ΑρχικήbusinessMarne Levine: H Chief Business Officer της Meta φεύγει από την εταιρεία

Marne Levine: H Chief Business Officer της Meta φεύγει από την εταιρεία

Μετά από δεκατρία χρόνια εργασίας στη Meta, η Chief Business Officer, Marne Levine, θα αποχωρήσει από την εταιρεία, σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση.

Marne Levine Meta

Η Levine θα διατηρήσει το ρόλο της μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου, παραμένοντας υπάλληλος της Meta μέχρι να αποχωρήσει επίσημα το καλοκαίρι (ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση). Ο ρόλος της Levine θα χωριστεί μεταξύ της διαδόχου της, Nicola Mendelsohn και του Justin Osofsky, σύμφωνα με την ανάρτηση της Meta. Η Nicola Mendelsohn και ο Justin Osofsky αναλαμβάνουν διευρυμένους ρόλους ως οι ανώτεροι ηγέτες πωλήσεων και συνεργασιών, εκπροσωπώντας την εταιρεία. “Αυτή η νέα δομή συνεχίζει να φέρνει πιο κοντά τις ομάδες των επιχειρήσεων και των προϊόντων μας και τις βοηθά να λειτουργούν ακόμη πιο αποτελεσματικά για την εξυπηρέτηση των πελατών μας“, λέει συγκεκριμένα η ανακοίνωση.

Δείτε επίσης: Donald Trump: Επιστρέφει επίσημα σε Facebook και Instagram

Οι αλλαγές είναι αξιοσημείωτες υπό το φως των ανακοινώσεων που έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Mark Zuckerberg, στην αναφορά των κερδών του τέταρτου τριμήνου της εταιρείας. Ο Zuckerberg σημείωσε ότι το το 2023 θα είναι το “έτος αποτελεσματικότητας” και πρόσθεσε, “είμαστε επικεντρωμένοι στο να γίνουμε ένας ισχυρότερος και πιο ευκίνητος οργανισμός“.

Όσον αφορά στη Marne Levine, υπήρξε σημαντικό στέλεχος της Meta, αναλαμβάνοντας την ηγεσία πολλών διαφορετικών πόστων ανά τα χρόνια. Υπηρέτησε στο παρελθόν ως Vice President of global public policy στο Facebook, Vice President of global partnerships, business and corporate development στο Facebook και Chief Operating Officer στο Instagram.

Δείτε επίσης: Facebook: Σφάλμα επέτρεπε την παράκαμψη του 2FA

Η Marne Levine ήταν η πρώτη COO του Instagram και βοήθησε πολύ στο να γίνει η εφαρμογή μία από τις θεμελιώδεις εφαρμογές της Meta παράλληλα με το Facebook.

Η Levine διορίστηκε Chief Business Officer του Facebook το καλοκαίρι του 2021, λίγους μήνες πριν η εταιρεία αλλάξει το όνομά της σε Meta για να δείξει την εστίασή της στο metaverse και να μην εντάσσεται αποκλειστικά στο χώρο των εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης.

Δείτε επίσης: Artifact: Το “TikTok για κείμενο” από τους ιδρυτές του Instagram

Ένας εκπρόσωπος της Meta είπε στο Insider μέσω email: “Μετά από σχεδόν 13 χρόνια, η Marne πήρε την προσωπική απόφαση να φύγει από τη Meta. Με την επιχείρηση της Meta να κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και με μια ισχυρή στρατηγική και ηγετική ομάδα, η Marne ένιωσε ότι τώρα ήταν η κατάλληλη στιγμή να επικεντρωθεί στο επόμενο κεφάλαιο εκτός εταιρείας“. Ο εκπρόσωπος τόνισε ακόμα ότι η συμβολή της Marne Levine ήταν σημαντική σε όλους τους ρόλους της στη Meta.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS