ΑρχικήinetCambridge Analytica: Άμεση επαναφορά της υπόθεσης ζητούν επενδυτές του Facebook

Cambridge Analytica: Άμεση επαναφορά της υπόθεσης ζητούν επενδυτές του Facebook

Το αίτημα ήρθε μπροστά στο 9ο Αμερικάνικο Περιφερειακό Εφετείο στο San Francisco υπό το σκάνδαλο της υπόθεσης Cambridge Analytica, όπου έδινε πρόσβαση σε δεδομένα 87 εκατομμύριών χρηστών του Facebook.

Άμεση επαναφορά της υπόθεσης Cambridge Analytica ζητούν επενδυτές του Facebook
Άμεση επαναφορά της υπόθεσης Cambridge Analytica ζητούν επενδυτές του Facebook

Πρόταση:Η FTC αναγνώρισε επίσημα την απάτη της Cambridge Analytica

Σε μια πρόσφατη ακρόαση ζητήθηκε επισήμως από τους ίδιους τους επενδυτές της Meta Platforms Inc να επαναφερθεί μια προτεινόμενη ομαδική αγωγή, η οποία κατηγορεί την μητρική εταιρία Facebook ότι απέκρυψε μια σοβαρή παραβίαση στο απόρρητο που επέτρεψε σε επιχείρηση πολιτικών συμβούλων να συλλέξει προσωπικές πληροφορίες.

Οι επενδυτές ισχυρίστηκαν πως λόγω του σκανδάλου Cambridge Analytica, από τη στιγμή που ήρθε στην επιφάνεια, η τιμή της μετοχής έπεσε και είχαν μεγάλες απώλειες τον Ιούλιο του 2018 ενώ TO Facebook τους είχε περιγράψει την διαρροή το 2016 ως μικρού κινδύνου παρόλο που ήξερε πως το Cambridge είχε ήδη πρόσβαση στα δεδομένα χρηστών.

Ο περιφερειακός δικαστής Edward Davila το 2020 έκρινε πως οι δηλώσεις της Facebook δεν ήταν ψευδής γιατί η χρήση των δεδομένων από την Cambridge είχαν έρθει στην δημοσιότητα το 2015.

Ο δικηγόρος των επενδυτών, Tom Goldstein, είπε στο panel των δικαστών πως η απόφαση του Davila πρέπει να αντιστραφεί επειδή το Facebook είχε υποβαθμίσει τα δελτία ειδήσεων και δεν είχε λάβει αυστηρά μέτρα.

Διαβάστε επίσης: Αγγλία: Μήνυση στο Facebook για το σκάνδαλο της Cambridge Analytica

Αντίστοιχα, ο δικηγόρος της Meta, Joshua Lipshutz, αντιπαράθεσε ότι η εταιρία είχε αποκαλύψει επαρκώς πως είχαν σημειωθεί κυβερνοεπιθέσεις και πως θα συμβούν και στο μέλλον.

Οι δικαστές φάνηκαν σκεπτικοί λέγοντας πως αυτές οι αποκαλύψεις ήταν στερεοτυπικές και πρότειναν πως μπορεί να μην είναι σημαντικής αξίας για τους επενδυτές.

Το Facebook πλήρωσε πάνω από $5 δις. σε ποινές στις αρχές των ΗΠΑ για την Cambridge Analytica. Συμφώνησε να πληρώσει $725 εκατομμύρια για να εξοφλήσει την αγωγή από τους χρήστες του Facebook τον Δεκέμβριο.

Δείτε επίσης : Το Facebook τη γλιτώνει «φτηνά» για το σκάνδαλο Cambridge Analytica

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS