ΑρχικήinetΗ Apple κατασκευάζει έναν αντίπαλο του metaverse

Η Apple κατασκευάζει έναν αντίπαλο του metaverse

Πρόσφατες αγγελίες εργασίας από την Apple υποδηλώνουν ότι η εταιρεία σημειώνει πρόοδο στο πολυαναμενόμενο AR headset της. Φαίνεται ότι η εταιρεία θέλει να δημιουργήσει περιεχόμενο επαυξημένης πραγματικότητας και 3D για το ακουστικό Mixed Reality της.

Δείτε επίσης: Ο Zuckerberg δεν θα εγκαταλείψει το metaverse και η μετοχή της Meta κατρακυλάει

metaverse

Πιο συγκεκριμένα, μια δημοσίευση υποδηλώνει ότι η Apple μπορεί να αναπτύσσει έναν ανταγωνιστή του Metaverse.

Μπορεί να έχετε ξανακούσει τον όρο “metaverse”, αλλά ίσως δε γνωρίζετε τι ακριβώς σημαίνει. Το metaverse είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει έναν κοινόχρηστο εικονικό χώρο όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και με ψηφιακά αντικείμενα. Σκεφτείτε το ως μια διασταύρωση μεταξύ του εικονικού κόσμου του Second Life και της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg, η Apple αναζητά έναν δημιουργό λογισμικού που θα είναι υπεύθυνος για τη δημιουργία περιεχομένου VR, με βάση τις πρόσφατες αγγελίες εργασίας. Επιπλέον, η εταιρεία θέλει να δημιουργήσει μια υπηρεσία βίντεο για την αναπαραγωγή τρισδιάστατου περιεχομένου σε εικονική πραγματικότητα. Σύμφωνα με μια άλλη δημοσίευση, το AR headset της Apple θα είναι συμβατό με τη Siri, τις Συντομεύσεις και την Αναζήτηση.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει μια αγγελία εργασίας που μιλάει για τη δημιουργία ενός τρισδιάστατου κόσμου που θα συνδυάζει την πραγματικότητα με την αίσθηση που δημιουργείται από υπολογιστή. Το τελευταίο ενημερωτικό δελτίο Power On εστιάζει στις απαιτήσεις της θέσης, οι οποίες είναι “η δημιουργία εργαλείων και πλαισίων για την ενεργοποίηση συνδεδεμένων εμπειριών σε έναν τρισδιάστατο κόσμο μικτής πραγματικότητας.”

Ο Greg Joswiak, επικεφαλής μάρκετινγκ της Apple, λέει ότι η λέξη metaverse είναι μια “λέξη [που] δεν θα χρησιμοποιήσει ποτέ”. Ενώ το Facebook έχει υιοθετήσει μια ανοιχτή προσέγγιση για την οικοδόμηση του metaverse, η Apple είναι απίθανο να κάνει το ίδιο.

Apple

Δείτε ακόμα: Η Interpol δημιούργησε μια παγκόσμια αστυνομία Metaverse

Μια έκθεση στις αρχές Ιανουαρίου 2022 υποστήριζε ότι η Apple δεν ενδιαφερόταν να δημιουργήσει έναν πλήρη εικονικό κόσμο για το AR headset της. Ενώ η εταιρεία μπορεί να δημιουργήσει έναν τρισδιάστατο κόσμο μικτής πραγματικότητας, η προσέγγισή της θα μπορούσε να είναι διαφορετική από εκείνη του metaverse.

Σύμφωνα με πρόσφατες φήμες, το AR headset της Apple πρόκειται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2023. Η ανάπτυξη του ακουστικού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, οπότε η εταιρεία αύξησε την ομάδα της για την υποστήριξη του έργου. Ο Dave Scott, ο οποίος εντάχθηκε στην εταιρεία στις αρχές του 2021, είναι μία από τις νέες προσθήκες. Οι γνώσεις του στον τομέα της ιατρικής και της ρομποτικής τον έχουν καταστήσει εμπειρογνώμονα σε αυτούς τους κλάδους. Ο Yaniv Gur, ανώτερος διευθυντής μηχανικής της Apple, είναι τώρα μέλος της ομάδας που είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη του ακουστικού. Πριν από την τρέχουσα θέση του, επέβλεπε την ανάπτυξη των εφαρμογών iWork, Book, Notes και News. Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, ο Gur εργάζεται στην Apple.

Ο Mike Rockwell, αντιπρόεδρος AR/VR της Apple, και ο Dan Riccio, πρώην επικεφαλής του τμήματος hardware, ηγούνται του έργου του headset. Ο τελευταίος αναφέρεται απευθείας στον Tim Cook και όλοι οι προγραμματιστές αναφέρονται σε αυτόν/αυτήν.

Δείτε επίσης: Meta και Qualcomm θα κατασκευάσουν custom virtual reality chips για metaverse apps

Οι νέες προσθήκες της Apple θα μπορούσαν να είναι ενδεικτικές για την προσθήκη κάποιων λειτουργιών που εστιάζουν στην υγεία και την παραγωγικότητα στα ακουστικά της.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS