ΑρχικήinetGoogle: Μπλόκαρε τον ιστότοπο της μεγαλύτερης εταιρείας υπολογιστών ως «επιβλαβή»

Google: Μπλόκαρε τον ιστότοπο της μεγαλύτερης εταιρείας υπολογιστών ως «επιβλαβή»

Η Αναζήτηση και το Google Drive επισημαίνουν εσφαλμένα συνδέσμους σε ερευνητικές εργασίες και ιστότοπους του Association for Computing Machinery (ACM) ως κακόβουλο λογισμικό.

Δείτε επίσης: Google Pixel 6a review: Δείτε όλα τα χαρακτηριστικά του

Google

Το ζήτημα αναφέρθηκε για πρώτη φορά από τον ερευνητή Maximilian Golla.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός The Association for Computing Machinery (ACM) είναι η μεγαλύτερη επιστημονική και εκπαιδευτική εταιρεία υπολογιστών στον κόσμο. Από το 2019, τα μέλη της ACM περιλαμβάνουν σχεδόν 100.000 φοιτητές και επαγγελματίες που ασχολούνται με τον τομέα της πληροφορικής.

Ο ερευνητής διδάκτορας Maximilian Golla του Max Planck Society, απογοητεύτηκε όταν είδε ένα από τα αρχεία του Goοgle Docs να περιορίζεται από την Google.

Το αρχείο, σύμφωνα με τον Golla, περιείχε συνδέσμους προς ερευνητικές εργασίες της ACM, αλλά είχε επισημανθεί ότι “παραβιάζει” τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών της Google σύμφωνα με ένα στιγμιότυπο οθόνης που κοινοποιήθηκε από τον ερευνητή.

Εκτός όμως από το Goοgle Drive και η Αναζήτηση Google παρουσιάζει το ίδιο θέμα, επισημαίνει ο Golla.

Τα αποτελέσματα της Αναζήτησης Google για τον ιστότοπο ACM, τα ερευνητικά έγγραφα της Ψηφιακής Βιβλιοθήκης ACM και οι σελίδες επαφών αντιμετωπίζουν επίσης τους συνδέσμους σε τομείς ACM ως κακόβουλους.

Δείτε ακόμα: Το νέο Google Wallet είναι πλέον διαθέσιμο σε όλους τους χρήστες

μπλόκαρε

Αυτό το ζήτημα ουσιαστικά αποκλείει οποιαδήποτε και όλη την επισκεψιμότητα στους τομείς ACM από τα αποτελέσματα της Αναζήτησης Google. Οι επισκέπτες του ACM θα πρέπει να αντιγράψουν και να επικολλήσουν με μη αυτόματο τρόπο τον σύνδεσμο στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησής τους.

Αυτές οι προειδοποιήσεις εμφανίζονται συνήθως από την Google σε επισκέπτες που ενδέχεται κατά λάθος να πλοηγούνται σε παραβιασμένους ιστότοπους ή τομείς που φιλοξενούν adware, σενάρια MageCart ή άλλους τύπους κακόβουλου λογισμικού. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι οι τομείς της ACM έχουν παραβιαστεί ή εξυπηρετούν κακόβουλο λογισμικό.

Για λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τα προβλήματα που εντοπίσαμε, επισκεφτείτε τη διαγνωστική σελίδα Ασφαλούς περιήγησης της Google για αυτόν τον ιστότοπο“, συμβουλεύει το προειδοποιητικό μήνυμα της Google.

Αν και ο αποκλεισμός των συνδέσμων ACM στην Αναζήτηση και το Google Drive φαίνεται ακανόνιστος, δεν είναι η πρώτη φορά που το Goοgle Drive επισημαίνει λανθασμένα ιστότοπους για παραβίαση των Όρων Παροχής Υπηρεσιών του ενώ δεν υπάρχουν.

Δείτε επίσης: Google: Πιο ασφαλές απόρρητο Android με υποστήριξη DNS-over-HTTP/3

Τον Ιανουάριο, το Google Drive περιόρισε σχεδόν άδεια αρχεία για «παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων». Αυτά τα αρχεία δεν περιείχαν άλλα δεδομένα εκτός από ορισμένους αριθμούς ή ένα μονοψήφιο αριθμό, όπως “1”.

Τα έγγραφα του Goοgle Drive που περιέχουν συνδέσμους ηλεκτρονικού ψαρέματος, ακόμη και για προσωπικούς ερευνητικούς σκοπούς, έχουν επίσης επισημανθεί αυτόματα ότι παραβιάζουν όρους και έχουν περιοριστεί οι δυνατότητες κοινής χρήσης τους.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS