ΑρχικήinetΕντοπίστηκε νερό και οργανική ύλη στην επιφάνεια ενός αστεροειδή

Εντοπίστηκε νερό και οργανική ύλη στην επιφάνεια ενός αστεροειδή

Οι επιστήμονες βρήκαν νερό και οργανική ύλη στην επιφάνεια ενός δείγματος αστεροειδούς που συλλέχθηκε από το ηλιακό σύστημα – είναι η πρώτη φορά που τέτοιο υλικό βρέθηκε σε έναν αστεροειδή.

Το δείγμα, το οποίο ήταν μόνο ένας κόκκος, προήλθε από τον αστεροειδή «Itokawa» από την πρώτη αποστολή Hayabusa της Ιαπωνικής Υπηρεσίας Εξερεύνησης της Αεροναυπηγικής (Jaxa) το 2010.

Είναι νερό και οργανική ύλη που δεν προέρχεται από έναν εξωγήινο κόσμο, αλλά από τον ίδιο τον αστεροειδή. Ερευνητές από το Royal Holloway, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, αναφέρουν ότι ο αστεροειδής εξελίχθηκε για δισεκατομμύρια χρόνια ενσωματώνοντας το υγρό και οργανικό υλικό με τον ίδιο τρόπο που το κάνει η Γη.

Ο αστεροειδής έχει αντιμετωπίσει ακραία θερμότητα, αφυδάτωση και θρυμματισμό, αλλά κατάφερε να ξανασχηματιστεί και να ενυδατωθεί. Η μελέτη δείχνει επίσης ότι οι αστεροειδείς τύπου S – που είναι οι πιο συνηθισμένοι που έρχονται στη Γη – μπορούν να περιέχουν τα συστατικά της ζωής.

αστεροειδή

Αυτό θα μπορούσε να αναδιαμορφώσει τις γνώσεις μας για την ιστορία της ζωής στη Γη, η οποία στο παρελθόν επικεντρώθηκε σε πλούσιους σε άνθρακα αστεροειδείς τύπου C.

Η έρευνα των επιστημόνων, με τίτλο «Οργανική ύλη και νερό από τον αστεροειδή Itokawa», δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Scientific Reports.

Ελπίζουμε ότι η ανάλυση αυτού του δείγματος θα θέσει τις βάσεις για πιο λεπτομερή ανάλυση άλλων δειγμάτων. Η αποστολή Hayabusa2 της Jaxa μάζεψε πέρυσι κομμάτια του αστεροειδούς Ryugu, φέρνοντας στη Γη ένα κομμάτι του ουράνιου βράχου που είχε διάμετρο μόλις 38 εκατοστά.

Το 2019, δείγματα από τον αστεροειδή Bennu αποκάλυψαν ότι στην πραγματικότητα ήταν παλαιότερα από ό, τι πίστευαν οι επιστήμονες στο παρελθόν, παρέχοντας μια νέα ματιά στο πώς εξελίχθηκε το Ηλιακό Σύστημα.

Οι παρατηρήσεις για τον Bennu επιβεβαίωσαν επίσης την παρουσία διαδεδομένων και άφθονων ενυδατωμένων υλικών, καθώς και την παρουσία μεγάλων ογκόλιθων.

Πηγή πληροφοριών: independent.co.uk

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS