Αρχικήsecurity5G: Οι διαχειριστές δικτύων πρέπει να στραφούν στην αυτοματοποίηση

5G: Οι διαχειριστές δικτύων πρέπει να στραφούν στην αυτοματοποίηση

5GΟι νέες τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη (AI) και το Internet of Things (IoT) έχουν εισχωρήσει για τα καλά στην καθημερινότητά μας. Το τρίπτυχο AI, IoT και 5G είναι ένα από τα πιο hot ζητήματα συζήτησης μεταξύ των τεχνολογικών εταιρειών και των εταιρειών τηλεπικοινωνιών.

Το 5G υπόσχεται αυξημένη συνδεσιμότητα, μηδενική καθυστέρηση και αποτελεσματική υποστήριξη του αυξανόμενου αριθμού συσκευών και εφαρμογών που συνδέονται στο διαδίκτυο.

Ωστόσο, η αύξηση των συνδεδεμένων συσκευών και εφαρμογών και η χρήση αυτών των τεχνολογιών φέρνει και περισσότερες απειλές στον κυβερνοχώρο. Επομένως, το 5G έρχεται με ένα κόστος: αυξημένες απαιτήσεις για ασφάλεια!

Είναι απαραίτητο να προστατευτούν οι συσκευές, η υποδομή στην οποία βασίζεται το IoT και οι ίδιοι οι χρήστες.

Πώς μπορούν, λοιπόν, οι διαχειριστές δικτύων να ανταποκριθούν σε αυτές τις απαιτήσεις; Η απάντηση έγκειται στην αυτοματοποίηση, που βασίζεται στην μηχανική εκμάθηση. Συγκεκριμένα, αυτό που χρειάζεται είναι η closed-loop αυτοματοποίηση (κλειστού βρόχου- CLA).

Η CLA δεν είναι η τέλεια λύση. Ωστόσο, είναι αποτελεσματική, καθώς προσφέρει συνεχή και ολοκληρωμένη αξιολόγηση των συνθηκών δικτύου σε πραγματικό χρόνο, της διαθεσιμότητας πόρων και των απαιτήσεων διαδικτυακής ροής για τον εντοπισμό της κυκλοφοριακής συμφόρησης και της κακόβουλης κίνησης (είτε προέρχεται από το δίκτυο είτε από εξωτερικές πηγές). Η CLA χρησιμοποιεί αυτά τα δεδομένα για να μπορέσει να βελτιστοποιήσει τα εργαλεία και τις διαδικασίες της. Έτσι θα είναι σε θέση να προσφέρει αποτελεσματικές λύσεις για την αντιμετώπιση κακόβουλων περιστατικών σε πραγματικό χρόνο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η αυτοματοποίηση κλειστού βρόχου είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για τους διαχειριστές δικτύων 5G.

CLA για ενίσχυση της IoT ασφάλειας

Οι IoT συσκευές αποτελούν αγαπημένο στόχο των hackers. Πρόσφατες εκθέσεις έδειξαν ότι οι κυβερνοεγκληματίες ψάχνουν συνεχώς νέους τρόπους επίθεσης. Αυτό συμβαίνει γιατί οι περισσότερες συσκευές IoT για καταναλωτές δεν έχουν επαρκή ενσωματωμένη ασφάλεια. Μια εκτεθειμένη IoT συσκευή χρειάζεται λιγότερο από 43 δευτερόλεπτα για να παραβιαστεί.

Μερικά από τα πιο γνωστά DdoS packages έχουν χρησιμοποιήσει κακόβουλο λογισμικό που στοχεύει και ελέγχει συσκευές IoT. Οι συσκευές μετατρέπονται σε bots που χρησιμοποιούνται σε μεγαλύτερες και οργανωμένες επιθέσεις. Τα τελευταία τρία χρόνια οι IoT botnet επιθέσεις έχουν αυξηθεί και εξελιχθεί πολύ.

Οι ευάλωτες IoT συσκευές σε συνδυασμό με το επερχόμενο 5G δίκτυο αυξάνουν το εύρος των πιθανών επιθέσεων. Για να επιτευχθεί η διαδικασία ανίχνευσης και ανάλυσης σε πραγματικό χρόνο, οι διαχειριστές δικτύων πρέπει να αξιοποιήσουν την αυτοματοποίηση ώστε να παρέχουν ολοκληρωμένη IoT ασφάλεια.

CLA: Τρέχον επίπεδο υιοθέτησης

Οι περισσότεροι διαχειριστές δικτύων βρίσκονται στο στάδιο μετάβασης από το 4G στο 5G και πολλοί από αυτούς εστιάζουν όλο και περισσότερο στην αυτοματοποίηση. Άλλοι πιστεύουν ότι η CLA θα είναι πιο αποτελεσματική μόνο όταν ολοκληρωθεί η εφαρμογή του 5G. Όλοι πάντως αναγνωρίζουν τα οφέλη της και πιστεύουν ότι θα είναι πολύ χρήσιμο εργαλείο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS