ΑρχικήinetΤα Android ξεπερνούν τα iPhone στις ταχύτητες του δικτύου 5G

Τα Android ξεπερνούν τα iPhone στις ταχύτητες του δικτύου 5G

Όπως διαπίστωσε η OpenSignal, η σειρά 5G των iPhone 12 υστερεί σε σχέση με τις συσκευές Android όταν πρόκειται για την ταχύτητα των δεδομένων. Από τα 25 ταχύτερα smartphone με δυνατότητα 5G στις ΗΠΑ, το 60% ανήκουν στη Samsung. Επιπλέον, το Samsung Galaxy S21 με δυνατότητα 5G διαθέτει την υψηλότερη μέση ταχύτητα λήψης δεδομένων στις Η.Π.Α.

iPhone

Δείτε επίσης: Η Samsung διορθώνει κρίσιμα σφάλματα στις συσκευές Android

Η μέση ταχύτητα λήψης της LG από 4G σε 5G αυξήθηκε 1,7x (28,9Mbps σε μια περιοχή LTE και 47,9Mbps σε περιοχές 5G). Η μέση ταχύτητα λήψης της Samsung μεταξύ 4G και 5G είναι 1.6x (34Mbps για 4G έναντι 54Mbps για 5G) που την φέρνει στη δεύτερη θέση, με τρίτο το OnePlus και τη Google, με διαφορά 1,4x μεταξύ των ταχυτήτων 4G και 5G. Τη μεγαλύτερη διαφορά φαίνεται να παρουσιάζει η Apple με 2.3x από 4G σε 5G.

Δείτε επίσης: Η OnePlus επιβεβαιώνει ότι το OnePlus 9 θα συνοδεύεται από φορτιστή

Σύμφωνα με την OpenSignal, όσον αφορά τα δεδομένα 4G, τα παλαιότερα μοντέλα iPhone βασίζονταν σε chip 4G της Intel. Για δεδομένα 5G, η Apple στράφηκε στο ίδιο chip Qualcomm Snapdragon X55 5G που χρησιμοποιείται από πολλά τηλέφωνα Android 5G από τις αρχές του 2020. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η διαφορά μεταξύ της ταχύτητας δεδομένων λήψης 5G της Apple και της ταχύτητας δεδομένων λήψης 5G της Samsung είναι μόνο 18%.

Με ταχύτητες δεδομένων 4G, οι συσκευές Google και OnePlus είναι 2 φορές πιο γρήγορες από τα iPhone. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι και τα τέσσερα μοντέλα iPhone 5G περιλαμβάνουν υποστήριξη για την εξαιρετικά γρήγορη έκδοση mmWave του 5G. Η σειρά iPhone 13 του επόμενου έτους αναμένεται να χρησιμοποιήσει το μόντεμ Snapdragon X60 5G που έχει κατασκευαστεί από τη Samsung. Τελικά, η Apple ελπίζει να χρησιμοποιήσει τα δικά της μόντεμ 5G για το iPhone.

Android

Δείτε επίσης: Apple: Θα σας ειδοποιήσει εάν παρακολουθείστε από ανιχνευτές Bluetooth

Όπως αναμένει η OpenSignal, η Apple θα προσφέρει δυνατότητες 5G για ένα επερχόμενο tablet iPad Pro. Σημειώνει ότι η ταχύτητα δεδομένων λήψης στο 5G iPhone 12 Pro είναι προς το παρόν 36% ταχύτερη από τις ταχύτητες δεδομένων 4G στο πιο πρόσφατο iPad Pro. Η «διαμάχη» σχετικά με τις ταχύτητες 5G αναμένεται να μεγαλώσει, σύμφωνα με την OpenSignal.

Ο αγώνας ταχύτητας των smartphone θα αυξηθεί το 2021. Στις ΗΠΑ, η άφιξη του νέου φάσματος αργότερα φέτος θα προσθέσει νέα χωρητικότητα που θα ενισχύσει τις ταχύτητες. Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας συνεχίζουν να επεκτείνουν την εμβέλεια της υπηρεσίας 5G τους και να αναπτύσσουν νέα μέρη του προτύπου 5G, όπως αυτόνομη πρόσβαση 5G. Καθώς η αγορά των ΗΠΑ αλλάζει και η τεχνολογία 5G εξελίσσεται, το OpenSignal θα συνεχίσει να αναλύει τον τρόπο σύγκρισης διαφορετικών συσκευών από την εμπειρία σε κινητές συσκευές.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS