ΑρχικήinetNintendo: Το αναβαθμισμένο Switch θα έχει το νέο Nvidia Graphics Chip

Nintendo: Το αναβαθμισμένο Switch θα έχει το νέο Nvidia Graphics Chip

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Nintendo σχεδιάζει να υιοθετήσει ένα αναβαθμισμένο Chip της Nvidia, που προσφέρει καλύτερα γραφικά και επεξεργασία, για ένα νέο μοντέλο Switch που έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στο τέλος του έτους.

Nintendo Switch

Δείτε επίσης: Σχεδιάζει η Nvidia την ταχύτερη GPU εξόρυξης Cryptocurrency;

Το νέο μοντέλο Switch θα υποστηρίζει το Deep Learning Super Sampling ή αλλιώς DLSS της Nvidia, το οποίο φέρει μία νέα τεχνολογία απόδοσης που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να παρέχει γραφικά υψηλότερης πιστότητας. Αυτό θα επιτρέψει στην κονσόλα, η οποία θα διαθέτει αναβαθμισμένη οθόνη OLED, να αναπαράγει οπτικά παιχνίδια σε ποιότητα 4K όταν συνδέεται σε την τηλεόραση.

Το νέο chip θα προσφέρει επίσης καλύτερη CPU και αυξημένη μνήμη. Η υποστήριξη DLSS θα απαιτήσει την προσθήκη νέου κώδικα στα παιχνίδια, οπότε θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για τη βελτίωση των γραφικών σε επερχόμενους τίτλους. Το Bloomberg News ανέφερε προηγουμένως ότι το νέο Switch είναι πιθανό να περιλαμβάνει μια οθόνη OLED 7 ιντσών από τη Samsung Display Co. ενώ είναι πιθανό η εταιρεία να συνδυάσει την κυκλοφορία της νέας κονσόλας με μια πληθώρα καινούριων παιχνιδιών.

Δείτε ακόμα: DJ Koh της Samsung: Η σειρά Galaxy Note δεν θα ανανεωθεί φέτος

Προς το παρόν η Nvidia και η Nintendo, δεν έχουν κάνει κάποιο σχόλιο σχετικά με τα όσα ακούγονται για τη νέα κονσόλα.

Nintendo Switch

Ενώ δεν υπάρχουν νέοι τίτλοι παιχνιδιών για το Nintendo Switch που να έχουν προγραμματιστεί να κυκλοφορήσουν το τελευταίο εξάμηνο του έτους, η εταιρεία ανακοίνωσε την Τρίτη μια νέα συνεργασία με την Niantic Inc. για εφαρμογές smartphone επαυξημένης πραγματικότητας, η οποία θα ξεκινήσει με μια εφαρμογή Pikmin μέσα στο έτος.

Οι αναλυτές αναμένουν ότι το νέο Switch θα είναι διαθέσιμο σε υψηλότερη τιμή από τα 299 $ του τρέχοντος μοντέλου, που δεν έχει μεταβληθεί από την αρχική κυκλοφορία του Switch το 2017. Ο Matthew Kanterman του Bloomberg Intelligence προβλέπει αύξηση έως και 100 $.

Το DLSS παρουσιάστηκε για πρώτη φορά ως δυνατότητα αναβάθμισης εικόνας το 2018 και παραμένει αποκλειστικό για τις κάρτες γραφικών Nvidia. Πρόκειται για μια άτυπη προσθήκη για την Nintendo, η οποία τείνει να επιλέξει μία πιο ώριμη και χαμηλότερου κόστους τεχνολογία από ό, τι οι ανταγωνιστές της Sony Corp. και Microsoft Corp. Το νέο μοντέλο Switch θα συνεχίσει να υστερεί στις συνολικές δυνατότητες απόδοσης των πιο ακριβών αντιπάλων του.

Δείτε επίσης: Microsoft: Μετριάστηκε το πρόβλημα στα Teams, Office 365 και Azure

Όπως δήλωσε ο ανώτερος εκτελεστικός διευθυντής της Nintendo, Ko Shiota: «Αυτό που εκτιμούμε είναι πόσο μια νέα τεχνολογία συμβάλλει στην εμπειρία διασκέδασης και πόσο άνετα μπορεί να παίξει ένας καταναλωτής

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS