ΑρχικήsecurityΒορειοκορεάτες hackers έκλεψαν εκατομμύρια δολάρια σε crypto

Βορειοκορεάτες hackers έκλεψαν εκατομμύρια δολάρια σε crypto

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών δήλωσε ότι hackers που συνδέoνται με τη Βόρεια Κορέα πραγματοποίησαν ληστείες 100 εκατομμυρίων δολαρίων σε μορφή crypto πέρυσι.

Δείτε επίσης: MFHS: Hackers έκλεψαν δεδομένα από 460.000 άτομα
hackers

Το FBI διαπίστωσε με βεβαιότητα ότι η κυβερνοεπίθεση στη γέφυρα Horizon το 2022 οργανώθηκε από δύο διαβόητες ομάδες hacking της Βόρειας Κορέας, την Lazarus Group και την APT38.

Οι έμποροι βασίζονται στις γέφυρες για να διευκολύνουν την ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων μεταξύ διαφορετικών δικτύων blockchain.

Σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών, οι κακόβουλοι hackers της Βόρειας Κορέας χρησιμοποίησαν πρόσφατα ένα σύστημα γνωστό ως Railgun για να ξεπλύνουν περίπου 60 εκατομμύρια δολάρια σε ether token που κλάπηκαν κατά τη διάρκεια μιας ληστείας τον Ιούνιο του 2022. Το Railgun διασφαλίζει την εμπιστευτικότητα των χρηστών κρυπτονομισμάτων, προσφέροντάς τους πρωτοφανή προστασία και ηρεμία.

Το FBI ανέφερε ότι μέρος του κλεμμένου crypto μεταφέρθηκε σε πολυάριθμους προμηθευτές υπηρεσιών εικονικών περιουσιακών στοιχείων προτού ανταλλαγεί σε bitcoin.

Κατά τη διάρκεια της παραβίασης, η Elliptic, μια εταιρεία ανάλυσης blockchain, διακήρυξε ότι υπήρχαν ισχυρές αποδείξεις ότι η Lazarus ενορχήστρωσε την επίθεση. Σχεδόν αμέσως, οι χάκερ προσπάθησαν να ξεπλύνουν τα κλεμμένα χρήματα και να αποκρύψουν την ταυτότητά τους.

Δείτε ακόμα: LastPass: Hackers έκλεψαν vault data πελατών
crypto

Το FBI ανακοίνωσε ότι συνεχίζει τις συντονισμένες προσπάθειες για τον εντοπισμό και την παρεμπόδιση της υπεξαίρεσης εικονικών νομισμάτων από τη Βόρεια Κορέα, τα οποία χρησιμοποιεί για τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων βαλλιστικών πυραύλων και όπλων μαζικής καταστροφής.

Πολλές φορές, επιτιθέμενοι που συνδέονται με τη Βόρεια Κορέα είναι υπεύθυνοι για καταστροφικές παραβιάσεις crypto.

Πέρυσι, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ έκρινε την Lazarus Group υπεύθυνη για μια τεράστια κλοπή 600 εκατομμυρίων δολαρίων στο Ronin Network, ένα βοηθητικό blockchain που τροφοδοτούσε το διάσημο κρυπτογραφικό παιχνίδι Axie Infinity.

Δείτε επίσης: BTC.com hacked: Hackers έκλεψαν crypto αξίας $ 3 εκατομμυρίων

Η Lazarus Group πιστεύεται ότι χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας. Εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 2009 και πιστεύεται ότι βρίσκεται πίσω από μερικές από τις πιο υψηλού προφίλ κυβερνοεπιθέσεις των τελευταίων ετών, συμπεριλαμβανομένης της παραβίασης της Sony Pictures, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την κλοπή δεδομένων αξίας εκατομμυρίων δολαρίων και τη διακοπή της κυκλοφορίας ταινιών. Άλλες αξιοσημείωτες επιθέσεις που τους αποδίδονται περιλαμβάνουν επιθέσεις σε τράπεζες σε όλο τον κόσμο και τη συμμετοχή τους στην επίθεση WannaCry που επηρέασε εκατοντάδες χιλιάδες υπολογιστές παγκοσμίως. 

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS