ΑρχικήinetΗ Kaspersky Lab ανοίγει το πρώτο Transparency Center στη Ζυρίχη

Η Kaspersky Lab ανοίγει το πρώτο Transparency Center στη Ζυρίχη

transparencyΗ Kaspersky Lab ξεκινά την επεξεργασία δεδομένων για Ευρωπαίους χρήστες στη Ζυρίχη και ανοίγει επίσης το πρώτο Transparency Center, στα πλαίσια της ανακοινωθείσας πρωτοβουλίας Global Transparency.

Τα κακόβουλα και ύποπτα αρχεία που μοιράζονται οι χρήστες των προϊόντων της Kaspersky Lab στην Ευρώπη, θα αρχίσουν να επεξεργάζονται σε κέντρα δεδομένων στη Ζυρίχη, ξεκινώντας το πρώτο μέρος μιας δέσμευσης μετεγκατάστασης που έκανε η εταιρεία στα τέλη του 2017 στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Global Transparency . Η κίνηση αντικατοπτρίζει την αποφασιστικότητα της Kaspersky Lab για διασφάλιση της ακεραιότητας και της αξιοπιστίας των προϊόντων της και συνοδεύεται από την ίδρυση του πρώτου Transparency Center της εταιρείας, επίσης στη Ζυρίχη.

Η μετεγκατάσταση της επεξεργασίας δεδομένων αποτελεί μέρος μιας σημαντικής κίνησης που έχει σχεδιαστεί για να αυξήσει την ανθεκτικότητα της υποδομής IT της εταιρείας, ενάντια σε κινδύνους παραβίασης των δεδομένων και επιθέσεων στην αλυσίδα εφοδιασμού και να αποδείξει περαιτέρω την αξιοπιστία των προϊόντων, υπηρεσιών και εσωτερικών διαδικασιών της.

Από τις 13 Νοεμβρίου, τα δεδομένα που σχετίζονται με απειλή, τα οποία προέρχονται από ευρωπαίους χρήστες, υποβάλλονται σε επεξεργασία σε δύο κέντρα δεδομένων. Αυτά παρέχουν εγκαταστάσεις παγκόσμιας κλάσης, σύμφωνα με τα βιομηχανικά πρότυπα για να εξασφαλίσουν τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας.

Τα δεδομένα που έχουν επιλέξει ενεργά οι χρήστες για κοινή χρήση με την Kaspersky Lab περιλαμβάνουν ύποπτα ή άγνωστα κακόβουλα αρχεία και αντίστοιχα μεταδεδομένα που αποστέλλονται από τα προϊόντα της εταιρείας στο Kaspersky Security Network (KSN) για αυτοματοποιημένη ανίχνευση κακόβουλου λογισμικού.

Τα αρχεία περιλαμβάνουν μόνο ένα μέρος των δεδομένων που επεξεργάζονται οι τεχνολογίες της Kaspersky Lab, που είναι όμως το σημαντικότερο. Η προστασία των δεδομένων των πελατών, μαζί με την ασφάλεια και την ακεραιότητα της υποδομής αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την Kaspersky Lab και γι ‘αυτό και η αλλαγή τοποθεσίας της επεξεργασίας δεδομένων, είναι η πρώτη και αναμένεται να ολοκληρωθεί πλήρως μέχρι το τέλος του 2019. Η μετεγκατάσταση άλλων τύπων δεδομένων που επεξεργάζονται τα προϊόντα της Kaspersky Lab, τα οποία αποτελούνται από διάφορα είδη ανώνυμων στατιστικών απειλών και χρήσης, προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια των μεταγενέστερων σταδίων του Global Transparency Initiative.

Την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου σηματοδοτήθηκε επίσης το άνοιγμα του πρώτου Transparency Center της Kaspersky Lab στη Ζυρίχη, επιτρέποντας στους εξουσιοδοτημένους συνεργάτες να έχουν πρόσβαση σε ανασκοπήσεις του κώδικα της εταιρείας, ενημερώσεις λογισμικού και κανόνες ανίχνευσης απειλών, μαζί με άλλες δραστηριότητες.

Μέσω του Transparency Center, η Kaspersky Lab θα παρέχει στις κυβερνήσεις και τους συνεργάτες πληροφορίες για τα προϊόντα και την ασφάλειά τους, συμπεριλαμβανομένης της απαραίτητης και σημαντικής τεχνικής τεκμηρίωσης, για εξωτερική αξιολόγηση σε ασφαλές περιβάλλον.

Αυτές οι δύο σημαντικές εξελίξεις θα ακολουθηθούν από τη μετεγκατάσταση της επεξεργασίας δεδομένων για άλλες περιοχές και σε δεύτερη φάση, τη μετάβαση software assembly στη Ζυρίχη.

Σύμφωνα με ανεξάρτητες βαθμολογίες κατάταξης, η Ελβετία είναι από τις κορυφαίες τοποθεσίες στον κόσμο όσον αφορά τον αριθμό ασφαλών διαδικτυακών servers και έχει διεθνή φήμη ως καινοτόμο κέντρο επεξεργασίας δεδομένων και υψηλής ποιότητας υποδομής IT. Όντας στην καρδιά της Ευρώπης ενώ ταυτόχρονα, δεν είναι μέλος της ΕΕ, έχει θεσπίσει τον δικό της κανονισμό για την προστασία των προσωπικών δεδομένων που εγγυάται το σύνταγμα του κράτους και οι ομοσπονδιακοί νόμοι. Επιπλέον, υπάρχουν αυστηροί κανονισμοί για την επεξεργασία των αιτημάτων δεδομένων που λαμβάνονται από τις αρχές.

Σχολιάζοντας την έναρξη της επεξεργασίας δεδομένων στην Ευρώπη και το άνοιγμα του πρώτου Transparency Center, ο Eugene Kaspersky, Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab δήλωσε:

“Η διαφάνεια γίνεται όλο και πιο φυσιολογική για τον κλάδο της πληροφορικής – και ειδικότερα για τη βιομηχανία του κυβερνοχώρου. Είμαστε υπερήφανοι που βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή αυτής της διαδικασίας. Ως τεχνολογική εταιρεία, εστιάζουμε στην εξασφάλιση της καλύτερης υποδομής πληροφορικής για την ασφάλεια των προϊόντων και των δεδομένων μας και η μετεγκατάσταση βασικών τμημάτων της υποδομής μας στην Ελβετία τα τοποθετεί σε μία από τις πιο ασφαλείς τοποθεσίες στον κόσμο. Οι υποσχέσεις που έγιναν στην πρωτοβουλία Global Transparency Initiative έρχονται να υλοποιηθούν, ενισχύοντας την ανθεκτικότητα και την προβολή των προϊόντων μας. Μέσω του νέου Transparency Center, επίσης στην Ελβετία, αξιόπιστοι εταίροι και κυβερνήσεις θα μπορούν να δουν τις εξωτερικές αναθεωρήσεις των προϊόντων μας και να δημιουργήσουν τα δικά τους. Πιστεύουμε ότι τέτοια βήματα είναι μόνο η αρχή – για την εταιρεία και για τον κλάδο της ασφάλειας στο σύνολό της. Η ανάγκη για απόδειξη της αξιοπιστίας, θα γίνει σύντομα ένα βιομηχανικό πρότυπο. ”

Σχολιάζοντας την υποδομή της Kaspersky Lab στην Ελβετία, ο Liv Minder, Διευθυντής Προώθησης Επενδύσεων από την Ελβετική Global Enterprise, πρόσθεσε:

“Η εγκατάσταση του Transparency Center της Kaspersky στην Ελβετία υπογραμμίζει ότι η χώρα μας έχει γίνει ένα παγκόσμιο κέντρο καινοτομίας και τεχνολογίας, με ένα ισχυρό σύμπλεγμα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, προσφέροντας προηγμένη και ασφαλή ψηφιακή υποδομή μέσα σε ένα ισχυρό πλαίσιο ασφάλειας και ιδιωτικότητας που προσελκύει όλο και περισσότερους ηγέτες της τεχνολογίας. ”

Η πρωτοβουλία Global Transparency Initiative της Kaspersky Lab, ανακοινώθηκε τον Οκτώβριο του 2017 και συνεχίζει να σημειώνει ικανοποιητική πρόοδο. Εκτός από το άνοιγμα του Transparency Center και την μετεγκατάσταση υποδομών πληροφορικής, πραγματοποιούνται διάφορες άλλες δράσεις.

Συγκεκριμένα, η Kaspersky Lab έχει αναθέσει σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες επαγγελματικών υπηρεσιών, να διενεργήσει έλεγχο των τεχνικών της εταιρίας σχετικά με τη δημιουργία και τη διανομή βάσεων δεδομένων για την ανίχνευση απειλών, με στόχο την ανεξάρτητη επιβεβαίωση της συμμόρφωσής τους με τις υψηλότερες πρακτικές βιομηχανικής ασφάλειας.

Η αξιολόγηση θα γίνει σύμφωνα με το πρότυπο SSAE 18 (Statement of Standards for Attestation Engagements). Το εύρος της αξιολόγησης περιλαμβάνει τακτικές αυτόματων ενημερώσεων των αρχείων κατά των ιών, που δημιουργούνται και διανέμονται από την Kaspersky Lab για τα προϊόντα που λειτουργούν σε Windows και Unix servers. Η εταιρεία σχεδιάζει την αξιολόγηση βάσει του SSAE 18 με την έκδοση του SOC 2 (The Service and Organization Controls) για το 2ο τρίμηνο του 2019.

Επιπλέον, η Kaspersky Lab συνεχίζει να βελτιώνει την ασφάλεια των προϊόντων της με τη βοήθεια μιας κοινότητας υποστηρικτών της ασφαλείας από όλο τον κόσμο. Εντός ενός έτους, η Kaspersky Lab επιδιόρθωσε περισσότερα από 50 σφάλματα που αναφέρθηκαν από ερευνητές ασφαλείας, εκ των οποίων αρκετά αναγνωρίστηκαν ως πολύτιμα.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τις αρχές διαφάνειας της Kaspersky Lab και την Πρωτοβουλία Global Transparency εδώ:https://www.kaspersky.com/about/transparency

 

Πηγή:https://bit.ly/2zhPJYv

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS