ΑρχικήsecurityΣιδηρόδρομοι κινδυνεύουν από κυβερνοεπιθέσεις

Σιδηρόδρομοι κινδυνεύουν από κυβερνοεπιθέσεις

Οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και σε άλλες υποδομές μεταφορών δεν αποτελεί πλέον υποθετικό σενάριο. Οι μεγάλοι σιδηρόδρομοι στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ασία έχουν ήδη πληγεί από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο. Ο συνδυασμός της έντονης ευπάθειας και των σοβαρών δυνατοτήτων πρόκλησης ζημιών, οικονομικών ζημιών και ακόμη και απώλειας ανθρώπινων ζωών καθιστά τους σιδηρόδρομους σε όλο τον κόσμο τον τέλειο στόχο τόσο για τις εγκληματικές ομάδες με οικονομικά κίνητρα όσο και για τους hacker.

κυβερνοεπιθέσεις

Σιδηρόδρομοι που κινδυνεύουν από κυβερνοεπιθέσεις

Αν και υπάρχουν πολλές παραλλαγές, όλοι οι σύγχρονοι σιδηρόδρομοι χρησιμοποιούν συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών για την παρακολούθηση και τη διαχείριση των φυσικών μηχανημάτων (επιχειρησιακή τεχνολογία) της λειτουργίας των σιδηροδρόμων. Αυτές οι λειτουργικές τεχνολογίες (OT) συγκλίνουν με τα δίκτυα πληροφορικής, όπου μπορούν εύκολα να μολυνθούν από κακόβουλα προγράμματα. Για τους περισσότερους σιδηρόδρομους, η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο αποτελείται κυρίως από εμπορικά προϊόντα ασφάλειας όπως απλά firewalls και άλλα εγκεκριμένα από το κράτος εργαλεία antivirus. Αυτό είναι παρόμοιο με τους μηχανισμούς για την ασφάλεια του κυβερνοχώρου που υπάρχουν στις περισσότερες μικρές ή μεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες δεν είναι κρίσιμες για την εθνική ασφάλεια. Αυτός ο τύπος ασφάλειας μπορεί να είναι επαρκής για ορισμένους τομείς, αλλά δεν είναι αρκετά κοντά για να διατηρηθεί μια πολύ επικεντρωμένη εθνική κρίσιμη υποδομή μεταφορών, ασφαλής από εκείνους που επιθυμούν να βλάψουν αυτές τις δομές. Πολλά συστήματα σιδηροδρόμων έχουν ήδη βιώσει παραβιάσεις στον κυβερνοχώρο, ανεξάρτητα από το αν το παραδέχονται δημόσια. Εκείνοι που είναι αρκετά τυχεροί και δεν έχουν βιώσει μέχρι στιγμής τέτοιες επιθέσεις γνωρίζουν ότι ο χρόνος τους τελειώνει

Επόμενης γενιάς cybersecurity σιδηροδρόμων

Με πολλούς τρόπους, φαίνεται ως ανυπέρβλητο καθήκον η ανάπτυξη επόμενης γενιάς συστημάτων ασφαλείας σε υπάρχοντες σιδηροδρόμους. Η επικράτηση και η εξάρτηση από τα παλαιότερα συστήματα, ο παλαιότερος εξοπλισμός που είναι απαγορευτικά δαπανηρός για αναβάθμιση και η έλλειψη προβολής σε ό, τι συμβαίνει σε κάθε κόμβο του τελικού σημείου αποτελούν σοβαρή πρόκληση, αλλά είναι μια πρόκληση που δεν μπορεί να αγνοήσει η κυβέρνηση.

Πρόσφατα, μια σημαντική μητροπολιτική σιδηροδρομική αρχή προσέλαβε την Cyberbit για να εφαρμόσει μια ολοκληρωμένη λύση στον κυβερνοχώρο, ικανή να προστατεύσει πάνω από 150 σταθμούς και εκατοντάδες χιλιόμετρα. Μέσα σε λίγους μήνες, κατάφεραν να παρακολουθείται ολόκληρο το δίκτυο OT, δημιουργώντας ειδοποιήσεις σχετικά με ενδεχόμενες απειλές ασφάλειας και λειτουργίες που δεν σχετίζονται με την ασφάλεια και δυσλειτουργούν.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS