ΑρχικήinetApple TV: Οι νέες ενημερώσεις απαιτούν να διαθέτετε iPhone

Apple TV: Οι νέες ενημερώσεις απαιτούν να διαθέτετε iPhone

Μια δημοφιλής ανάρτηση στο Twitter παρουσιάζει έναν ελαφρώς αποθαρρυντικό περιορισμό στο λογισμικό του Apple TV. Η τελευταία ενημέρωση tvOS της Apple απαιτεί από τους χρήστες να έχουν διαθέσιμο ένα iPhone ή iPad για να εγκρίνουν τους νέους όρους και προϋποθέσεις του iCloud, καθώς και να αλλάξουν τις ρυθμίσεις του Apple ID.

Δείτε επίσης: Το app Apple TV φημολογείται ότι θα κυκλοφορήσει σε Android smartphone

Apple TV

Παρόλο που πολλοί χρήστες του Apple TV 4K είναι ενταγμένοι στο οικοσύστημα της Apple, αυτό δεν ισχύει για όλους. Μέχρι πρόσφατα, το Apple TV ήταν μια ανεξάρτητη συσκευή που μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από όλους τους χρήστες. Θεωρούνταν ως μια αυτόνομη συσκευή και όχι ως αξεσουάρ. Αυτό όμως φαίνεται ότι δεν ισχύει πλέον. Επιπλέον, αυτές οι τροποποιήσεις άφησαν επίσης αποκλεισμένους τους χρήστες Mac χωρίς προσωπικές συσκευές iOS. Οι τηλεθεατές του Apple TV δεν μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση σε αυτό που είχαν κάποτε πριν γίνουν οι αλλαγές.

Οι περισσότερες λειτουργίες του Apple TV είναι προσβάσιμες χωρίς άλλα προϊόντα Apple. Όχι μόνο μπορείτε να εγκαταστήσετε και να ρυθμίσετε εύκολα το Apple TV, αλλά μπορείτε επίσης να κατεβάζετε ανεξάρτητα εφαρμογές και να κάνετε αγορές χωρίς καμία βοήθεια. Εάν και όποτε είναι απαραίτητο, η διαχείριση του Apple ID μπορεί να ολοκληρωθεί από ένα κανονικό πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο στον υπολογιστή σας.

Με τον ερχομό του tvOS 16, το Apple TV εξαρτά ορισμένες εργασίες από την ύπαρξη μιας συσκευής iOS με τον ίδιο λογαριασμό συνδεδεμένο. Δυστυχώς, αυτό φαίνεται να γίνεται όλο και πιο συνηθισμένο σήμερα.

Το viral tweet του @hugelgupf αναδεικνύει το πιο ακραίο παράδειγμα αυτού: πρέπει να είστε κάτοχος μιας συσκευής iOS για να συμφωνήσετε με τους νέους όρους και προϋποθέσεις του iCloud.

Δείτε ακόμα: HBO Max: Σφάλμα στην αναπαραγωγή υλικού σε Apple TV 4K

Το Apple TV box διευκρινίζει ότι πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια συσκευή iOS για να διαβάσετε και να αποδεχτείτε τους νέους όρους, αντί να επιτρέπει στους χρήστες να το κάνουν απευθείας στην τηλεόρασή τους. Για την ακρίβεια, οποιαδήποτε συσκευή iOS ή iPadOS με έκδοση 16 ή νεότερη.

iPhone

Εξαιρουμένων των ατόμων που δεν έχουν άλλες συσκευές Apple, η απαίτηση για το ελάχιστο λειτουργικό σύστημα σημαίνει επίσης ότι οι χρήστες με ένα νέο Apple TV αλλά ένα iPad παλαιότερης γενιάς δεν θα μπορούν να κάνουν streaming περιεχομένου. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει απογοήτευση και σύγχυση στους πελάτες που προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση στις υπηρεσίες σας.

Για να ενημερώσουν τις ρυθμίσεις του Apple ID, οι καταναλωτές καλούνται να κρατήσουν το iPhone τους κοντά στο Apple TV τους και να ακολουθήσουν τις οδηγίες στην οθόνη.

Ανεξάρτητα από την περίσταση, αυτές οι προτροπές μπορούν εύκολα να παρακαμφθούν για σύντομο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, εξακολουθούν να εμφανίζονται στην οθόνη σας μέχρι να αντιμετωπιστούν και να επιλυθούν. Ορισμένες δυνατότητες του συστήματος ενδέχεται να μην είναι ενεργές έως ότου επιλυθούν τα τρέχοντα ζητήματα. Δυστυχώς, αν δεν έχετε iPhone ή iPad της τρέχουσας γενιάς με την τελευταία έκδοση λογισμικού, δεν υπάρχει τρόπος να το κάνετε αυτό.

Λαμβάνοντας υπόψη τα προαναφερθέντα όρια, το Apple TV δεν μπορεί πλέον να θεωρηθεί ως μια μεμονωμένη συσκευή, παρόλο που ένας σημαντικός αριθμός ανθρώπων το χρησιμοποιεί με αυτόν τον τρόπο εδώ και πολλά χρόνια.

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Αυξάνονται οι τιμές σε Apple Music, Apple TV+ και Apple One

Το Apple TV είναι ένα σύστημα οικιακής ψυχαγωγίας που προσφέρει μια σειρά από λειτουργίες, όπως υπηρεσίες streaming, ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές και μουσική. Επιτρέπει επίσης στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στη βιβλιοθήκη τους στο iCloud και να αποθηκεύουν περιεχόμενο για προβολή εκτός σύνδεσης. Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ το Δεκέμβριο του 2016 και έγινε ένα από τα πιο διαδεδομένα συστήματα που υπάρχουν.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS