Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου, 04:25
Αρχική inet Τι είναι ο Apache HTTP Server; (Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα)

Τι είναι ο Apache HTTP Server; (Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα)

Τι είναι ο Apache HTTP Server;

O Apache HTTP Server είναι ένας διαδικτυακός server ανοιχτού κώδικα, ο οποίος είναι επίσης γνωστός ως “httpd” και Apache.

Μερικά ενδιαφέροντα γεγονότα για τον Apache είναι:

  • Το Apache Software Foundation διαχειρίζεται το εμπορικό σήμα και τις υπηρεσίες του.
  • Ο server αναπτύσσεται και συντηρείται από μια ανοιχτή κοινότητα προγραμματιστών υπό την ASF.
  • Συνήθως τρέχει σε Linux, o Apache τρέχει περίπου στο 46% του συνόλου των ιστοσελίδων σε όλο τον κόσμο.
  • Είναι το βασικό στοιχείο της στοίβας LAMP (Linux, Apache, MySQL, PHP).

Apache

Βασική αρχιτεκτονική

Ο Apache ακολουθεί μια προσέγγιση πολλαπλών thread. Παρέχει μια ποικιλία από πολλαπλές μονάδες επεξεργασίας. Αυτά τα προ-ενότητες είναι βασικά τριών τύπων αλγορίθμων χειρισμού αιτημάτων. Ο καθένας προορίζεται για διαφορετικές ανάγκες server.

Τα MPM (Multi-Processing Modules) παρέχουν μια ευέλικτη αρχιτεκτονική για την επιλογή διαφορετικής σύνδεσης και διαφορετικών αλγορίθμων χειρισμού.

Επίσης, διαφορετικές εκδόσεις του Apache 2 χρησιμοποιούν διαφορετικές ενότητες επεξεργασίας.

Τα τρία κύρια MPM του Apache είναι:

Ο old school Apache (2.2) χρησιμοποιεί mpm_worker, mpm_prefork και mod_php. Ενώ ο Αpache 2.4 έχει ρυθμιστεί να χρησιμοποιεί mpm_event, php-fpm.

Από προεπιλογή, ο Apache 2.2 έχει ρυθμιστεί σε Pre-fork mode (mpm_prefork). Ανταποκρίνεται σε έναν καθορισμένο αριθμό διαδικασιών, καθεμιά από τις οποίες μπορεί να εξυπηρετήσει ένα μόνο αίτημα κάθε φορά.

Με άλλα λόγια, ο Apache δημιουργεί ένα νέο thread κάθε φορά για να χειρίζεται κάθε αίτημα σύνδεσης.

Ωστόσο, η βασική αρχιτεκτονική του Αpache μπορεί να οδηγήσει σε βαριά κατανάλωση πόρων, με αποτέλεσμα να μπορεί να προκαλέσει προβλήματα με το server (π.χ. χαμηλή ταχύτητα).

Επίδοση

2.1 Στατικό Περιεχόμενο

Στατικό περιεχόμενο ή αρχεία είναι τυπικά αρχεία που είναι αποθηκευμένα σε δίσκο στον computer server, για παράδειγμα, αρχεία CSS, αρχεία JavaScript ή εικόνες. ο Αpache χειρίζεται το στατικό περιεχόμενο χρησιμοποιώντας τη συμβατική μέθοδο που βασίζεται σε αρχεία.

2.2 Δυναμικό περιεχόμενο

ο Αpache μπορεί να επεξεργαστεί δυναμικό περιεχόμενο μέσα στον ίδιο τον ιστό, χωρίς να χρειάζεται να βασίζεται σε εξωτερικά στοιχεία. Έτσι, μπορεί να χειριστεί τα ίδια τα πιστεύω σας.

Υποστήριξη OS

ο Apache λειτουργεί σε όλα τα είδη συστημάτων που μοιάζουν με Unix (π.χ. Linux ή BSD) και έχει πλήρη υποστήριξη για τα Microsoft Windows.

Διανεμημένη / κεντρική διαμόρφωση

Αυτή η αρχιτεκτονική επιτρέπει στους μη προνομιούχους χρήστες να ελέγχουν ορισμένες πτυχές του ιστοτόπου τους χωρίς να τους επιτρέπουν να επεξεργαστούν τον κύριο κατάλογο. Αυτό είναι μεγάλο!

Ενότητες λειτουργιών

Ο Αpache server διαθέτει ένα πλούσιο σύνολο λειτουργιών που μπορούν να ενεργοποιηθούν εγκαθιστώντας μία από τις 60 επίσημες μονάδες. Υπάρχουν επίσης πολλές άλλες ανεπίσημες ενότητες που μπορούν εύκολα να βρεθούν στο διαδίκτυο.

Το σύστημα της μονάδας σας επιτρέπει να φορτώνετε ή να εκφορτώνετε δυναμικά μονάδες για να ικανοποιείτε τις ανάγκες σας. Οι ενότητες του μπορούν να ενεργοποιηθούν ή να απενεργοποιηθούν για να προσθέσουν ή να αφαιρέσουν λειτουργίες και να συνδεθούν στον κύριο διακομιστή.

Με λίγα λόγια, ο Apache διαθέτει πολλές ενότητες λειτουργιών για να καλύψει τις ανάγκες σας, αλλά πολλές από αυτές δεν χρησιμοποιούνται συχνά.

Ευελιξία και προσαρμοστικότητα

Προσαρμογές στον web server μπορούν να γίνουν μέσω modules. Το Apache είχε τη δυναμικό module να φορτώνει για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, έτσι όλα τα Αpache modules το υποστηρίζουν.

Ασφάλεια

Ο Apache διασφαλίζει ότι όλο το website που τρέχει στο server του είναι ασφαλές από οποιαδήποτε βλάβη και hackers.

Με αυτόν τον τρόπο προσφέρει συμβουλές διαμόρφωσης για το χειρισμό επίθεσης DDoS, καθώς και τη μονάδα mod_evasive για την ανταπόκριση σε επιθέσεις HTTP DoS, DDoS ή βίαιες δυνάμεις.

Υποστήριξη

Η εμπορική υποστήριξη Apache διατίθεται από πολλές εταιρείες τρίτων, όπως το OpenLogic, αλλά δεν διατηρείται επίσημος κατάλογος από το Apache Foundation. Ο server Apache προορίζεται να προσφέρει μεγάλη υποστήριξη σε όλους τους χρήστες του.

Τελικό Takeaway

  1. i) Apache .htaccess

Το NGINX δεν υποστηρίζει κάτι σαν το αρχείο .htaccess του Apache. Ωστόσο, με τον Αpache, έχετε το πλεονέκτημα να δώσετε στους μη προνομιούχους χρήστες τον έλεγχο ορισμένων σημαντικών πτυχών του website τους.

  • Οι χρήστες, προφανώς, δεν επιτρέπεται να επεξεργαστούν την κύρια διαμόρφωση.
  • Χρησιμοποιώντας τα αρχεία .htaccess, μπορείτε να αντικαταστήσετε τις ρυθμίσεις σε ολόκληρο το σύστημα ανά βάση καταλόγου.
  • Για βέλτιστη απόδοση, συμπεριλάβετε αυτές τις οδηγίες .htaccess στο κύριο αρχείο διαμόρφωσης.
  • Σε ένα κοινόχρηστο περιβάλλον hosting, ο Apache λειτουργεί καλύτερα λόγω της διαμόρφωσης .htaccess.
  1. ii) Σε περίπτωση περιορισμών λειτουργικότητας – χρησιμοποιήστε Apache

Το Nginx έχει μερικές βασικές ενότητες που είναι πολύ σημαντικές. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί της λειτουργικότητας με το Nginx.

Σε περίπτωση ορισμένων περιορισμών ή που χρειάζονται να χρησιμοποιήσετε επιπλέον μονάδες που δεν υποστηρίζονται από το Nginx, ίσως θελήσετε να επιλέξετε Apache.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

LIVE NEWS

Πώς να δημιουργήσετε με γρήγορο τρόπο QR codes με το Bing

Αν χρειαστεί ποτέ να δημιουργήσετε έναν QR code, αλλά δεν ξέρετε πως, η Microsoft διαθέτει ένα εύχρηστο εργαλείο διαθέσιμο σε οποιοδήποτε πρόγραμμα...

Brave: Διέρρευσαν διευθύνσεις onion σε DNS traffic

Η λειτουργία Tor που περιλαμβάνεται στον Brave web browser, επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε .onion dark web domains μέσα σε...

Ποιες είναι οι 6 πιο γνωστές επιθέσεις σε gaming εταιρείες;

Πριν μερικές ημέρες, η εταιρεία gaming Big Huge Games ενημέρωσε τους παίκτες ότι υπήρξε θύμα μιας επίθεσης, η οποία επηρέασε δεδομένα της...

Οι δωροκάρτες του Xbox πωλούνται με έκπτωση 10% στο Amazon

Οι κάτοχοι των Xbox μπορούν να εξοικονομήσουν λίγα χρήματα σε παιχνίδια, add-ons, συνδρομές και πολλά άλλα, αν ψωνίσουν τις δωροκάρτες Xbox στο...

Perseverance: Το διαστημικό όχημα της NASA προσεδαφίστηκε στον Άρη!

Το διαστημικό όχημα «Perseverance» προσεδαφίστηκε επιτυχώς χθες, λίγο πριν τις 11 το βράδυ ώρα Ελλάδος στον Άρη. Στόχος αυτής της αποστολής της...

YouTube: Μπορείτε να αναπαράγετε βίντεο 4K σε συσκευές με οθόνες χαμηλής ανάλυσης

Η εφαρμογή Youtube σε Android σας επιτρέπει να αναπαράγετε βίντεο με ανάλυση έως 4K. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα τηλέφωνο με...

Top θέσεις Software Engineering και δεξιότητες coding για το 2021

Λόγω του COVID-19, οι προσπάθειες πρόσληψης και οι ευκαιρίες απασχόλησης σημείωσαν σημαντική πτώση πέρυσι. Ωστόσο, ο κλάδος της τεχνολογίας αποδείχθηκε πιο ανθεκτικός...
00:10:13

Phishing emails: Πώς να τα αναγνωρίσετε και πώς να προστατευτείτε;

https://www.youtube.com/watch?v=iME-CzlKVzc Το phishing είναι ίσως η μεγαλύτερη απειλή στον κυβερνοχώρο εδώ και περισσότερα από πέντε χρόνια. Γι΄...

ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο καταδικάζουν το Facebook για το block στην Αυστραλία

Πολιτικοί, ειδησεογραφικοί πράκτορες και ομάδες πολιτικών δικαιωμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ έχουν στοχοποιήσει το Facebook για την απόφασή του να...

Το Vaio Z (2021) κυκλοφόρησε – Ποιες είναι οι προδιαγραφές του

Το Vaio Z (2021) κυκλοφόρησε ως το τελευταίο laptop της Vaio Corporation που εδρεύει στην Ιαπωνία. Το laptop έρχεται με ένα περίγραμμα...