ΑρχικήsecurityHyundai και Kia κυκλοφόρησαν patch για επικίνδυνο ελάττωμα ασφαλείας

Hyundai και Kia κυκλοφόρησαν patch για επικίνδυνο ελάττωμα ασφαλείας

Προκειμένου να προστατεύσουν τα οχήματα από κλοπές, η Hyundai και η KIA προωθούν ένα κρίσιμο patch σε πολλά μοντέλα αυτοκινήτων τους, τα οποία ήταν ευάλωτα σε χάκερ.

Δείτε επίσης: Bugs σε mobile app της Hyundai και άλλων brands επέτρεπαν παραβίαση οχημάτων

Hyundai Kia

Σε απάντηση στην αύξηση των κλοπών οχημάτων που στοχεύουν τα αυτοκίνητα που δεν διαθέτουν μπουτόν ανάφλεξης και αντικλεπτικές συσκευές ακινητοποίησης, η Hyundai προσφέρει μια δωρεάν ενημέρωση λογισμικού που μπορεί να ανακόψει μία μέθοδο κλοπής που έχει γίνει δημοφιλής σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης όπως το TikTok. Αυτό τονίστηκε στην πρόσφατη ανακοίνωσή τους.

Από τον Ιούλιο του 2022, το TikTok είναι γεμάτο με μια “πρόκληση” που επικεντρώνεται στο hacking αυτοκινήτων. Στα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, οι χρήστες αποκαλύπτουν πώς αποκτούν πρόσβαση και ξεκλειδώνουν την κρυφή υποδοχή USB-A στο κάλυμμα της κολόνας του τιμονιού τους, επιτρέποντάς τους έτσι να καλωδιώσουν τα οχήματά τους κατά βούληση.

Το πρόβλημα έγκειται σε μια δυσλειτουργία που επιτρέπει στο σύστημα “turn-key-to-start” να παρακάμπτει το immobilizer, αγνοώντας έτσι τον σκοπό του να πιστοποιεί και να επαληθεύει τον κωδικό από τον αναμεταδότη του κλειδιού στην ECU του οχήματος. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στους εγκληματίες να εκκινήσουν εύκολα το αυτοκίνητο χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε καλώδιο USB για να ενεργοποιήσουν με τη βία τον κύλινδρο ανάφλεξης.

Η επιρροή του διαβόητου “Kia Challenge” ήταν κολοσσιαία, με αποτέλεσμα να αυξηθεί δραματικά κατά 85% η κλοπή και για τις δύο μάρκες στο Λος Άντζελες μέχρι το 2022 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Στο Σικάγο, το ποσοστό αυτό εκτοξεύτηκε σε εννέα φορές περισσότερο από πριν!

Χθες, το Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ (NHTSA) δημοσίευσε μια έκθεση που αποκαλύπτει ότι περίπου 3,8 εκατομμύρια οχήματα Hyundai και 4,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα KIA επηρεάζονται από μια ευπάθεια ασφαλείας.

Δείτε ακόμα: Το νέο IONIQ6 EV της Hyundai, εξαντλήθηκε μέσα σε μία ημέρα

patch

Σύμφωνα με τον οργανισμό, αυτές οι παραβιάσεις αποδείχθηκαν θανατηφόρες, με 14 τροχαία δυστυχήματα και οκτώ θανάτους να έχουν αναφερθεί.

Εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, οι δύο εταιρείες αυτοκινήτων συνεργάζονται με τις αρχές επιβολής του νόμου σε όλες τις ΗΠΑ για την παροχή εκατοντάδων χιλιάδων κλειδαριών τιμονιού ως μέσο προστασίας των οδηγών και των επιβατών. Ευτυχώς, είναι πλέον διαθέσιμη μια ενημερωμένη έκδοση λογισμικού για την αντιμετώπιση του προβλήματος ασφαλείας με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Κάθε επηρεαζόμενο αυτοκίνητο, συμπεριλαμβανομένων των μοντέλων Elantra 2017-2020, Sonata 2015-2019 και Venue 2020-2021, θα λάβει δωρεάν αναβάθμιση λογισμικού.

Μέχρι τον Ιούνιο του 2023, θα ολοκληρωθεί η δεύτερη φάση της αναβάθμισης και θα περιλαμβάνει αυτά τα μοντέλα.:

  • 2018-2022 Accent
  • 2011-2016 Elantra
  • 2021-2022 Elantra
  • 2018-2020 Elantra GT
  • 2011-2014 Genesis Coupe
  • 2018-2022 Kona
  • 2020-2021 Palisade
  • 2013-2018 Santa Fe Sport
  • 2013-2022 Santa Fe
  • 2019 Santa Fe XL
  • 2011-2014 Sonata
  • 2011-2022 Tucson
  • 2012-2017, 2019-2021 Veloster

Αναβαθμίστε το όχημά σας Hyundai γρήγορα και αβίαστα σε οποιαδήποτε επίσημη αντιπροσωπεία ή κέντρο σέρβις στις ΗΠΑ, καθώς η εγκατάσταση διαρκεί λιγότερο από 60 λεπτά! Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων θα ενημερώνουν προσωπικά τους επιλέξιμους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων για την επιλεξιμότητά τους.

Δείτε επίσης: Kia: Προσφέρει νέα κλεφτή ματιά στο ηλεκτρικό SUV EV9

Η KIA έχει υποσχεθεί να ξεκινήσει σύντομα την αναβάθμιση του λογισμικού της, ωστόσο δεν έχει αποκαλύψει καμία είδηση με σαφείς ημερομηνίες και πληροφορίες μέχρι τώρα.

Η Hyundai Motor Company έχει διανύσει μεγάλη απόσταση από την ίδρυσή της το 1967. Από τη μικρή, οικογενειακή επιχείρηση που ήταν κάποτε, σε μία από τις κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο, η Hyundai είναι σήμερα ηγέτης στην αυτοκινητοβιομηχανία και είναι γνωστή για την καινοτομία και την ποιότητά της.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS