ΑρχικήsecurityΟι πιο επικίνδυνες εφαρμογές που χρησιμοποιούν οι έφηβοι!

Οι πιο επικίνδυνες εφαρμογές που χρησιμοποιούν οι έφηβοι!

εφαρμογέςΠριν λίγους μήνες, οι αρχές της Φλόριντα συνέλαβαν 25 άνδρες με την κατηγορία ότι εκμεταλλεύονταν παιδιά για να προσφέρουν σεξουαλικές υπηρεσίες σε ενήλικες. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι δράστες χρησιμοποιούσαν εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης για να προσεγγίσουν έφηβα αγόρια και κορίτσια.

Μετά τη σύλληψη των δραστών, οι αρχές δημοσίευσαν μια λίστα με τις εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης που είναι επικίνδυνες για τα παιδιά και τους εφήβους.

“Δυστυχώς, το διαδίκτυο επιτρέπει την εύκολη και ανώνυμη προσέγγιση παιδιών από ξένους που κρύβονται πίσω από την οθόνη του υπολογιστή. Πρέπει να δράσουμε για να διασφαλίσουμε ότι ο πλέον ευάλωτος πληθυσμός μας είναι ασφαλής και προστατευμένος”, δήλωσε ο σερίφης Tom Knight.

Σύμφωνα με τον Knight, οι δράστες προσπάθησαν να δημιουργήσουν μια σχέση εμπιστοσύνης με τους εφήβους με σκοπό να τους εκμεταλλευτούν σεξουαλικά.

Οι αρχές συμβουλεύουν τους γονείς να ελέγχουν τα τηλέφωνα και άλλες συσκευές των παιδιών τους.

Η λίστα με τις δυνητικά επικίνδυνες εφαρμογές περιλαμβάνει πολύ γνωστές εταιρείες, όπως το SnapChat και το WhatsApp, αλλά και άλλες λιγότερο γνωστές, όπως μια αριθμομηχανή, που επιτρέπει στους χρήστες να κρύβουν φωτογραφίες, βίντεο και το ιστορικό του προγράμματος περιήγησης.

Οι πιο επικίνδυνες εφαρμογές που χρησιμοποιούν οι έφηβοι είναι οι εξής:

Ask.fm: Πρόκειται για ένα site που επιτρέπει σε άλλους χρήστες να κάνουν διάφορες ερωτήσεις. Σύμφωνα με τους εδικούς, συχνά χρησιμοποιείται για cyberbullying.

Badoo: Είναι μια πολύ γνωστή εφαρμογή γνωριμιών, που επιτρέπει το chat και την αποστολή φωτογραφιών και βίντεο μεταξύ των χρηστών. Η εφαρμογή προορίζεται για ενήλικες, ωστόσο χρησιμοποιείται και από παιδιά και εφήβους.

Bumble: Παρόμοια με την εφαρμογή Tinder. Ερευνητές έχουν ανακαλύψει ότι η εφαρμογή χρησιμοποιείται και από εφήβους που χρησιμοποιούν ψεύτικα ονόματα και ηλικίες.

Calculator%: Πρόκειται για μια μυστική εφαρμογή, που επιτρέπει στους χρήστες να κρύβουν φωτογραφίες, βίντεο, αρχεία και το ιστορικό του browser τους.

Grindr: Είναι μια εφαρμογή γνωριμιών που απευθύνεται σε ομοφυλόφιλους, bisexual και transgender. Οι χρήστες μπορούν να συνομιλούν και να ανταλλάσσουν φωτογραφίες και βίντεο. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν το GPS για να εντοπίζουν τους χρήστες που είναι κοντά τους.

Holla: Μέσω αυτής της εφαρμογής, οι χρήστες μπορούν να επικοινωνήσουν με ανθρώπους σε όλο τον κόσμο μέσω βίντεο. Ωστόσο, ορισμένοι χρήστες έχουν αναφέρει ότι έχουν δεχτεί ρατσιστικά σχόλια και έχουν παρενοχληθεί με διάφορους τρόπους.

Hot or Not: Άλλη μια εφαρμογή γνωριμιών που βοηθά τους χρήστες να βρουν άτομα κοντά στην περιοχή τους.

Kik: Μια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων που είναι γνωστή για τη διατήρηση της ανωνυμίας των χρηστών της. Τα τελευταία χρόνια, χρησιμοποιείται από το 40% των Αμερικανών εφήβων.

LiveMe: Πρόκειται για μια livestreaming video εφαρμογή. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί ένα εικονικό νόμισμα που ονομάζεται “coins”, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την “πληρωμή” ανηλίκων για την αποστολή φωτογραφιών.

MeetMe: Άλλη μια εφαρμογή γνωριμιών, που βασίζεται στη γεωγραφική εγγύτητα. Μάλιστα το app ενθαρρύνει τους χρήστες να βρεθούν από κοντά.

Skout: Εφαρμογή γνωριμιών, όπου οι χρήστες κάτω των 17 ετών δεν μπορούν να μοιραστούν φωτογραφίες. Ωστόσο, οι έφηβοι και τα παιδιά έχουν βρει τρόπους για να ξεπεράσουν αυτό το εμπόδιο.

SnapChat: Μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές που επιτρέπει την κοινή χρήση φωτογραφιών και βίντεο αλλά υπόσχεται την άμεση διαγραφή τους. Επίσης, γίνεται γνωστή η γεωγραφική θέση των χρηστών.

TikTok: Εφαρμογή που επιτρέπει τη δημιουργία και την κοινή χρήση σύντομων βίντεο. Οι χρήστες μπορούν να δουν ακατάλληλο περιεχόμενο.

WhatsApp: Αυτή η εφαρμογή έχει τις ίδιες λειτουργίες με ένα τηλέφωνο. Οι χρήστες μπορούν να πραγματοποιήσουν κλήσεις, να στέλνουν μηνύματα να μοιράζονται φωτογραφίες και βίντεο με ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Whisper: Πρόκειται για μια εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται μυστικά με ξένους. Διατηρεί την ανωνυμία των χρηστών. Όπως και πολλές άλλες εφαρμογές, μοιράζεται πληροφορίες σχετικά με την τοποθεσία των χρηστών.

Οι παραπάνω εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιούνται συχνά από εφήβους. Ωστόσο, οι περισσότερες από αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από ενήλικες που θέλουν να εκμεταλλευτούν τα παιδιά για κακούς σκοπούς. Οι γονείς θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και να ελέγχουν τις συσκευές των παιδιών και τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS