ΑρχικήsecurityΜήπως η Yahoo σας χρωστάει λεφτά;

Μήπως η Yahoo σας χρωστάει λεφτά;

Εάν είχατε έναν λογαριασμό Yahoo οποιαδήποτε στιγμή μεταξύ του 2012 και του 2016, μπορείτε τώρα να λάβετε μέρος σε έναν διακανονισμό για να αποζημιωθείτε για απώλειες. Για αρκετά χρόνια, οι hacker ήταν σε θέση να αποκτήσουν πρόσβαση στους λογαριασμούς χρηστών του Yahoo και να κλέψουν ιδιωτικά email, calendar και επαφές σε τουλάχιστον τρεις ξεχωριστές επιθέσεις.

Οι παραβιάσεις ξεκίνησαν το 2012, όπου η Yahoo δήλωσε ότι δεν είχαν παραβιαστεί δεδομένα, και συνεχίστηκαν το 2013, όπου οι hacker είχαν πρόσβαση σε περισσότερους από 3 δισεκατομμύρια λογαριασμούς Yahoo και έκλεψαν ονόματα, email, τηλεφωνικούς αριθμούς, , κωδικούς πρόσβασης και απαντήσεις σε ερωτήσεις ασφαλείας.

Στο τέλος του μήνα, η Yahoo ανήγγειλε ότι εάν ήσασταν κάτοχος λογαριασμού Yahoo οποιαδήποτε στιγμή μεταξύ 1ης Ιανουαρίου 2012 και 31 Δεκεμβρίου 2016 και είστε κάτοικος των ΗΠΑ ή του Ισραήλ, είστε μέρος του διακανονισμού και μπορείτε να καταθέσετε μια αίτηση για να πάρετε και εσείς μέρος των χρημάτων του συνολικού διακανονισμού (ύψους 117.500.000 δολαρίων).

Yahoo

Μπορείτε να συμμετέχετε στο διακανονισμό;

Η Yahoo δήλωσε ότι εάν είχατε λογαριασμό Yahoo μεταξύ της 1ης Ιανουαρίου 2012 και της 31ης Δεκεμβρίου 2016 ή σας στάλθηκε ειδοποίηση για τις παραβιάσεις δεδομένων το 2016 ή το 2017 και είστε κάτοικος των ΗΠΑ ή του Ισραήλ, είστε μέλος του διακανονισμού. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον διαχειριστή του διακανονισμού εάν θέλετε να επιβεβαιώσετε ότι μπορείτε να λάβετε μέρος στον διακανονισμό.

Πόσα χρήματα δικαιούστε;

Ο διακανονισμός παρέχει μια σειρά προτερημάτων για την αποζημίωση εκείνων των οποίων τα δεδομένα είχαν υποκλαπεί σε ένα hack. Μπορείτε να υποβάλετε αιτήσεις για τα παρακάτω:

  • Τουλάχιστον δύο χρόνια υπηρεσιών credit monitoring από την AllClearID. Η υπηρεσία περιλαμβάνει monitoring κλοπής ταυτότητας – έως και 1 εκατομμύριο δολάρια για ασφάλιση κλοπής και ανάκτηση ταυτότητας.
  • Πληρωμή μετρητών αν έχετε ήδη υπηρεσίες παρακολούθησης και προστασίας πιστωτικών καρτών. Η Yahoo δήλωσε ότι η πληρωμή θα μπορούσε να κυμανθεί από $ 100 έως to μέγιστο των $ 358.80, ανάλογα με τα διαθέσιμα ποσά μετά από άλλες παροχές παροχών.
  • Επιστροφή μετρητών έως και 25.000 δολαρίων για την κάλυψη εξωχρηματιστηριακών εξόδων για την αντιμετώπιση απάτης και κλοπής ταυτότητας ως αποτέλεσμα παραβίασης. Μπορείτε επίσης να καταθέσετε αίτημα για αποζημίωση αν αφιερώσατε έως και 15 ώρες από το χρόνο σας  για την ανάκτηση του λογαριασμού μετά από παραβίαση.
  • Μια επιστροφή μέχρι 25 τοις εκατό του ποσού που πληρώσατε για ένα λογαριασμό Yahoo.
  • Επιστροφή έως και 25% του ποσού που πληρώσατε για μια υπηρεσία email της υπηρεσίας Yahoo Small Business User, με ανώτατο όριο τα 500 δολάρια ετησίως.

Πώς να υποβάλετε την απαίτηση σας;

Μπορείτε να υποβάλετε την απαίτηση σας ως κάτοχος βασικού λογαριασμού, paid χρήστη και small business χρήστη. Οι πολίτες του Ισραήλ πρέπει να υποβάλουν ξεχωριστό έντυπο αίτησης. Το website διακανονισμού έχει ξεχωριστά έντυπα για κάθε τύπο απαίτησης.

Πότε είναι η προθεσμία υποβολής της αίτησης;

Πρέπει να υποβάλετε όλες τις αιτήσεις – είτε ηλεκτρονικά είτε ταχυδρομικώς – έως τις 20 Ιουλίου 2020. Ο διακανονισμός θα λάβει την τελική έγκριση του δικαστηρίου το οποίο έχει οριστεί για τις 2 Απριλίου 2020.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS