Τρίτη, 26 Μαΐου, 23:17
Αρχική tweaks Κάντε το Office Word, Excel & PowerPoint να αποθηκεύουν τα αρχεία κάθε...

Κάντε το Office Word, Excel & PowerPoint να αποθηκεύουν τα αρχεία κάθε λεπτό

Όλες οι πρόσφατες εκδόσεις των προγραμμάτων του Microsoft Office έρχονται με μια δυνατότητα που ονομάζεται Αυτόματη Ανάκτηση. Η λειτουργία αυτόματης ανάκτησης είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή αλλά σώζει μόνο κάθε 10 λεπτά.

Η αυτόματη ανάκτηση των αρχείων του Office κάθε δέκα λεπτά  αποθηκεύει αυτόματα τα έγγραφα που εργάζεστε στο Office και σας επαναφέρει το αρχείο σε περίπτωση συντριβής ή εάν τερματίσετε τον υπολογιστή σας χωρίς να το αποθηκεύσετε. Όμως πολλές φορές τα δέκα λεπτά είναι υπερβολικά μεγάλο διάστημα.

Και σίγουρα σε όλους εσάς έχει συμβεί να χάσετε ένα αρχείο από απρογραμμάτιστο τερματισμό και αφού το ανακτήσετε να μην θυμάστε πως το είχατε συντάξει. Το να χάσει κάποιος δέκα λεπτά δουλείας ίσως να μην είναι ότι το χειρότερο που μπορεί να του τύχει, αλλά δεν είναι και ότι ευχάριστο.

Τι θα λέγατε αν αλλάζατε αυτήν την ρύθμιση και πλέον οι εφαρμογές του Office κάνανε αυτόματη ανάκτηση κάθε ένα λεπτό; Σημειώστε ότι δεν θα πρέπει να συγχέεται με την Αυτόματη Αποθήκευση, που εκτελεί την ίδια εργασία, αλλά μόνο όταν εργάζεται σε αρχείο που είναι αποθηκευμένο στο OneDrive.

Η λειτουργία αυτόματης ανάκτησης (AutoRecover) αποθηκεύει αυτόματα το αρχείο στο οποίο εργάζεστε στο παρασκήνιο. Και ακριβώς, επειδή αυτό συμβαίνει στο παρασκήνιο, δεν βλέπετε κανένα μήνυμα ή ειδοποίηση στην οθόνη. Όταν ξεκινάτε το ίδιο πρόγραμμα του Office μετά από συντριβή, το πρόγραμμα προσφέρει επαναφορά του αρχείου που έχει αποθηκευτεί αυτόματα, μέσα από τη δυνατότητα αυτόματης ανάκτησης.

Κάντε το Office Word, το Excel και το PowerPoint να αποθηκεύουν αρχεία κάθε ένα λεπτό
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε αυτό το παράδειγμα, θα κάνουμε αλλαγές στο πρόγραμμα Word. Μπορείτε να ακολουθήσετε τις ίδιες οδηγίες για να κάνετε αλλαγές στο Excel, στο PowerPoint και άλλα προγράμματα του Office, επίσης. Θυμηθείτε ότι πρέπει να κάνετε την αλλαγή σε κάθε πρόγραμμα του Office ξεχωριστά.

Βήμα 1: Ανοίξτε το Word και κάντε κλικ στο μενού “Αρχείο” και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί “Επιλογές” για να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου Επιλογές.

Βήμα 2: Στο αριστερό παράθυρο, κάντε κλικ στην καρτέλα “Αποθήκευση”.

Βήμα 3: Στο δεξί παράθυρο και στο πεδίο δίπλα στο “Αποθήκευση πληροφοριών αυτόματης ανάκτησης κάθε”, ρυθμίστε το πλαίσιο στο 1 λεπτό, για να αναγκάσετε το πρόγραμμα του Office να αποθηκεύσει τα δεδομένα κάθε λεπτό. Κάντε κλικ στο κουμπί OK.

Σύμφωνα με τη Microsoft, η εισαγωγή ενός χαμηλότερου αριθμού ενδέχεται να επιβραδύνει ελαφρώς το πρόγραμμα του Office. Ωστόσο, αυτό εξαρτάται από τον υπολογιστή και τις δυνατότητές του. Εάν αντιληφθείτε πιστεύετε ότι το πρόγραμμα του Office έχει επιβραδυνθεί, αλλάξτε την τιμή σε 2 ή 5.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

LIVE NEWS

Ο Linus Torvalds αναβάθμισε το PC του με επεξεργαστή της AMD

Κάποτε, για αρκετούς χρήστες, οι επεξεργαστές της AMD ήταν κατώτεροι σε σχέση με αυτούς της Intel. Με...

AirPods που θα παρακολουθούν την υγεία: Θα τα δούμε σύντομα;

H Apple έχει δείξει μέχρι στιγμής τις ικανότητές της και στον τομέα της υγείας, καθώς δεν είναι λίγα τα χαρακτηριστικά διάγνωσης και...

Android bug επιτρέπει σε malware να μεταμφιέζονται σε πραγματικά apps

Οι ερευνητές ασφαλείας έχουν βρει μια μεγάλη ευπάθεια σε σχεδόν κάθε έκδοση του Android, η οποία επιτρέπει σε malware να μιμούνται νόμιμες...

Επιθέσεις RangeAmp προκαλούν προβλήματα σε sites και CDN servers!

Ομάδα Κινέζων ακαδημαϊκών κατάφερε να βρει νέο τρόπο παραβίασης πακέτων HTTP, που αυξάνει το web traffic και «ρίχνει» websites και CDNs (Content Delivery...

Ρώσοι κυβερνο-κατάσκοποι χρησιμοποιούν το Gmail για να ελέγξουν το ενημερωμένο ComRAT malware

Οι ερευνητές ασφαλείας της ESET ανακάλυψαν μια νέα έκδοση του ComRAT backdoor που ελέγχεται χρησιμοποιώντας το web interface του Gmail και χρησιμοποιήθηκε...

Συσκευές Windows δέχονταν επιθέσεις από την ομάδα Blue Mockingbird

Η ομάδα hacking Blue Mockingbird, αναπτύσσει payload εξόρυξης κρυπτονομισμάτων Monero, σε υπολογιστές Internet-facing Windows πολλών οργανισμών, όπως...

Hacker πουλά βάσεις δεδομένων online καταστημάτων

Περισσότερες από 24 SQL βάσεις δεδομένων online καταστημάτων έχουν κλαπεί και έχουν τεθεί προς πώληση σε ένα...

Έρευνα: Ο COVID-19 δεν μεταδίδεται μετά από 11 ημέρες

Σύμφωνα με μία νέα έρευνα, ο COVID-19 δεν μπορεί να μεταδοθεί σε άλλο ασθενή μετά από 11...

AIS: Διαρροή βάσης δεδομένων με Internet records χρηστών

Η έκθεση μιας βάσης δεδομένων της AIS στο διαδίκτυο επέτρεψε τη διαρροή Internet records δισεκατομμυρίων Ταϊλανδέζων χρηστών.

Bill Gates: Νέα θεωρία συνωμοσίας για το εμβόλιο του COVID-19

Νέα θεωρία συνωμοσίας θέλει τον Bill Gates να σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το εμβόλιο, που θα κατασκευαστεί για την καταπολέμηση του COVID-19, για...