ΑρχικήsecurityΟι χρήστες του Samsung Galaxy πρέπει να ενημερώσουν το Galaxy Store αμέσως

Οι χρήστες του Samsung Galaxy πρέπει να ενημερώσουν το Galaxy Store αμέσως

Οι χρήστες Samsung Galaxy, είναι επιτακτική ανάγκη να ενημερώσετε αμέσως την εφαρμογή Galaxy Store στο τηλέφωνό σας στην τελευταία της έκδοση. Ερευνητές ασφαλείας ανακάλυψαν δύο σοβαρά τρωτά σημεία στην τρέχουσα έκδοση της εφαρμογής- ευτυχώς, αυτά μπορούν να διορθωθούν με την έκδοση 4.5.49.8 ή νεότερη της εφαρμογής!

Δείτε επίσης: One UI: Ξεκλειδώστε όλες τις δυνατότητες του Samsung smartphone σας

Galaxy Store

Οι ερευνητές ασφαλείας αναφέρουν δύο σημαντικά τρωτά σημεία στο Galaxy Store

Πρόσφατα, οι ερευνητές κυβερνοασφάλειας της NCC Group αποκάλυψαν δύο κρίσιμες ευπάθειες στο Galaxy Store. Η ευπάθεια CVE-2023-21433 επιτρέπει στους χάκερ να εγκαθιστούν κρυφά παράνομες εφαρμογές στο τηλέφωνό σας! Αυτός ο τύπος επίθεσης είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος, καθώς οι χρήστες δεν θα ειδοποιηθούν καν ότι κάτι έχει μεταφορτωθεί στη συσκευή τους.

Δείτε επίσης: Η Samsung μόλις επιβεβαίωσε ότι έρχεται το One UI 5.1

Το ελάττωμα CVE-2023-21434 προκλήθηκε από μια λανθασμένα ρυθμισμένη προβολή ιστού εντός του Galaxy Store, η οποία επέτρεπε την υπέρβαση των περιορισμών και την πρόσβαση σε κακόβουλες διευθύνσεις URL. Οι επιτιθέμενοι μπορούσαν να εκμεταλλευτούν αυτή την ευπάθεια είτε μέσω ενός hyperlink που εστάλη μέσω του Google Chrome είτε με μια παρεμβατική εφαρμογή προεγκατεστημένη στη συσκευή. Με τον τρόπο αυτό, μπορούσαν να ανοίξουν μια ιστοσελίδα που περιείχε κώδικα JavaScript, ο οποίος στη συνέχεια εκτελούνταν.

Στις 23 Νοεμβρίου και στις 3 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, η NCC Group αποκάλυψε ευπάθειες στο Galaxy Store. Στις επηρεαζόμενες εκδόσεις περιλαμβάνονταν οι 4.5.44.1, 4.5.48.3. Ωστόσο, ενδέχεται να επηρεάζονται και άλλες εκδόσεις! Μόλις ενημέρωσε τη Samsung για τα ζητήματα αυτά, η ομάδα της ενήργησε άμεσα – εντός δύο εβδομάδων από την παραλαβή των αναφορών – γεγονός που τελικά απέτρεψε οποιαδήποτε περαιτέρω βλάβη ή ζημιά που θα μπορούσε να είχε συμβεί διαφορετικά λόγω αυτών των κενών ασφαλείας!

Για να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η προστασία των συσκευών Galaxy σας, η έκδοση 4.5.49.8 κυκλοφόρησε την 1η Ιανουαρίου 2023, προκειμένου να επιδιορθωθούν και οι δύο ευπάθειες που εντοπίστηκαν από ερευνητές για την εφαρμογή Galaxy Store. Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα μέτρα ασφαλείας στο Android 13 αποτρέπουν το exploitation του πρώτου ζητήματος (CVE-2023-21433). Ωστόσο, οι συσκευές Galaxy με Android 13 εξακολουθούν να είναι ευάλωτες στο άλλο ελάττωμα. Συνιστάται να εγκαταστήσετε την πιο πρόσφατη ενημέρωση για την αντιμετώπιση πιθανών άλλων προβλημάτων.

Δείτε επίσης: Samsung TV Plus: Θα φτάσει και σε τηλεοράσεις άλλων κατασκευαστών;

Πώς να ενημερώσετε το Galaxy Store στη συσκευή Samsung;

Η εφαρμογή Galaxy Store θα πρέπει να σας ζητά αυτόματα να εγκαταστήσετε την πιο πρόσφατη έκδοση όταν την ανοίξετε. Απλώς ακολουθήστε τις οδηγίες για να ενημερώσετε την εφαρμογή. Εάν δεν βλέπετε κανένα μήνυμα προτροπής, μπορείτε να ελέγξετε χειροκίνητα για ενημερώσεις. Μεταβείτε στην καρτέλα Menu και πατήστε το κουμπί Settings. Τώρα μετακινηθείτε προς τα κάτω και πατήστε About Galaxy Store. Εάν υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση, θα πρέπει να μπορείτε να τη δείτε εκεί. Βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκατεστημένη την έκδοση 4.5.49.8 ή νεότερη του Galaxy Store.

Το Galaxy Store είναι μια ψηφιακή αγορά που ανήκει στη Samsung, όπου οι χρήστες μπορούν να βρουν και να κατεβάσουν εφαρμογές και υπηρεσίες. Παρέχει πρόσβαση σε εκατομμύρια εφαρμογές, παιχνίδια, θέματα, ταπετσαρίες και πολλά άλλα για τη συσκευή σας Samsung.

Πηγή πληροφοριών: androidheadlines.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS