ΑρχικήinetTwitter: Κατάργησε 100 accounts της Ρωσίας που διέδιδαν παραπληροφόρηση!

Twitter: Κατάργησε 100 accounts της Ρωσίας που διέδιδαν παραπληροφόρηση!

Το Twitter κατάργησε 100 accounts που συνδέονται με τη Ρωσία, επειδή διέδιδαν παραπληροφόρηση στοχεύοντας την Ε.Ε., τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι τα accοunts ήταν μέρος δύο ξεχωριστών ομάδων που λειτουργούσαν από Ρώσους κρατικούς χάκερς και στόχευαν διάφορες οντότητες.

Το πρώτο δίκτυο παραπληροφόρησης που συνδέεται με τη Ρωσία, αποτελείται από 69 ψεύτικα accounts, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την ενίσχυση αναφορών που ήταν ευθυγραμμισμένες με την πολιτική της ρωσικής κυβέρνησης, ενώ ένα δεύτερο υποσύνολο accοunts επικεντρώθηκε στην υπονόμευση της πίστης στη συμμαχία του ΝΑΤΟ και τη σταθερότητά της.

Twitter: Κατάργησε 100 accounts της Ρωσίας που διέδιδαν παραπληροφόρηση!

Το δεύτερο δίκτυο παραπληροφόρησης που συνδέεται με τη Ρωσία αποτελείται από 31 accοunts, από δύο διαφορετικά δίκτυα που φέρεται να συνδέονται με τον Οργανισμό Έρευνας Διαδικτύου (IRA) και Ρώσους κρατικούς χάκερς. Αυτά τα accounts χρησιμοποιήθηκαν για την ενίσχυση αναφορών σχετικά με τον IRA και άλλους οργανισμούς που συνδέονται με τη Ρωσία. Οι κακόβουλοι παράγοντες χρησιμοποιούσαν τα συγκεκριμένα accounts σε εκστρατείες παραπληροφόρησης που είχαν ως στόχο την Ε.Ε και τις ΗΠΑ.

Το Twitter ανέφερε σε σχετική του ανακοίνωση τα ακόλουθα: «Κατά την πρώτη μας έρευνα εντοπίσαμε και καταργήσαμε ένα δίκτυο 69 ψεύτικων accounts που μπορούν να συνδεθούν αξιόπιστα με Ρώσους κρατικούς χάκερς. Στα πλαίσια της δεύτερης έρευνάς μας, καταργήσαμε 31 accοunts από δύο δίκτυα που φαίνεται να συνδέονται με τον Οργανισμό Έρευνας Διαδικτύου (IRA) και Ρώσους κρατικούς χάκερς.»

Twitter: Κατάργησε 100 accounts της Ρωσίας που διέδιδαν παραπληροφόρηση!

Όπως αναφέρει το Security Affairs, το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης κατάργησε και άλλα δίκτυα accounts που έχουν χρησιμοποιηθεί σε επιχειρήσεις παραπληροφόρησης – 100 accounts συνδέθηκαν με τη Ρωσία, 130 με το Ιράν και 35 με την Αρμενία.

Το Twitter πρόσθεσε στην ανάρτησή του τα εξής: «Σήμερα (23 Φεβρουαρίου) αποκαλύπτουμε τέσσερα δίκτυα λογαριασμών που σχετίζονται με ανεξάρτητες επιχειρήσεις κρατικών χάκερς που έχουμε αποδώσει στην Αρμενία, τη Ρωσία και ένα προηγουμένως αποκαλυφθέν δίκτυο από το Ιράν. Από τον Οκτώβριο του 2018 που ξεκινήσαμε την πρώτη μας έρευνα, ανακαλύψαμε δεδομένα που σχετίζονται με περισσότερα από 85.000 accounts, τα οποία συνδέονται με εκστρατείες που στόχευαν στη χειραγώγηση και την παραπληροφόρηση της πλατφόρμας, και προέρχονται από 20 χώρες.»

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS