ΑρχικήsecurityTwitter: Υποστηρίζει πολλαπλά 2FA security keys σε web και mobile app

Twitter: Υποστηρίζει πολλαπλά 2FA security keys σε web και mobile app

Η δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, Twitter, έχει προσθέσει υποστήριξη για πολλαπλά security keys σε λογαριασμούς που έχουν ενεργοποιημένο τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA), προκειμένου να συνδέονται στο site και το mobile app.

Δείτε επίσης: Twitter: Θα μπορείτε να χρεώνετε followers σας για να βλέπουν tweets σας!

Twitter
Twitter: Υποστηρίζει πολλαπλά 2FA security keys σε web και mobile app

Ασφαλίστε τον λογαριασμό σας με πολλά κλειδιά ασφαλείας”, δήλωσε το Twitter. “Τώρα μπορείτε να εγγραφείτε και να συνδεθείτε με περισσότερα από ένα φυσικά κλειδιά τόσο σε κινητά όσο και στο web“.

Η εταιρεία είπε, επίσης, ότι στο άμεσο μέλλον οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν security keys ως κύρια μέθοδο ελέγχου ταυτότητας, ενώ όλες οι άλλες μέθοδοι θα είναι απενεργοποιημένες.

Το Twitter άρχισε να υποστηρίζει τη χρήση 2FA security keys κατά τη σύνδεση στο mobile app (Android και iOS) τον Δεκέμβριο του 2020.

Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA) είναι ουσιαστικά ένα πρόσθετο επίπεδο ασφάλειας για λογαριασμούς Twitter (και όχι μόνο), που απαιτεί από τους χρήστες να χρησιμοποιούν ένα κλειδί ασφαλείας ή να προσθέσουν έναν μοναδικό κωδικό (αφού βάλουν τα credentials τους) για να επιβεβαιώσουν την ταυτότητά τους, αφού κάποιος θα μπορούσε να έχει κλέψει το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης.

Δείτε επίσης: Η ομάδα Rampant Kitten κλέβει κωδικούς 2FA μέσω ενός malware Android

Αυτό διασφαλίζει ότι μόνο ο πραγματικός κάτοχος του λογαριασμού μπορεί να συνδεθεί.

Την περασμένη χρονιά, κάποιοι λογαριασμοί Twitter υψηλού προφίλ παραβιάστηκαν, παρόλο που είχαν ενεργοποιημένο τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA). Αυτό έγινε γιατί οι επιτιθέμενοι μπόρεσαν να αποκτήσουν πρόσβαση σε εσωτερικά συστήματα διαχειριστή. Ωστόσο, οι χρήστες θα πρέπει έχουν ενεργοποιημένο το 2FA για να προστατεύονται έστω από λιγότερο περίπλοκες επιθέσεις.

Δείτε σχετικά: Τρία άτομα κατηγορούνται από τις ΗΠΑ για το Twitter Hack

2FA security keys
Τwitter: Υποστηρίζει πολλαπλά 2FA security keys σε web και mobile app

Twitter: Ενεργοποίηση 2FA

Για να ενεργοποιήσετε το 2FA στο λογαριασμό σας, θα πρέπει να μεταβείτε στο μενού (“περισσότερα“, κάτω από το “προφίλ”), να πάτε στο “Ρυθμίσεις και Απόρρητο” και, στη συνέχεια να πατήσετε “Ασφάλεια και πρόσβαση λογαριασμού” (για επιτραπέζιο υπολογιστή) ή Λογαριασμός> Ασφάλεια (για iOS). Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων.

Πηγή: Bleeping Computer

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS