Παρασκευή, 10 Απριλίου, 06:29
Αρχική security Νέο εργαλείο του Facebook θα αποτρέψει διαφημίσεις τρίτων

Νέο εργαλείο του Facebook θα αποτρέψει διαφημίσεις τρίτων

εργαλείο

Το νέο εργαλείο Clear History, το οποίο είχε ανακοινώσει ο CEO του Facebook Mark Zuckerberg, κυκλοφόρησε παγκοσμίως και δίνει μεγαλύτερο έλεγχο στους χρήστες όσον αφορά στην ιδιωτικότητά τους.

Το εργαλείο Clear History αποτελεί μέρος μιας νέας επιλογής στις ρυθμίσεις, που ονομάζεται Off-Facebook activity.  Η επιλογή αυτή, επιτρέπει στο χρήστη να γνωρίζει ποιοι αλληλεπιδρούν με το κοινωνικό του δίκτυο ακόμα και όταν δεν χρησιμοποιεί το Facebook.

Όπως αναφέρει το Facebook, διάφορες επιχειρήσεις στέλνουν πληροφορίες στην εταιρία σχετικά με τις δραστηριότητες ενός χρήστη στον ιστότοπο και την εφαρμογή τους, με βάση τις οποίες, το Facebook δημοσιεύει αντίστοιχες διαφημίσεις. Μέσω του εργαλείου Off-Facebook activity, οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες και να τις αφαιρέσουν από το λογαριασμό τους.

Το 2018, όταν είχαν ξεκινήσει οι συζητήσεις για το νέο εργαλείο, το όνομα Clear History Tool, θεωρήθηκε ότι μπορεί να μπερδέψει τον χρήστη, αφού κάποιος είναι πιθανό να υποθέσει ότι αφαιρεί τα δημοσιευμένα δεδομένα του από την πλατφόρμα κοινωνικών μέσων. Το όνομα που δόθηκε στο εργαλείο τώρα, εξηγεί σαφώς τον τύπο των δεδομένων που μπορούν να διαγραφούν.

Το όνομα διαχωρίζει επίσης τις διαδικασίες συλλογής δεδομένων και εκείνες που μοιράζονται δεδομένα. Η συλλογή δεδομένων από τις εφαρμογές δεν αποτελεί σημαντικό πρόβλημα για τους χρήστες, αλλά η κοινή χρήση των δεδομένων τους και ο τρόπος με τον οποίο οι εφαρμογές δεν προστατεύουν τα δεδομένα είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο όλοι οι χρήστες ήθελαν ένα εργαλείο όπως το Off-Facebook activity.

- Advertisement -

Πολλές φορές έχουμε ακούσει ότι οι εταιρείες πουλούν τα δεδομένα των χρηστών για στοχευμένη διαφήμιση και το νέο εργαλείο του Facebook μπορεί να βοηθήσει να μειωθεί αυτή η πρακτική.

Το ίδιο το Facebook δηλώνει ότι μετά το σκάνδαλο της Cambridge Analytica, λόγω του οποίου διέρρευσαν δεδομένα περίπου 87 εκατομμυρίων χρηστών του κοινωνικού δικτύου, οδηγήθηκε στο να δημιουργήσει ένα εργαλείο, μέσω του οποίου ο χρήστης μπορεί να περιορίσει τη χρήση των δεδομένων και να αφαιρέσει τα δεδομένα του από το ιστορικό.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

loopfs: Θα μπορούσε να είναι το νέο σύστημα αρχείων του Linux;

Το Linux υποστηρίζει αρκετά συστήματα αρχείων, όπως EXT4, F2FS, Btrfs και XFS. Αυτά τα συστήματα επαρκούν όταν...

Έρευνα: Οι έφηβοι προτιμούν τα iPhones από τα κινητά Samsung

Σύμφωνα με έρευνα που διεξάγεται κάθε έξι μήνες με στόχο να καταγράψει τις συνήθειες των εφήβων, oι νέοι δεν επιλέγουν κινητά Samsung....

Bill Gates: Τα σχολεία ανοίγουν το φθινόπωρο και η οικονομία καταστρέφεται

Ο Bill Gates πιστεύει ότι τα σχολεία θα μπορέσουν να ανοίξουν το φθινόπωρο, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Becky Quick στο CNBC.

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ: Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις από το σπίτι για παιδιά 4-12 ετών και όλη την οικογένεια

Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις για παιδιά και οικογένειες, στις οποίες μπορούν συμμετάσχουν από το σπίτι, προσφέρει το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου...

Microsoft: Κυκλοφόρησε τις ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Office

Η Microsoft κυκλοφόρησε τις non-security ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Microsoft Office, οι οποίες περιλαμβάνουν διορθώσεις για σφάλματα καθώς και βελτιώσεις...

To νέο Cheetah mode της Τesla προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις

Το νέο Cheetah mode στο μοντέλο Tesla S ωθεί το ηλεκτρικό αυτοκίνητο από 0 στα 100 χλμ / ώρα γρηγορότερα από ότι...

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση!

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση- Το Tails, είναι ένα live λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο...

Windows 10 λειτουργία βοηθά στη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps

Τα Windows 10 θα διευκολύνουν τη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps, παρουσιάζοντάς τα μαζεμένα σε μια λίστα.

Cloudflare: Σταματά να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google!

Η Cloudflare ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google και θα μεταβεί σε έναν νέο πάροχο εντοπισμού bot που...

Το Google Stadia Pro προσφέρεται δωρεάν για δύο μήνες! Ώρα για video games!

Η κατάσταση που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα λόγω κορωνοϊού, είναι μια από τις πιο δύσκολες καταστάσεις των...