ΑρχικήsecurityΘύμα hacker και ο Sundar Pichai

Θύμα hacker και ο Sundar Pichai

Η ομάδα των τριών ανδρών hacker με το όνομα OurMine, απέκτησε και άλλο ένα θύμα με υψηλό προφίλ, καθώς η ομάδα κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στο λογαριασμό Quora του Sundar Pichai (διευθύνων σύμβουλος της Google), και στη συνέχεια κάνανε cross-post στο Twitter λογαριασμό του.
Το περιστατικό έλαβε χώρα αργά το βράδυ της Κυριακής, καθώς και οι hackers κατάφεραν να κάνουν cross-post τρία μηνύματα από το λογαριασμό του Quora Pichai στο Twitter προφίλ του πριν να εντοπιστούν, να αναφερθούν και να χάσουν την πρόσβασή τους.

Οι hacker δεν δημοσίευσαν ανουσιότητες ή κάποιο κοινωνικό μήνυμα, αλλά μόνο μικρά κείμενα, καθώς φάνηκε απλά να κάνουν έλεγχο της πρόσβασης τους.

Η ομάδα χάκαρε και άλλους τέσσερις διάσημους διευθύνοντες σύμβουλους τεχνολογίας!
Τις εβδομάδες που προηγήθηκαν από την πρόσβαση στο λογαριασμό του Quora Pichai, η ομάδα εισέβαλε επίσης και στους λογαριασμούς Pinterest και Twitter του Mark Zuckerberg, στον λογαριασμό Pinterest του Dick Costolo (πρώην διευθύνων σύμβουλος του Twitter), στο Twitter λογαριασμό του Ev Williams και στο Twitter λογαριασμό του Daniel Ek (CEO Spotify ).

Πριν την στόχευση των ελίτ της υψηλής τεχνολογίας, οι OurMine χακάρανε λογαριασμούς διασημοτήτων, καθιστώντας τους θύματα όπως τους: Deadmau5, David Guetta, Channing Tatum και PewDiePie.

Παρά τις φάρσες τους, οι OurMine δεν πρέπει να υποτιμούνται, καθώς η ομάδα έχει γίνει γνωστή για την εκτέλεση κακόβουλων επιθέσεων μέσω των οποίων μπορούν να κλέψουν τη βάση δεδομένων μιας ιστοσελίδας!
Πέρυσι, η Akamai προειδοποίησε τις εταιρείες ότι οι OurMine συμμετείχαν σε εκβιασμό για τα DDoS προγράμματα.

Ομάδα διαφημίζει τις hacking υπηρεσίες της!
Επιπλέον, η ομάδα ξεκίνησε πρόσφατα μια ιστοσελίδα μέσω της οποίας προωθεί και πωλεί τις δεξιότητες της στον τομέα του hacking για περίπου 5.000 δολάρια.

Όσο για τους λογαριασμούς Quora και Twitter του Pichai, έχουν καθαριστεί και αποκατασταθεί.

Οι hackers δεν έχουν αποκαλύψει πώς είχαν εισβάλει στο λογαριασμό του Pichai, αλλά προηγουμένως είχαν ισχυριστεί ότι εισβάλανε στους λογαριασμούς του Zuckerberg χρησιμοποιώντας τα στοιχεία που διέρρευσαν μέσω της παραβίασης του LinkedIn το 2012.

hackers

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS