ΑρχικήsecurityΜην εμπιστεύεστε το Face ID για τη διασφάλιση των δεδομένων σας!

Μην εμπιστεύεστε το Face ID για τη διασφάλιση των δεδομένων σας!

Με τους περισσότερους κατασκευαστές smartphone να στρέφονται στη notch-based σχεδίαση για να φιλοξενήσουν τη face-unlock (Face ID) λειτουργία, οι κίνδυνοι που καραδοκούν για την συσκευή σας είναι μεγαλύτεροι από ποτέ.

Η Noushin Shabab, Ανώτερος Ερευνητής Ασφάλειας της Kaspersky Lab, δήλωσε ότι η ευθύνη της διασφάλισης των φωτογραφιών που συλλέγονται όταν ξεκλειδώνει ένα άτομο το smartphone του έγκειται αποκλειστικά στον κατασκευαστή της συσκευής.

«Ο κύριος κίνδυνος ασφάλειας της face unlock δυνατότητας δεν είναι η παράκαμψη του firewall, αλλά το γεγονός είναι ότι ένα μη εξουσιοδοτημένο άτομο μπορεί να ξεκλειδώσει τη συσκευή κρατώντας μια φωτογραφία του ιδιοκτήτη ή μια μάσκα 3D από το πρόσωπο του ιδιοκτήτη μπροστά από τη κινητή συσκευή. Επιτήδειοι μπορούν, επίσης, να χρησιμοποιήσουν όλες τις αποθηκευμένες φωτογραφίες για ιδιωτικό όφελος, όπως, παραδείγματος χάρη, στοχευμένη διαφήμιση», πρόσθεσε η Noushin Shabab.

Face ID

Βέβαια, να σημειώσουμε ότι οι περιπτώσεις παραβίασης της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου ποικίλλουν. Στη Κίνα, οι περισσότερες λυχνίες φωτισμού σε πολλές πόλεις είναι εξοπλισμένες με AI-powered CCTV κάμερες, οι οποίες χαρτογραφούν πρόσωπα πεζών για το database της κυβέρνησης. Στο Πεκίνο, ορισμένες τουαλέτες χρησιμοποιούν παρόμοια τεχνολογία για να αποτρέψουν την κλοπή χαρτιού τουαλέτας.

Το Face ID σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από την Apple Inc. για το iPhone (μοντέλα X και όχι μόνο) και το iPad Pro (τρίτης γενιάς). Το σύστημα επιτρέπει τη βιομετρική πιστοποίηση για το ξεκλείδωμα μιας συσκευής, την πραγματοποίηση πληρωμών και την πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα, καθώς και την λεπτομερή παρακολούθηση της έκφρασης του προσώπου για το Animoji και άλλα χαρακτηριστικά.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS