ΑρχικήUpdatesMicrosoft: Μετριάστηκε το πρόβλημα στα Teams, Office 365 και Azure

Microsoft: Μετριάστηκε το πρόβλημα στα Teams, Office 365 και Azure

Η Microsoft δήλωσε τη Δευτέρα ότι κυκλοφόρησε μια επιδιόρθωση για να επιτρέψει στις υπηρεσίες της να ανακάμψουν αφού μια ενημέρωση προκάλεσε ζητήματα πρόσβασης για χιλιάδες χρήστες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στις ομάδες ανταλλαγής μηνυμάτων στο χώρο εργασίας. Η εταιρεία, στην τελευταία ενημέρωση, δήλωσε ότι ο αντίκτυπος έχει μετριαστεί σε μεγάλο βαθμό και θα συνεχίσει να παρέχει ενημερώσεις για συγκεκριμένες υπηρεσίες μέσω του http://status.office.com.

Microsoft

Περισσότεροι από 26.000 άνθρωποι είχαν αναφέρει προβλήματα με το Teams, ενώ περισσότεροι από 3.000 χρήστες δημοσίευσαν προβλήματα σχετικά με το Office 365, ανέφερε ο ιστότοπος παρακολούθησης διακοπής λειτουργίας Downdetector.com. Τα ζητήματα θα μπορούσαν να επηρεάσουν χρήστες σε όλο τον κόσμο αφού επηρεάζουν και άλλες υπηρεσίες, όπως η πλατφόρμα φιλοξενίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Exchange Online, ανέφερε η εταιρεία. Επίσης, περισσότερα από 2.300 άτομα ανέφεραν προβλήματα με τις υπηρεσίες cloud computing Azure της Microsoft, σύμφωνα με το Downdetector.

Χρήσιμη πληροφορία για το Office 365: Το Microsoft 365 προσθέτει “External” email tags για αυξημένη ασφάλεια

Ακολουθεί μια πλήρης λίστα με όλα όσα επηρεάστηκαν ή διορθώθηκαν, σύμφωνα με τη Microsoft:

  • Microsoft Teams: Οι χρήστες ενδέχεται να παρατηρήσουν καθυστερήσεις παράδοσης μηνυμάτων. Οι χρήστες ενδέχεται επίσης να παρατηρήσουν προβλήματα κατά την αναζήτηση επαφών.
  • Intune: Οι χρήστες ενδέχεται να παρατηρήσουν επιπτώσεις στην παροχή υπηρεσιών end-to-end.
  • PowerBI: Οι χρήστες ενδέχεται να μην μπορούν να ανανεώσουν ή να φορτώσουν ροές δεδομένων, ρυθμίσεις πρόσβασης ή να αξιοποιήσουν το AAD.
  • Office Licensing: Οι χρήστες ενδέχεται να μην μπορούν να αποκτήσουν, να εξαργυρώσουν ή να ανακτήσουν μια άδεια χρήσης για τις εφαρμογές τους στο Microsoft 365.
  • Εφαρμογές Web του Office: Εργαζόμαστε για να επιβεβαιώσουμε το mitigation.
  • Outlook.com: Εργαζόμαστε για να επιβεβαιώσουμε το mitigation.
  • Exchange Online: Εργαζόμαστε για να επιβεβαιώσουμε το mitigation.
  • Microsoft Forms: Επανήλθε.
  • SharePoint Online / OneDrive για επιχειρήσεις: Επανήλθε.
  • Yammer: Επανήλθε.
  • Admin portal: Επανήλθε.
  • Microsoft Streams: Επανήλθε.

Το Downdetector παρακολουθεί μόνο τις διακοπές λειτουργίας συγκεντρώνοντας αναφορές κατάστασης από μια σειρά πηγών, συμπεριλαμβανομένων σφαλμάτων που υποβλήθηκαν από τον χρήστη στην πλατφόρμα του. Η διακοπή ενδέχεται να επηρεάζει μεγαλύτερο αριθμό χρηστών.

Δείτε επίσης: Bug bounties: Αύξηση των hackers που αναφέρουν bugs για web, IoT, mobile

Η Microsoft έχει πλέον 115 εκατομμύρια άτομα που χρησιμοποιούν καθημερινά την εφαρμογή Microsoft Teams. Η υπηρεσία έχει αναπτυχθεί ραγδαία κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς οι μαθητές και οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για να δουλέψουν απομακρυσμένα και να κάνουν τα μαθήματα τους.

Μάθετε επίσης: Πανδημία: Πως η wearable τεχνολογία βοήθησε τους αθλητές;

Ως καταλαβαίνετε, μια παγκόσμια διακοπή λειτουργίας όπως αυτή έχει επηρεάσει εκατομμύρια ανθρώπους που προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν το Microsoft Teams για να επικοινωνήσουν με συναδέλφους, δασκάλους ή συμμαθητές.

Πηγή πληροφοριών: news18.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS