ΑρχικήinetOnePlus παραβίαση και διαρροή δεδομένων

OnePlus παραβίαση και διαρροή δεδομένων

Η smartphone κατασκευάστρια εταιρεία OnePlus αποκάλυψε σήμερα μια παραβίαση ασφαλείας στο ηλεκτρονικό της κατάστημα.

Η παραβίαση μάλλον έγινε την περασμένη εβδομάδα αλλά ανακαλύφθηκε αμέσως, σύμφωνα με μια σελίδα FAQ που δημοσιεύθηκε νωρίτερα σήμερα.OnePlus

Η OnePlus λέει ότι οι hackers απέκτησαν πρόσβαση σε παλαιότερες παραγγελίες πελατών που συμπεριελάμβαναν ονόματα, επαφές, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και διευθύνσεις αποστολής. Σύμφωνα με την εταιρεία δεν διέρρευσαν κωδικοί πρόσβασης ή οικονομικά στοιχεία.

Το OnePlus πιστεύει ότι το σημείο εισόδου των hackers ήταν μια ευπάθεια στην ιστοσελίδα της, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

“Έχουμε επιθεωρήσει τον ιστότοπό μας λεπτομερώς για να διασφαλίσουμε ότι δεν υπάρχουν παρόμοια ελαττώματα ασφαλείας”, ανέφερε η εταιρεία.

“Πριν δημοσιοποιήσουμε την διαρροή, ενημερώσαμε τους ηλεκτρονικούς μας συνεργάτες μέσω e-mail. Αυτή τη στιγμή δουλεύουμε με τις αρμόδιες αρχές για να διερευνήσουμε περαιτέρω το περιστατικό”, αναφέρει ένα μέλος της ομάδας ασφάλειας της OnePlus σε μια δημοσίευση στο forum, ξεχωριστά από την δημοσίευση της εταιρείας στο FAQ.

Αυτή είναι η δεύτερη παραβίαση ασφαλείας στο σύντομο ιστορικό της εταιρείας. Μια παρόμοια κατάσταση είδαμε τον Ιανουάριο του 2018, όταν εισβολείς κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση σε δεδομένα 40.000 χρηστών.

Τι κάνω τώρα;

Αν είστε πελάτης της εταιρείας, καλό θα ήταν να προσέξετε το επόμενο διάστημα. Θα πρέπει να αλλάξετε άμεσα κωδικό πρόσβασης στο portal της OnePlus (παρά τους ισχυρισμούς της εταιρείας ότι δεν διέρρευσαν κωδικοί πρόσβασης) και να προσέχετε κάθε email που σας έρχεται.
Αποφεύγετε click σε links που περιέχονται σε email και μην ανοίγετε επισυναπτόμενα αρχεία, αν δεν τα περιμένετε.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS