Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 22:56
Αρχική How To Βρείτε εύκολα τον κωδικό πρόσβασης του Wi-Fi που χρησιμοποιείτε

Βρείτε εύκολα τον κωδικό πρόσβασης του Wi-Fi που χρησιμοποιείτε

Ο υπολογιστής σας είναι συνδεδεμένος με κάποιο δίκτυο Wi-Fi, αλλά δεν θυμάστε τον κωδικό πρόσβασης που χρησιμοποιήσατε για να συνδεθείτε. Ίσως ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασης ή ίσως ο διαχειριστής του δικτύου τον έγραψε απευθείας χωρίς να σας αποκαλύψει τον κωδικό πρόσβασης.
Όμως εσείς θέλετε να συνδέσετε μια δεύτερη συσκευή, όπως το κινητό σας τηλέφωνο, στο ίδιο δίκτυο WiFi. Πώς μπορείτε να μάθετε τον κωδικό πρόσβασης;Wi-Fi
Φυσικά μπορείτε να ρωτήσετε τον διαχειριστή, αλλά μπορείτε να τον βρείτε και μόνοι σας από τη γραμμή εντολών στον υπολογιστή σας. Η παρακάτω τεχνική λειτουργεί σε υπολογιστές Mac και Windows.

Βρείτε τον κωδικό πρόσβασης Wi-Fi στα Windows

Ανοίξτε τη γραμμή εντολών στη λειτουργία διαχειριστή. Πληκτρολογήστε “cmd” στην αναζήτηση, και κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο της γραμμής εντολών. Επιλέξτε Εκτέλεση ως διαχειριστής. Τώρα πληκτρολογήστε την παρακάτω εντολή και πατήστε enter για να δείτε τον κωδικό πρόσβασης WiFi.
netsh wlan show profile name=iguru key=clear
Θα πρέπει να αντικαταστήσετε το iguru με το όνομα του ασύρματου SSID σας (είναι το όνομα που εμφανίζεται το δίκτυο Wi-Fi στο οποίο συνδέετε τον υπολογιστή σας). Ο κωδικός πρόσβασης θα εμφανιστεί στην ενότητα Security Setting σε μορφή απλού κειμένου.
Εάν θέλετε να δείτε μόνο τον κωδικό πρόσβασης και όχι τις άλλες πληροφορίες, χρησιμοποιήστε την εντολή findstr:
netsh wlan show profile name=iguru key=clear | findstr Key
Εάν δεν βλέπετε τον κωδικό πρόσβασης του WiFi, ίσως δεν έχετε ανοίξει το παράθυρο της γραμμής εντολών σαν διαχειριστής

Εμφάνιση του κωδικού πρόσβασης Wi-Fi σε συσκευές με MacOS

Το Mac OS X χρησιμοποιεί το Keychain για να αποθηκεύσει τις πληροφορίες του WiFi και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την εντολή BSD “security” για να διερευνήσουμε οτιδήποτε αποθηκεύεται στο Keychain, συμπεριλαμβανομένου και του κωδικού πρόσβασης του Wi-Fi. Δείτε πώς:
Ανοίξτε το Spotlight (Cmd + Space) και πληκτρολογήστε terminal για να ανοίξετε ένα παράθυρο.
Στη γραμμή εντολών, πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή (αντικαταστήστε το iguru με το όνομα του WiFi) και, στη συνέχεια, πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης του Mac για να αποκτήσετε πρόσβαση στο Keychain του MacOS. O κωδικός πρόσβασης του δικτύου Wi-FI θα εμφανιστεί στην οθόνη σας σε μορφή απλού κειμένου.
security find-generic-password -wa iguru

Βρείτε τον κωδικό πρόσβασης Wi-Fi στο Linux

Για άλλη μια φορά, αντικαταστήστε το iguru με το όνομα (SSID) του δικτύου σας. Η τιμή του πεδίου psk είναι ο κωδικός πρόσβασης του WiFi.
sudo cat /etc/NetworkManager/system-connections/iguru | grep psk=
Εάν δεν γνωρίζετε το όνομα του δικτύου, χρησιμοποιήστε την παρακάτω εντολή.
sudo grep psk= /etc/NetworkManager/system-connections/*
H εντολή θα σας εμφανίσει το όνομα του δικτύου αλλά και τον κωδικό πρόσβασης σε μορφή απλού κειμένου.

Εκκίνηση του WLAN AutoConfig (υπηρεσία Wlansvc)

Εάν χρησιμοποιήσετε αυτήν την τεχνική για να ανακτήσετε τον κωδικό πρόσβασης WiFi σε έναν υπολογιστή με Windows, και λάβετε ένα σφάλμα που λέει: “Η υπηρεσία Wireless AutoConfig Service (wlansvc) δεν εκτελείται” ή “The Wireless AutoConfig Service (wlansvc) is not running” παρακάτω θα βρείτε μια απλή λύση:
Πληκτρολογήστε run στην αναζήτηση και ανοίξτε τη παράθυρο. Πληκτρολογήστε “services.msc” στο πλαίσιο του RUN για να αποκτήσετε πρόσβαση στις υπηρεσίες των Windows.
Βρείτε την υπηρεσία WLAN Autoconfig και βεβαιωθείτε ότι η κατάσταση της είναι στο Running. Αλλιώς κάντε δεξί κλικ στην υπηρεσία WLAN AutoConfig, επιλέξτε Ιδιότητες και πηγαίνετε στο Properties. Ελέγξτε όλες τα Dependencies για να βεβαιωθείτε ότι όλα λειτουργούν.
Αυτό ήταν!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

LIVE NEWS