ΑρχικήinetΜείωση στις πωλήσεις των smartphones: Σε άσχημη θέση η Apple, άνοδος για...

Μείωση στις πωλήσεις των smartphones: Σε άσχημη θέση η Apple, άνοδος για την Huawei

smartphones

Οι νέες αναλύσεις δείχνουν ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις smartphones συνέχισαν την καθοδική πορεία τους κατά το τρίτο τρίμηνο του 2019.

Αυτό ισχύει για όλες τις μεγάλες εταιρείες εκτός της Huawei, η οποία κατάφερε να αυξήσει τις πωλήσεις των smartphones της κατά 26%.

Η γενική μείωση στις πωλήσεις των smartphones οφείλεται σε ένα βαθμό στο γεγονός ότι είναι πλέον μια «ώριμη τεχνολογία». Τα smartphones είναι πιο ανθεκτικά κι έτσι οι περισσότεροι άνθρωποι τα κρατούν για περισσότερο διάστημα και δεν αγοράζουν καινούρια.

Η Gartner έχει προβλέψει ότι η διάρκεια ζωής των smartphones θα αυξηθεί από 2,6 χρόνια σε 2,9 χρόνια έως το 2023.

Η Roberta Cozza, αναλύτρια της Gartner είπε, ακόμα, ότι η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής δεν είναι ο μοναδικός λόγος για τη μείωση των πωλήσεων των smartphones. Πολλοί χρήστες δεν είναι πρόθυμοι να πληρώνουν μεγάλα χρηματικά ποσά για προϊόντα που δεν είναι ιδιαίτερα και καινοτόμα.

“Πολλά από τα smartphones κοστίζουν πάνω από 1.000 δολάρια σήμερα”, είπε η αναλύτρια. “Αυτά είναι πολλά χρήματα γι’ αυτά που προσφέρουν. Οι καταναλωτές δεν βλέπουν το λόγο να πάρουν άλλα smartphones”.

Την περασμένη χρονιά, η συσκευή της Apple που πουλήθηκε περισσότερο ήταν το iPhone XR αξίας 649 δολαρίων. Ξεπέρασε τις πωλήσεις των πιο προηγμένων XS και XS Max. Αυτό δείχνει ότι πολλοί από τους αγοραστές smartphone δεν είναι πρόθυμοι να αγοράσουν πιο ακριβά τηλέφωνα.

Άλλες μάρκες όπως η Xiaomi, η OPPO και φυσικά η Huawei πωλούν smartphones που διαθέτουν πολλές από τις δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά των premium smartphones της Samsung ή της Apple. Η διαφορά είναι ότι τα πωλούν σε πολύ χαμηλότερες τιμές.

Η αναλύτρια Cozza πιστεύει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θα συνεχίσουν να επενδύουν σε πιο φθηνές λύσεις εκτός αν βγει κάποιο πραγματικά καινοτόμο προϊόν.

Γι’ αυτό το λόγο, η Huawei κατάφερε να αυξήσει τις πωλήσεις της και να γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη δύναμη στον κλάδο των smartphone μετά τη Samsung. Η Apple βρίσκεται στην τρίτη θέση, αλλά αρκετά πιο πίσω από τις δύο άλλες εταιρείες.

Αυτά συνέβησαν, παρά τον εμπορικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΗΠΑ και Huawei.

Ωστόσο, απ’ ότι φαίνεται, η Huawei έχει αυξήσει τις πωλήσεις της κυρίως μέσα στην Κίνα. Κατά το τρίτο τρίμηνο του 2019, η εταιρεία πούλησε 40,5 εκατομμύρια smartphones. Πρόκειται για το 61% των συνολικών πωλήσεών της.

Η άνοδος της Huawei είχε σημαντικό αντίκτυπο στην Apple. Πέρυσι, η Apple αναγκάστηκε να μειώσει τις τιμές σε μερικά iPhones, iPads, Macs και AirPods στην Κίνα, προκειμένου να αυξήσει τις πωλήσεις της.

Οι εταιρείες έχουν καταλάβει ότι οι καταναλωτές δεν επιλέγουν πια τα ακριβότερα προϊόντα.

“Η Samsung γνωρίζει τη μεταστροφή των χρηστών”, δήλωσε η Cozza. “Γι ‘αυτό τώρα στοχεύει πιο πολύ στους χρήστες μεσαίου εισοδήματος”.

Σε αντίθεση με την Apple, η Samsung είχε θετικά αποτελέσματα αυτό το τρίμηνο, καθώς είδε έστω μια μικρή αύξηση των πωλήσεων. Αλλά τα θετικά αποτελέσματα προήλθαν από τις πιο οικονομικές της συσκευές, όχι από τις premium.

Η Apple αναγκάστηκε να κάνει εκπτώσεις σε διάφορα μοντέλα της (iPhone 11, iPhone XR, iPhone 8) προκειμένου να προσελκύσει περισσότερους καταναλωτές.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Gartner, οι εκπτώσεις και οι προσφορές δεν έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Σύμφωνα με την Cozza, αυτό που θα μπορούσε να τραβήξει το ενδιαφέρον των καταναλωτών και να αυξήσει τις πωλήσεις των premium smartphones είναι η έλευση του 5G.

Ως εκ τούτου, η Cozza προβλέπει ότι το 2020 θα είναι μια καλύτερη χρονιά για την παγκόσμια αγορά smartphones.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS