ΑρχικήsecurityΈφηβος hacker που η Apple ανέφερε στο FBI είπε ότι απλά ήθελε...

Έφηβος hacker που η Apple ανέφερε στο FBI είπε ότι απλά ήθελε να βρει δουλειά

Ο δικηγόρος ενός Αυστραλιανού έφηβου, ο οποίος παραβίασε δύο φορές την εσωτερική ασφάλεια της Apple, λέει ότι το έκανε επειδή σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να του δώσει δουλειά στον τεχνολογικό κολοσσό με έδρα την Καλιφόρνια, σύμφωνα με τις εκθέσεις της Australian Associated Press.

Apple

Ο άγνωστος νέος, ο οποίος φέρεται να ήταν 13 ετών, όταν την πρώτη φορά αυτός και ένας συνεργός του απέκτησαν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στο δίκτυο της εταιρείας. Ο 13 χρόνος δεν είχε «ιδέα για τη σοβαρότητα του αδικήματος», δήλωσε ο δικηγόρος του σε δικαστήριο της Αδελαΐδας. Ο έφηβος απελευθερώθηκε με εγγύηση $ 500 με την προϋπόθεση ότι δεν απασχολήσει τις αρχές για τουλάχιστον εννέα μήνες.

Ο έφηβος, φαινόταν να πιστεύει ότι μόλις η Apple ανακαλύψει την παραβίαση, θα του προσφέρει δουλειά στην εταιρεία. Αντ ‘αυτού, επικοινώνησε με το FBI, το οποίο με τη σειρά του ενημέρωσε την Αυστραλιανή Ομοσπονδιακή Αστυνομία.

Η Apple δεν υπέστη καμία ζημία που να προκλήθηκε από την παραβίαση, σύμφωνα με το δικαστήριο, όπως δηλώθηκε στον Αυστραλιανό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό ABC.

“Δεν ήξερε ότι αυτό θα οδηγήσει σε κάτι άλλο εκτός από το να του προσφερθεί μια δουλειά”, δήλωσε ο δικηγόρος του εφήβου, Mark Twiggs, στο ABC. Ο δικηγόρος είπε επίσης ότι το αγόρι είχε δει ότι ένας άλλος hacker είχε καταφέρει να βρει δουλειά μετά από μια παρόμοια παραβίαση.

Ο δικηγόρος δήλωσε ότι ο πελάτης του σκοπεύει να σπουδάσει ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και εγκληματολογία και είπε στον δικαστή ότι το να αποκτήσει ποινικό μητρώο θα κατέστρεφε αυτές τις προοπτικές. Ο δικαστής τελικά αποφάσισε να μην αμαυρώσει το ποινικό μητρώο του αγοριού.

“Είναι σαφώς ένα χαρισματικό άτομο σε ότι αφορά την τεχνολογία των πληροφοριών”, λέει ο δικαστής, “όσοι έχουν αυτό το πλεονέκτημα να είναι προικισμένοι δεν τους δίνεται το δικαίωμα να καταχραστούν αυτό το δώρο .”

Ο συνεργός του αγοριού, ο οποίος καταδικάστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο σε ηλικία 19 ετών, αντιμετωπίστηκε με την ίδια επιείκεια. Ο δικηγόρος του δήλωσε επίσης ότι ονειρευόταν να εργάζεται για την Apple και σκέφτηκε ότι ως hacker της εταιρείας θα μπορούσε να κερδίσει την προσοχή της.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS