Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
infosec

Instagram influencers ανακτούν τα accounts με τη βοήθεια hackers

Οι Instagram influencers που έχουν δει τους λογαριασμούς τους να χακάρονται και τις προσωπικές τους πληροφορίες να εκτίθενται, λένε ότι...
Read More
infosec

Windows 10: Πώς να διορθώσετε το browsing σφάλμα στο Microsoft Edge

Η τελευταία αναβάθμιση που κυκλοφόρησε από τη Microsoft για τα Windows 10 έφερε ένα πρόβλημα, το οποίο παρατηρείται όταν επιχειρεί...
Read More
infosec

Google Play: Κρυβόταν malware με τη χρήση των αισθητήρων κίνησης

Στην αγορά του Google Play υπάρχουν πολλές κακόβουλες εφαρμογές που δοκιμάζουν κόλπα για να αποφευχθεί η ανίχνευση τους. Για την...
Read More
infosec

Bug του Twitter δημοσίευε τα προσωπικά tweets των χρηστών για 5 χρόνια

Οι χρήστες του Twitter, οι οποίοι χρησιμοποιούν το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο από τις Android συσκευές τους, θα πρέπει να ελέγξουν...
Read More
Latest Posts

Θύμα hacker και ο Sundar Pichai

Η ομάδα των τριών ανδρών hacker με το όνομα OurMine, απέκτησε και άλλο ένα θύμα με υψηλό προφίλ, καθώς η ομάδα κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στο λογαριασμό Quora του Sundar Pichai (διευθύνων σύμβουλος της Google), και στη συνέχεια κάνανε cross-post στο Twitter λογαριασμό του.
Το περιστατικό έλαβε χώρα αργά το βράδυ της Κυριακής, καθώς και οι hackers κατάφεραν να κάνουν cross-post τρία μηνύματα από το λογαριασμό του Quora Pichai στο Twitter προφίλ του πριν να εντοπιστούν, να αναφερθούν και να χάσουν την πρόσβασή τους.

Οι hacker δεν δημοσίευσαν ανουσιότητες ή κάποιο κοινωνικό μήνυμα, αλλά μόνο μικρά κείμενα, καθώς φάνηκε απλά να κάνουν έλεγχο της πρόσβασης τους.

Η ομάδα χάκαρε και άλλους τέσσερις διάσημους διευθύνοντες σύμβουλους τεχνολογίας!
Τις εβδομάδες που προηγήθηκαν από την πρόσβαση στο λογαριασμό του Quora Pichai, η ομάδα εισέβαλε επίσης και στους λογαριασμούς Pinterest και Twitter του Mark Zuckerberg, στον λογαριασμό Pinterest του Dick Costolo (πρώην διευθύνων σύμβουλος του Twitter), στο Twitter λογαριασμό του Ev Williams και στο Twitter λογαριασμό του Daniel Ek (CEO Spotify ).

Πριν την στόχευση των ελίτ της υψηλής τεχνολογίας, οι OurMine χακάρανε λογαριασμούς διασημοτήτων, καθιστώντας τους θύματα όπως τους: Deadmau5, David Guetta, Channing Tatum και PewDiePie.

Παρά τις φάρσες τους, οι OurMine δεν πρέπει να υποτιμούνται, καθώς η ομάδα έχει γίνει γνωστή για την εκτέλεση κακόβουλων επιθέσεων μέσω των οποίων μπορούν να κλέψουν τη βάση δεδομένων μιας ιστοσελίδας!
Πέρυσι, η Akamai προειδοποίησε τις εταιρείες ότι οι OurMine συμμετείχαν σε εκβιασμό για τα DDoS προγράμματα.

Ομάδα διαφημίζει τις hacking υπηρεσίες της!
Επιπλέον, η ομάδα ξεκίνησε πρόσφατα μια ιστοσελίδα μέσω της οποίας προωθεί και πωλεί τις δεξιότητες της στον τομέα του hacking για περίπου 5.000 δολάρια.

Όσο για τους λογαριασμούς Quora και Twitter του Pichai, έχουν καθαριστεί και αποκατασταθεί.

Οι hackers δεν έχουν αποκαλύψει πώς είχαν εισβάλει στο λογαριασμό του Pichai, αλλά προηγουμένως είχαν ισχυριστεί ότι εισβάλανε στους λογαριασμούς του Zuckerberg χρησιμοποιώντας τα στοιχεία που διέρρευσαν μέσω της παραβίασης του LinkedIn το 2012.

hackers

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *