ΑρχικήsecurityZoom: Λανσάρει την κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο (E2EE) σε όλους

Zoom: Λανσάρει την κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο (E2EE) σε όλους

Το Zoom ανακοίνωσε σήμερα ότι θα κυκλοφορήσει την κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο (E2EE) για όλους τους χρήστες από την επόμενη εβδομάδα, ως μέρος μιας τεχνικής προεπισκόπησης 30 ημερών.

Για να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε το E2EE κατά τη συμμετοχή σε νέα meetings κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης διάθεσης, οι συμμετέχοντες στα meetings θα πρέπει να συμμετάσχουν χρησιμοποιώντας τον client του Zοοm για desktop, την εφαρμογή για κινητά ή από τα Zoom Rooms.

Zoom

Οι χρήστες θα γνωρίζουν εάν το meeting τους χρησιμοποιεί E2EE εάν εμφανίζεται ένα πράσινο λογότυπο ασπίδας με λουκέτο στην επάνω αριστερή γωνία του παραθύρου.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε ότι από την επόμενη εβδομάδα, η προσφορά end-to-end κρυπτογράφησης (E2EE) του Zοom θα είναι διαθέσιμη ως τεχνική προεπισκόπηση, πράγμα που σημαίνει ότι ζητούμε feedback από τους χρήστες για τις πρώτες 30 ημέρες”, είπε ο Max Krohn του Zoοm σήμερα.

“Οι χρήστες του Zoom – δωρεάν και επί πληρωμή – σε όλο τον κόσμο μπορούν να φιλοξενήσουν έως και 200 ​​συμμετέχοντες σε ένα E2EE meeting στο Zoom, το οποίο τους παρέχει αυξημένο απόρρητο και ασφάλεια στα Zοom sessions.

Το Zoom E2EE και τα τρέχοντα μειονεκτήματά του

Όλα τα κλειδιά κρυπτογράφησης E2EE δημιουργούνται από τις συσκευές των συμμετεχόντων στο meeting αντί για τους servers του Zoοm, καθιστώντας έτσι όλα τα δεδομένα που ανταλλάσσονται δυσανάγνωστα από το Zoom ή άλλα τρίτα μέρη, με εξαίρεση κάθε συμμετέχοντα του meeting.

Για να αρχίσουν να χρησιμοποιούν το E2EE όταν συμμετέχουν στις συσκέψεις Zoom, οι χρήστες πρέπει να ενεργοποιήσουν τα E2EE meetings σε επίπεδο λογαριασμού και να επιλέγουν την επιλογή του E2EE ανά meeting.

Ενώ το E2EE παρέχει στους χρήστες βελτιωμένη ασφάλεια, απόρρητο και προστασία δεδομένων στα Zοom meetings, ορισμένες λειτουργίες είναι περιορισμένες όταν είναι ενεργοποιημένο.

Το Zoom εκτιμά ότι η επόμενη φάση διάθεσης του E2EE θα ξεκινήσει το 2021.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS