ΑρχικήgamingΗ Sony αποκάλυψε επίσημα τα νέα χειριστήρια PS5 VR

Η Sony αποκάλυψε επίσημα τα νέα χειριστήρια PS5 VR

Η Sony αποκάλυψε επίσημα τα νέα χειριστήρια PS5 VR τα οποία έρχονται με πολλές νέες δυνατότητες.

PS5 VR

Το ζευγάρι των χειριστηρίων ανακοινώθηκε μόλις στο blog της PlayStation. Φαίνονται πολύ διαφορετικά από τα χειριστήρια PlayStation Move που χρησιμοποιούνται με το αρχικό PSVR. Η λαμπερή σφαίρα εντοπισμού έφυγε. Τα χειριστήρια μοιάζουν πιο πολύ με τα χειριστήρια Oculus Touch και διαθέτουν πλέον ένα δακτύλιο παρακολούθησης που περνά πάνω από τους καρπούς του χρήστη όταν κρατά τις λαβές του χειριστηρίου.

Δείτε επίσης: Πώς να τραβήξετε ένα screenshot μέσω του Oculus Quest

Το blog επιβεβαιώνει πολλές λειτουργίες που έχουμε δει σε πατέντες της Sony που έχουν κυκλοφορήσει στο παρελθόν. Για παράδειγμα, οι προσαρμοστικές σκανδάλες και τα χαρακτηριστικά απτικής ανάδρασης του χειριστηρίου Dualsense PS5 σημαίνουν ότι οι σκανδάλες L2 και R2 θα παρέχουν αντίσταση όταν, ας πούμε, πυροβολείτε με ένα όπλο και το rumble του χειριστηρίου θα είναι πολύ πιο απλό. Ο σχεδιασμός επιβεβαιώνει επίσης τελικά ότι τα χειριστήρια θα παρακολουθούνται από το ίδιο το headset και όχι από μια κάμερα που βλέπει ο χρήστης όπως με το αρχικό PSVR.

Χρήσιμο tip: Πώς θα μεταφέρετε παιχνίδια και αρχεία από το PS4 στο PS5 διαδικτυακά

Όσον αφορά τα κουμπιά, έγιναν πολλές αλλαγές σε σχέση με τα χειριστήρια Move. Η Sony εφαρμόζει αναλογικά sticks και στις δύο συσκευές και, μαζί με τα κουμπιά σκανδάλης, υπάρχουν κουμπιά λαβής που αποτελούν τα L1 και R1 αντίστοιχα. Δύο «face buttons» βρίσκονται σε κάθε χειριστήριο μαζί με επιλογές και κουμπιά κοινής χρήσης, καθώς και το κουμπί αρχικής οθόνης.

Τέλος, αυτά τα νέα χειριστήρια μπορούν να «εντοπίσουν τα δάχτυλά σας χωρίς να πιέζετε στις περιοχές όπου τοποθετείτε τον αντίχειρα, το δείκτη ή τα μεσαία δάχτυλα σας». Διαβάζουμε για αυτή την ανίχνευση δακτύλων στις πατέντες της Sony εδώ και χρόνια.

Μάθετε ακόμη για την Sony: Η Sony ίσως αναστήσει το Xperia Compact για να ανταγωνιστεί την Apple

Οι προγραμματιστές θα ρίξουν μια πρώτη ματιά στις νέες συσκευές σύντομα. Το νέο PS5 VR headset, το οποίο δεν έχει κατονομαστεί επίσημα ακόμη, δεν θα κυκλοφορήσει φέτος, αλλά η Sony λέει έχει πολλά περισσότερα να μοιραστεί.

Πηγή πληροφοριών: uploadvr.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS