ΑρχικήinetΧρήστες Windows-Linux: Θα χρησιμοποιούν το iMessage μέσω Zen

Χρήστες Windows-Linux: Θα χρησιμοποιούν το iMessage μέσω Zen

imessage appleΤο iMessage της Apple είναι μια υπηρεσία άμεσων μηνυμάτων που είναι διαθέσιμη μόνο σε όσους βρίσκονται στο οικοσύστημα της Apple. Αλλά αυτό πρόκειται σύντομα να αλλάξει μέσω μιας “υπηρεσίας τρίτου μέρους” (third-party client) που θα παρέχει στους χρήστες των Windows 10 και Linux τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν το iMessage. Η λύση της “υπηρεσίας τρίτου μέρους” με την ονομασία Zen έχει αναπτυχθεί από μια εταιρεία που ονομάζεται Amnesia Software, η οποία πρόκειται να εισάγει μια παρόμοια λύση iMessage για εκδόσεις κινητών.imessage σε windows-linux μέσα από υπηρεσία zen

Το iMessage λειτουργεί εδώ και εννέα χρόνια και υποστηρίζεται από την εφαρμογή Messages σε εκδόσεις iOS 5 και OS X Mountain Lion. Υπάρχουν πολλοί χρήστες που δηλώνουν ικανοποιημένοι από την υπηρεσία και τον τρόπο με τον οποίο αυτή χειρίζεται τα μηνύματα. Για τον λόγο αυτό προηγήθηκαν κι άλλες προσπάθειες για να ενσωματωθεί το iMessage στα Windows. Αυτές οι προσπάθειες είναι είτε με τη μορφή επεκτάσεων των browser που έχουν πρόσβαση σε web υπηρεσίες.

Η Zen είναι η πρώτη υπηρεσία για ασφαλές iMessage, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε είδους πλατφόρμα και θα είναι σύντομα διαθέσιμη στους χρήστες Windows και Linux.

Οι κατασκευαστές της υπηρεσίας Zen έχουν φροντίσει να αντιμετωπίσουν το πιο βασικό ζητούμενο, δηλαδή την προστασία προσωπικών δεδομένων και την προσαρμογή. Για το σκοπό αυτό, η υπηρεσία Zen πραγματοποιεί μόνο ροές της δραστηριότητας iMessage P2P. Αντιθέτως, δεν δημιουργεί κανένα αρχείο καταγραφής στον server ούτε παρακολουθεί τις συνομιλίες των χρηστών. Επίσης, οι προγραμματιστές την περιγράφουν ως ένα “υπερ-προσαρμόσιμο σχέδιο” όπου οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το CSS για να αλλάξουν projects, να τροποποιήσουν το περιβάλλον ενός χρήστη και τη διάταξη και να δημιουργήσουν νέες κινούμενες εικόνες.

Η Αmnesia Labs εργάζεται συστηματικά πάνω στην υπηρεσία Zen και σχεδιάζει να την κυκλοφορήσει και να τη διαθέσει στο κοινό τον Μάρτιο του 2020. Η εταιρεία θα την ξεκινήσει ως μοντέλο που θα διατίθεται με συνδρομές, όπου οι χρήστες θα πρέπει να πληρώσουν ένα ποσό μεταξύ 3 έως 5 δολαρίων. Θα μπορούσαν επίσης να προσφέρουν μια ολόκληρη αγορά για περίπου 10 έως 15 δολάρια.

Το ιδιαίτερα χαμηλό κόστος της υπηρεσίας Zen επιτρέπει στους χρήστες να την εκτελέσουν και σε παλιό υλικό. Ωστόσο υπάρχουν πολλοί χρήστες της Reddit που πιστεύουν ότι η Apple θα” κλείσει” σύντομα το προϊόν. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Apple έχει ιστορικό τερματισμού οποιουδήποτε project που φαίνεται να μιμείται το βασικό έργο της.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS