ΑρχικήinetGoogle: Απολύει κι άλλο ερευνητή AI που αμφισβήτησε ευρήματα

Google: Απολύει κι άλλο ερευνητή AI που αμφισβήτησε ευρήματα

Η Google εξακολουθεί να απολύει ερευνητές τεχνητής νοημοσύνης που κρίνουν το έργο της. Σύμφωνα με τη New York Times, η Google απέλυσε τον επιστήμονα μηχανικής εκμάθησης Satrajit Chatterjee τον Μάρτιο, αφού αρνήθηκε να δημοσιεύσει ένα έγγραφο που ο Chatterjee και άλλοι ειδικοί έγραψαν, αμφισβητώντας προηγούμενα ευρήματα ότι οι υπολογιστές μπορούσαν να σχεδιάσουν ορισμένα στοιχεία τσιπ πιο αποτελεσματικά από τους ανθρώπους.

Δείτε επίσης: Η Epic προσπαθεί να εμποδίσει την Google από το να αφαιρέσει το Bandcamp από το Play Store

Google

Ο επιστήμονας φέρεται να συμμετείχε σε ένα έγγραφο που αμφισβητεί αυτούς τους ισχυρισμούς, αφού ο ίδιος και οι άλλοι συγγραφείς εξέφρασαν επιφυλάξεις, αλλά απολύθηκε αφού μια επιτροπή απέρριψε το έγγραφο και οι ερευνητές ήλπιζαν να φέρουν το θέμα στον CEO Sundar Pichai και στο διοικητικό συμβούλιο της Alphabet.

Η εταιρεία δεν έχει διευκρινίσει γιατί απέλυσε τον Chatterjee, αλλά δήλωσε ότι είχε λόγους να το κάνει. Υποστήριξε επίσης ότι το πρωτότυπο έγγραφο είχε «ελεγχθεί διεξοδικά» και είχε αξιολογηθεί από ειδικούς και ότι η μελέτη που αμφισβητούσε τους ισχυρισμούς «δεν πληρούσε τα πρότυπά μας».

Δείτε ακόμα: Google Translate Android: Λαμβάνει ένα “Translate Quick Actions” widget

Είτε υπάρχει βάση στους ισχυρισμούς είτε όχι, η απόλυση υπογραμμίζει τη συνεχιζόμενη σύγκρουση μεταξύ της διοίκησης της Google και των ομάδων τεχνητής νοημοσύνης της, που έχουν αναλάβει πολλά από τα έργα της. Τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν η Google απέλυσε τον ηθικολόγο Timnit Gebru το 2020 μετά από μια διαμάχη σχετικά με μία έρευνα, με άλλους δύο να ακολουθούν. Το θέμα κλιμακώθηκε όταν ο γίγαντας του Διαδικτύου απέλυσε και τη Margaret Mitchell στις αρχές του 2021.

ερευνητή

Ενώ η Google ισχυρίστηκε ότι η Mitchell παραβίασε τις πολιτικές εμπιστευτικότητας δεδομένων, επέκρινε επίσης δημόσια τα στελέχη και την απόφαση να απολύσει τον Gebru. Αυτές οι απολύσεις οδήγησαν τους βετεράνους μηχανικούς να εγκαταλείψουν την εταιρεία και να απαιτήσουν μεταρρυθμίσεις. Η Google ερεύνησε την απόλυση του Gebru και υποσχέθηκε αλλαγές, αλλά η απόλυση του Chatterjee ενδέχεται να μην μειώσει τις εντάσεις.

Δείτε επίσης: Η Google θα αφαιρέσει τον τηλεφωνικό σας αριθμό από το Search, εάν της το ζητήσετε

Δεν είναι μυστικό ότι η Google είναι περήφανη για την έρευνά της πάνω στην τεχνολογία AI. Είναι πρόθυμη να διαφημίζει αλγόριθμους που μπορούν να ξεπεράσουν τους ανθρώπους σε τομείς όπως ο σχεδιασμός τσιπ και η ανίχνευση του καρκίνου και τα κορυφαία τηλέφωνα Pixel 6 είναι χτισμένα γύρω από έναν προσαρμοσμένο επεξεργαστή που εστιάζει στην τεχνητή νοημοσύνη. Τυχόν ελαττώματα θα μπορούσαν να επηρεάσουν σημαντικά την επιχείρηση της Google και να αμαυρώσουν τη φήμη της ως ηγέτη στην ανάπτυξη τεχνητής νοημοσύνης.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS