυχώς, αυτό το πρόβλημα εξακολουθεί να εμφανίζεται και σήμερα.

Το σφάλμα έχει εξοργίσει τους επιβάτες της Eurostar και τους χρήστες σε όλο τον κόσμο, καθώς δεν μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους.

Μετά από κάθε επιτυχημένη προσπάθεια σύνδεσης, εμφανίζεται στους χρήστες η παρενθετική διαφήμιση επαναφοράς κωδικού πρόσβασης που δεν τους επιτρέπει να έχουν πρόσβαση στον λογαριασμό τους μέχρι να πραγματοποιηθεί επαναφορά κωδικού πρόσβασης. Ωστόσο, η επαναφορά του κωδικού πρόσβασης δεν πραγματοποιείται ποτέ λόγω του προαναφερθέντος τεχνικού σφάλματος.

Δείτε επίσης: Η Cloudflare μετριάζει μια DDoS επίθεση με 71 εκατομμύρια request-per-second

«@Eurostar πώς να πείτε στους πελάτες σας ότι τους μισείτε χωρίς να το πείτε: κλειδώστε τον λογαριασμό όλων και κάντε αδύνατη την επαναφορά του κωδικού πρόσβασής τους», έγραψε στο Twitter ένας χρήστης.

Άλλοι που ήταν εξίσου ενοχλημένοι συμμετείχαν στη συζήτηση:

Προς έκπληξή μας, παρατηρήσαμε ότι ορισμένοι πελάτες μπερδεύτηκαν ή και πανικοβλήθηκαν όταν έλαβαν το νόμιμο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Eurostar, θεωρώντας λανθασμένα ότι επρόκειτο για απόπειρα phishing.

Δείτε επίσης: Romance scams: Οι Αμερικανοί έχασαν $ 1,3 δισ. το 2022

Την Παρασκευή, η Eurostar δημοσίευσε ένα μακροσκελές θέμα στο Twitter, ομολογώντας τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι χρήστες κατά την προσπάθειά τους να συνδεθούν στους λογαριασμούς Club Eurostar. Η εταιρεία απέδωσε τη δυσκολία αυτή σε συνεχιζόμενες δραστηριότητες συντήρησης και αναγνώρισε ότι είχε στείλει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επαναφοράς κωδικού πρόσβασης πριν ενημερώσει τους χρήστες για τα τρέχοντα τεχνικά προβλήματα.

Οι πελάτες έχουν αναφέρει ότι λείπουν κρατήσεις και προσωπικά δεδομένα από τους λογαριασμούς τους.

Παρά την πρόταση του φορέα εκμετάλλευσης σιδηροδρόμων να διαγράψουν οι πελάτες τα cookies του προγράμματος περιήγησης ή να επιχειρήσουν εκ νέου εγγραφή με την ίδια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αυτά δεν φαίνεται να διορθώνουν την κατάσταση.

Δεν έχουμε ακόμη καθορίσει αν η αναγκαστική επαναφορά του κωδικού πρόσβασης της Eurostar οφείλεται στην επιθυμία της για αυξημένη ασφάλεια ή αν ήταν αποτέλεσμα απρόβλεπτης επίθεσης στον κυβερνοχώρο, όπως μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε συστήματα ή παραβίαση δεδομένων.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS