Κυριακή, 5 Απριλίου, 16:21
Αρχική inet Πώς να μετατρέψετε τον υπολογιστή σας σε WiFi Hotspot

Πώς να μετατρέψετε τον υπολογιστή σας σε WiFi Hotspot

Σας παρουσιάζουμε πώς να άναμεταδώσετε τη σύνδεση WiFi του υπολογιστή σας στο smartphone σας. Μπορείτε να το κάνετε σε οποιονδήποτε υπολογιστή έχει εγκατεστημένο WiFi αντάπτορα με δυνατότητα φιλοξενίας δικτύου, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλά desktop για αυτήν τη διαδικασία. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η διαδικασία είναι διαφορετική από τη χρήση των δεδομένων του smartphone σας ως δικτύου Wi-Fi στον υπολογιστή σας. Εάν ο αντάπτορας Wi-Fi του υπολογιστή σας δεν σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα hotspot, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Connectify για να εκπέμψετε το WiFi.

Hotspot

Μέθοδος 1: Χρησιμοποιώντας τις Ρυθμίσεις των Windows 10

1)Πατήστε το Start. Πατήστε στο Windows logo στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης.

2)Ανοίξτε το Setting. Κάντε κλικ στο εργαλείο “Settings” στην κάτω αριστερή πλευρά του μενού “Start”. Θα ανοίξει το παράθυρο Settings.

3)Κάντε κλικ στην Εικόνα Network & Internet. Είναι το εικονίδιο σχήματος σφαίρας στη μέση του παραθύρου Settings.

4)Πατήστε το Mobile Hotspot tab. Αυτό βρίσκεται στην αριστερή πλευρά του παραθύρου.

5)Κάντε κλικ στο γκρι κουμπί “Mobile hotspot”. Κάνοντας κλικ στο συγκεκριμένο κουμπί γίνεται η ενεργοποίηση που σημαίνει ότι ο υπολογιστής σας εκπέμπει τώρα τη σύνδεσή σας στο Internet.

6)Ελέγξτε το όνομα δικτύου και τον κωδικό πρόσβασης. Στο κέντρο της σελίδας, ανατρέξτε στις επικεφαλίδες “Network name” και “Network password” για να καθορίσετε το όνομα και τον κωδικό πρόσβασης για το mobile hotspot. Το όνομα δικτύου πρέπει να είναι το όνομα του υπολογιστή σας και ο κωδικός πρόσβασης θα πρέπει να είναι ο συνήθης κωδικός πρόσβασης του δικτύου σας.

7)Συνδέστε το smartphone στο δίκτυο WiFi. Τώρα που το hotspot WiFi έχει ρυθμιστεί στον υπολογιστή σας, μπορείτε να συνδεθείτε μέσω του μενού WiFi του smartphone σας:

iPhone – Ανοίξτε την εικόνα του iPhone σας με τίτλο Settings, πατήστε WiFi, πατήστε το όνομα του hosted hotspot, πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης και πατήστε Join.

Android – Σύρετε προς τα κάτω από την κορυφή της οθόνης, πατήστε παρατεταμένα το εικονίδιο WiFi, χτυπήστε το όνομα του hosted hotspot, πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης και πατήστε JOIN ή CONNECT.

Μέθοδος 2: Χρησιμοποιώντας το Connectify

1)Βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει έναν αντάπτορα ασύρματου δικτύου. Μπορείτε να ελέγξετε αν ο υπολογιστής σας διαθέτει ενσωματωμένο προσαρμογέα WiFi κάνοντας τα εξής:

 • Ανοίξτε το Start
 • Πληκτρολογήστε τη γραμμή εντολών και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Command Prompt.
 • Πληκτρολογήστε “netsh wlan show drivers” και πατήστε Enter
 • Περιμένετε να εμφανιστούν οι πληροφορίες του αντάπτορα σας. Εάν εμφανίζεται η ένδειξη “The Wireless AutoConfig Service is not running” εμφανίζεται, δεν έχετε εγκαταστήσει έναν ασύρματο αντάπτορα.

2)Κάντε λήψη του αρχείου εγκατάστασης του Connectify. Το Connectify είναι μια δωρεάν εφαρμογή που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να εκπέμψετε το WiFi του υπολογιστή σας σε μικρές αποστάσεις:

 • Μεταβείτε στη διεύθυνση https://www.connectify.me/ στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού του υπολογιστή σας.
 • Κάντε κλικ στο μοβ κουμπί Download (Λήψη).
 • Κάντε κλικ στο κουμπί Continue to Download.

3)Εγκαταστήστε το Connectify. Μόλις ολοκληρωθεί η λήψη του αρχείου εγκατάστασης του Connectify, μπορείτε να το εγκαταστήσετε κάνοντας διπλό κλικ και στη συνέχεια κάντε τα εξής:

 • Κάντε κλικ στο κουμπί Yes όταν σας ζητηθεί.
 • Κάντε κλικ στο I Agree.
 • Κάντε κλικ στην επιλογή Agree
 • Ελέγξτε το πλαίσιο “Reboot now”.
 • Κάντε κλικ στο κουμπί Finish.

4)Περιμένετε να ολοκληρωθεί η επανεκκίνηση του υπολογιστή σας. Μετά την εκκίνηση του υπολογιστή σας, μπορείτε να συνεχίσετε στα επόμενα βήματα.

5)Ανοίξτε το Connectify εάν ​​είναι απαραίτητο. Κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο “Connectify Hotspot 2018” στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σας.

 • Προσπεράστε αυτό το βήμα εάν ανοίξει αυτόματα το παράθυρο Connectify.

6)Πατήστε στο κουμπί Try it Out. Είναι ένα μοβ κουμπί στο κάτω μέρος του παραθύρου της εφαρμογής Connectify.

7)Πατήστε στο tab WiFi hotspot. Αυτό βρίσκεται στην κορυφή του παραθύρου Connectify.

8)Αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασής σας, εάν χρειάζεται. Στο πλαίσιο κειμένου “Κωδικός πρόσβασης”, διαγράψτε το υπάρχον κείμενο και πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για το δίκτυό σας.

 • Δεν μπορείτε να αλλάξετε το όνομα δικτύου στην δωρεάν έκδοση του Connectify.

9)Πατήστε κλικ στο κουμπί Start Hotspot. Είναι στο κάτω μέρος του παραθύρου.

10)Περιμένετε να ξεκινήσει λειτουργεί το hotspot του υπολογιστή σας. Μόλις το Connectify σάς ειδοποιήσει ότι το hotspot είναι ενεργοποιημένο, μπορείτε να προχωρήσετε.

11)Συνδέστε το smartphone στο δίκτυο WiFi. Τώρα που το WiFi hotspot έχει ρυθμιστεί στον υπολογιστή σας, μπορείτε να συνδεθείτε μέσω του μενού WiFi του smartphone σας:

iPhone – Ανοίξτε τις ρυθμίσεις του iPhone σας, πατήστε WiFi, πατήστε το όνομα του hosted hotspot, πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης και πατήστε Σύνδεση.

Android – Σύρετε προς τα κάτω από την κορυφή της οθόνης, πατήστε παρατεταμένα το εικονίδιο WiFi, επιλέξτε το δικό σας, πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης και πατήστε JOIN ή CONNECT.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

Πώς μπορείτε να συνδέσετε ένα μικρόφωνο στο MacBook σας;

Πολλοί άνθρωποι που ξαφνικά πρέπει να πραγματοποιούν βιντεοκλήσεις ή τηλεδιασκέψεις, είτε για την δουλειά τους είτε για online μαθήματα, έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι...

COVID-19: Οργανισμοί ανθρωπίνων δικαιωμάτων προειδοποιούν τις κυβερνήσεις που παρακολουθούν πολίτες

Ο COVID-19 έχει αναγκάσει πολλές κυβερνήσεις να πάρουν ακραία μέτρα, όπως να παρακολουθούν τους πολίτες. Περίπου 110...

Απομακρυσμένη εργασία: Πώς μπορούν να “επιβιώσουν” οι επιχειρήσεις;

Η απομακρυσμένη εργασία είναι μία πολιτική που ακολουθούν επιχειρήσεις όλων των μεγεθών ενόψει της πανδημίας του Κορωνοϊού. Τις τελευταίες εβδομάδες έχει σημειωθεί...

Samsung: Δωρεά αξίας $ 29 εκατομμυρίων για την μάχη ενάντια στον κορωνοϊό

Η Samsung Electronics προχώρησε σε μια δωρεά αξίας $ 29 εκατομμυρίων σε κυβερνήσεις και κοινότητες που έχουν...

Με παρακολουθεί το αφεντικό μου όσο εργάζομαι από το σπίτι;

Με παρακολουθεί το αφεντικό μου όσο εργάζομαι από το σπίτι; Έχετε αναρωτηθεί αν αυτές τις μέρες -λόγω πανδημίας η πλειοψηφία εργάζεται από...

Επιθέσεις Ransomware και DDoS: Οι κυβερνοεγκληματίες εντείνουν τις δραστηριότητές τους εν μέσω του κορωνοϊού

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου χρησιμοποιούν τις ανησυχίες γύρω από την επιδημία του κορωνοϊού σε μια προσπάθεια μεγιστοποίησης του αντίκτυπου των επιθέσεων...

Ερευνητές προτείνουν μέθοδο παρακολούθησης του κορωνοϊού μέσω των smartphone

Καθώς ο COVID-19 συνεχίζει να εξαπλώνεται, οι ερευνητικές ομάδες σε ολόκληρο τον κόσμο χρησιμοποιούν το χρόνο και τις δεξιότητές τους για να...

Το μήνυμα της Zoom προς τους πελάτες της για τα θέματα ασφαλείας

Μετά την πρόσφατη ανακάλυψη των κενών ασφαλείας στην εφαρμογή Zoom, η εταιρεία δημοσίευσε μία επίσημη απάντηση προς...

Cache: Κρυμμένα αρχεία στην προσωρινή μνήμη επιβραδύνουν το Google Chrome

Το Google Chrome ανήκει στην κατηγορία των πιο δημοφιλών browsers και χρησιμοποιείται από μεγάλο ποσοστό χρηστών. Ωστόσο, έχει ένα σημαντικό αρνητικό χαρακτηριστικό...

Πώς να συνδέσω και να ρυθμίσω ακουστικά στο Windows 10 PC;

Τα ακουστικά είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο επικοινωνίας, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, που οι περισσότεροι εργαζόμαστε από...