Αρχική Reviews Το WiFi 6 έφτασε και είναι 4 φορές πιο γρήγορο από το...

Το WiFi 6 έφτασε και είναι 4 φορές πιο γρήγορο από το υπάρχον

γρήγορο

Ένα από τα θέματα που έχει απασχολήσει αρκετά τον κόσμο της τεχνολογίας τον τελευταίο καιρό, είναι φυσικά η δυνατότητα για πιο γρήγορο internet. Και τώρα, η WiFi Alliance έχει ανακοινώσει επίσημα το πρόγραμμα πιστοποίησής της για δίκτυα επόμενης γενιάς, γνωστά και ως WiFi 6. Η εταιρεία αποφάσισε να χρησιμοποιεί πλέον μια πιο κατανοητή ονομασία όταν αναφέρεται στα πρότυπά της.

Το νέο WiFi 6 λοιπόν, αντιπροσωπεύει το πρότυπο WiFi 802.11ax και μπορεί να παρέχει μικρότερη καθυστέρηση μεταφοράς και μεγαλύτερες ταχύτητες λήψης, περίπου 4 φορές υψηλότερες από τις τρέχουσες (WiFi 5). Θεωρητικά θα μπορούσε να φτάνει ταχύτητες μεγαλύτερες των 10Gbps, ωστόσο στον πραγματικό κόσμο θα είναι μικρότερες.

Ανάμεσα στις διάφορες άλλες τεχνικές βελτιώσεις, το WiFi 6 επιτρέπει και τη χρήση του νεότερου πρωτοκόλλου ασφαλείας WPA3, το οποίο κυκλοφόρησε για να διορθώσει μερικά μεγάλα κενά στο WPA2.

Όπως ίσως γνωρίζετε, το παλαιότερο WiFi AC (WiFi 5) λειτουργεί μόνο με τη ζώνη των 5GHz, αν και προσφέρει ταχύτητες gigabit. Το WiFi 6 από την άλλη, έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί από 1 GHz έως 6 GHz. Ωστόσο για τους χρήστες, παρέχει μεγαλύτερη ευελιξία προσθέτοντας υποστήριξη και για τη ζώνη των 2,4 GHz.

Η λειτουργία σε ζώνες υψηλότερης συχνότητας βελτιώνει τις θεωρητικές ταχύτητες, αλλά ταυτόχρονα μειώνει την εμβέλεια του δικτύου WiFi, καθιστώντας δύσκολη τη διέλευση του σήματος μέσω των τοίχων. Εκεί είναι που αποδεικνύεται χρήσιμο το 2.4Ghz.

Το WiFi 6 είναι καλύτερο στην ταυτόχρονη μεταφορά δεδομένων σε μεγάλο αριθμό χρηστών. Επιπλέον, χρησιμοποιεί το TWT (target wake time) για τη βελτίωση της διάρκειας ζωής των μπαταριών σε συσκευές WiFi, συμπεριλαμβανομένου του IoT (Internet of Things).

Ακόμα δεν υπάρχουν πολλές συσκευές που να έχουν δυνατότητα για το νέο γρήγορο WiFi 6. Ωστόσο μερικά κορυφαία μοντέλα, όπως τα Galaxy S10 / S10 + και το iPhone 11, Pro και Pro Max, διαθέτουν την νέα τεχνολογία WiFi επόμενης γενιάς. Επίσης, υπάρχουν αρκετές συσκευές από τις Intel, Broadcom, Qualcomm, Ruckus κ.λπ. που δημιουργήθηκαν για να τροφοδοτήσουν το WiFi 6 σε smartphones και υπολογιστές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

LIVE NEWS