ΑρχικήinetWindows 10X, τι είναι και γιατί είναι διαφορετικό;

Windows 10X, τι είναι και γιατί είναι διαφορετικό;

Το Windows 10X είναι μια νέα έκδοση των Windows 10 που έχει σχεδιαστεί για συσκευές διπλής οθόνης όπως το επερχόμενο Surface Neo της Microsoft, το οποίο θα είναι διαθέσιμο από το 2020. Το “νέο” λειτουργικό θα διαθέτει ένα προσαρμοσμένο UI για αυτές τις συσκευές.

Windows 10X

Το λειτουργικό Windows 10X είναι Windows

Στην εκδήλωση Surface, η Microsoft δήλωσε ότι τα Windows 10X θα “υποστηρίζουν τις εφαρμογές των Windows”, κάτι που σημαίνει ότι όλες οι παραδοσιακές εφαρμογές γραφικών των Windows θα λειτουργούν όπως ακριβώς και στα Windows 10 Home ή Professional. Δεν είναι ένα εντελώς νέο λειτουργικό σύστημα, αλλά μια προσαρμοσμένη έκδοση των Windows 10 με ένα UI σχεδιασμένο για αναδιπλούμενες συσκευές.

Η Microsoft δήλωσε στο The Verge ότι τα Windows 10X θα τρέχουν τις παραδοσιακές desktop εφαρμογές των Windows σε ένα container για να βελτιώσουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Το Windows 10X φαίνεται να βασίζεται στο Windows Core OS.

Βελτιστοποιημένο για συσκευές διπλής οθόνης

Το Windows 10X διαθέτει ένα UI “σχεδιασμένο και βελτιστοποιημένο για συσκευές διπλής οθόνης, όπως το Surface Neo”, σύμφωνα με τη Microsoft.

Το Surface Neo είναι μια συσκευή διπλής οθόνης που ανοίγει σαν φορητό υπολογιστή. Εναλλακτικά, είναι σαν δύο tablets συνδεδεμένα μεταξύ τους με μια άρθρωση.

Δεν θα υπάρχουν Live Tiles

Μέρος της βελτιστοποίησης του λειτουργικού συστήματος για τις συσκευές διπλής οθόνης φαίνεται να είναι η αφαίρεση των Live Tiles. Υπάρχει ένα νέο μενού Έναρξης με απλά εικονίδια.

Dual-Screen Tweaks

Όταν ξεκινάτε μια εφαρμογή, θα ξεκινάει από τη μία πλευρά της συσκευής. Είναι λίγο σαν το χαρακτηριστικό Snap των Windows 10 – οι εφαρμογές θα ανοίγουν σε μια οθόνη (ή στη μία πλευρά της συσκευής) και όχι και στις δύο οθόνες. Μπορείτε να σύρετε το παράθυρο της εφαρμογής στη μέση της οθόνης για να την εμφανίσετε και στις δύο οθόνες. Η Microsoft αναφέρει ότι αυτό δεν θα μεγαλώσει μόνο το παράθυρο της εφαρμογής και στις δύο οθόνε;, αλλά θα “βελτιστοποιεί” και τη διασύνδεση της εφαρμογής, ώστε η εφαρμογή να μπορεί να εκμεταλλευτεί έξυπνα και τις δύο οθόνες.

Τα Windοws 10X και οι συσκευές διπλής οθόνης προς το παρόν δεν κυκλοφορούν. Η Microsoft θα διαθέσει τα Windows 10X πριν από την κυκλοφορία του Surface Neo, έτσι ώστε οι προγραμματιστές θα έχουν χρόνο να το δοκιμάσουν και να βελτιστοποιήσουν τις εφαρμογές τους για το νέο λειτουργικό.

Η Microsoft δημοσίευσε στο blog ένα άρθρο για το επερχόμενο Windows 10X, αλλά δεν ανέφερε και πολλές τεχνικές λεπτομέρειες.

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS