ΑρχικήbusinessΗ Paytm αναστέλλει το POS app της μια ημέρα μετά την κυκλοφορία...

Η Paytm αναστέλλει το POS app της μια ημέρα μετά την κυκλοφορία του

f40123d0df5325e85b7acffdc6a0edf8-app

Η Paytm της Ινδίας έχει αποσύρει το POS app της μια μέρα μετά την κυκλοφορία της, καθώς υπάρχουν ανησυχίες ασφαλείας.

Η Paytm κυκλοφόρησε ένα νέο app που ονομάστηκε Paytm POS την Τετάρτη, για την αντιμετώπιση της ανεπαρκούς διαθεσιμότητας των μηχανημάτων POS στην Ινδία. Ο ιδρυτής του, Vijay Shekhar Sharma, περίμενε πάνω από 10 εκατομμύρια downloads της Paytm POS εφαρμογή μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Ωστόσο, χθες το βράδυ η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ανακαλεί το app, μια απόφαση που πάρθηκε μετά από συζήτηση με διάφορους εμπλεκόμενους φορείς που ισχυρίζονται ότι η κυκλοφορία της εφαρμογής έπρεπε να είναι πιο ασφαλής. Λίγο μετά την κυκλοφορία του, οι γίγαντες του δικτύου πληρωμών MasterCard και Visa είχαν επισημάνει τις ανησυχίες τους σχετικά με το πώς η Paytm POS εφαρμογή χειριζόταν τα στοιχεία του χρήστη.

«Με βάση κάποιες προτάσεις από τη βιομηχανία, αποφασίσαμε να προσθέσουμε επιπλέον πιστοποιήσεις και χαρακτηριστικά πριν από τη διάθεσή στους εμπόρους» έγραψε η εταιρεία σε μια ανάρτηση, προσθέτοντας ότι θα ξεκινήσει εκ νέου την εφαρμογή, με ορισμένες τροποποιήσεις, χωρίς να μοιράζεται ένα σταθερό χρονοδιάγραμμα.

Η Ινδία έχει περίπου 1,5 εκατομμύριο μηχανήματα καρτών και πάνω από 700 εκατομμύρια με χρεωστικές κάρτες και πιστωτικές κάρτες. Η Paytm POS εφαρμογή σχεδιάστηκε για να μιμηθεί ένα τερματικό μηχάνημα.

portofoli-dermatino-kouros-hunter-01-166-c-min

Λίγο μετά την ανακοίνωση της όμως, οι άνθρωποι άρχισαν να εκφράζουν ανησυχίες για την ασφάλεια που το Paytm POS app χειρίζεται τα διαπιστευτήρια της τράπεζας.

Οι πελάτες έπρεπε να τροφοδοτήσουν τα τραπεζικά διαπιστευτήριά τους στο smartphone. Η Paytm ωστόσο, διευκρίνισε στο post της ότι δεν είχε αποθηκεύσει οποιαδήποτε στοιχεία κάρτας στην εφαρμογή ή τους servers της και ότι οι συναλλαγές πραγματοποιήθηκαν στη σελίδα της τράπεζας. Η εφαρμογή ακολούθησε επίσης τις κατευθυντήριες γραμμές για τον έλεγχο ταυτότητας δύο συντελεστών που επιβάλλεται από τους τοπικούς νόμους.

Η Paytm και άλλοι πάροχοι Ηλεκτρονικών πληρωμών βρίσκονται στο επίκεντρο στην Ινδία τον τελευταίο καιρό. Εν μέσω της απόφασης της εγχώριας κυβέρνησης να ακυρώσει μεγάλο μέρος των μετρητών, οι εφαρμογές για ανέπαφες συναλλαγές έχουν γνωρίσει αστρονομική αύξηση στου νέους χρήστες και τις καθημερινές συναλλαγές.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS