ΑρχικήsecurityΗ Κίνα αντικαθιστά το Windows OS από φόβο για τους Αμερικανούς hacker

Η Κίνα αντικαθιστά το Windows OS από φόβο για τους Αμερικανούς hacker

Windows

Εν μέσω του εμπορικού πολέμου και της συνεχούς πολιτικής διαμάχης μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ, το Πεκίνο αποφάσισε να αντικαταστήσει το λειτουργικό σύστημα Windows σε υπολογιστές που χρησιμοποιούνται από τον κινεζικό στρατό, με ένα άλλο που θα αναπτυχθεί γι αυτό το σκοπό.

Παρόλο που δεν έχει γίνει ακόμα κάποια επίσημη ανακοίνωση γι αυτό από τα μέσα επικοινωνίας της κινεζικής κυβέρνησης, το περιοδικό Kanwa Asian Defense, με έδρα τον Καναδά έκανε μια αναφορά στα σχέδια της Κίνας, σύμφωνα με την οποία, οι Κινέζοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι δεν σκοπεύουν να μεταβούν από τα Windows στο Linux, αλλά θα αναπτύξουν ένα νέο προσαρμοσμένο λειτουργικό σύστημα.

Ανώτερα στελέχη του Πεκίνου γνωρίζουν από διαρροές των Snowden, Shadow Brokers και Vault7, ότι οι ΗΠΑ διαθέτουν ένα ισχυρό οπλοστάσιο εργαλείων hacking, με τα οποία μπορούν να έχουν πρόσβαση σε οτιδήποτε από έξυπνες τηλεοράσεις έως διακομιστές Linux και από δρομολογητές έως κοινά λειτουργικά συστήματα για επιτραπέζιους υπολογιστές, όπως Windows και Mac.

Μετά από αυτές τις αποκαλύψεις, η Κινεζική κυβέρνηση αποφάσισε να αναλάβει δράση και να δημιουργήσει ένα προσαρμοσμένο λειτουργικό σύστημα που θα αποτρέπει ξένους hackers, κυρίως από τις ΗΠΑ να έχουν πρόσβαση σε αυτό.

Η διαδικασία της ανάπτυξης του νέου λειτουργικού συστήματος και της αντικατάστασης των Windows θα πραγματοποιηθεί από μία ομάδα “Internet Security Information Leadership”, σύμφωνα με το Epoch Times.

Στα τέλη της δεκαετίας του ’90, η Βόρεια Κορέα ανέπτυξε επίσης ένα προσαρμοσμένο λειτουργικό σύστημα για χρήση εντός της χώρας, που ονομάζεται Red Star OS. Το λειτουργικό σύστημα εξακολουθεί να υφίσταται, είναι μία διανομή Linux, αλλά δεν έγινε ποτέ το “μόνο” επίσημο λειτουργικό σύστημα για κυβερνητικές υπηρεσίες, οι οποίες συνέχισαν να χρησιμοποιούν παράλληλα Windows, Mac και Linux.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS