ΑρχικήsecurityΟι πιο δυνατές πιστοποιήσεις στο IT Security! Μέρος 1ο

Οι πιο δυνατές πιστοποιήσεις στο IT Security! Μέρος 1ο

Πιστοποιήσεις IT Security: Οι συνεχώς αυξανόμενες επιθέσεις hacking οδηγούν όχι μόνο σε ολοένα και μεγαλύτερες οικονομικές απώλειες για εταιρείες και ιδιώτες, αλλά και σε περισσότερες θέσεις εργασίας στον χώρο της ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων για τους Ethical Hackers!

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, μέχρι το 2021 θα υπάρχουν ανοιχτές περισσότερες από 3 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στον τομέα της ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο, γεγονός που μας δίνει μια επιπλέον ώθηση να ασχοληθούμε με τον κλάδο, αν δεν αποτελούμε ήδη κομμάτι του Cyber Security.

IT Security πιστοποιήσεις

Όταν μια εταιρεία αναζητά προσωπικό στο χώρο του IT Security, το πρώτο πράγμα που κοιτάει, πέρα από την προϋπηρεσία, είναι οι πιστοποιήσεις που διαθέτει ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος και ανάλογα με τη θέση, μια καλή πιστοποίηση μπορεί να μας δώσει το εισιτήριο σε μια πολύ καλή εταιρεία και φυσικά στο αντικείμενο που θέλουμε.

Στο σημερινό άρθρο θα μιλήσουμε για τις κορυφαίες πιστοποιήσεις στον χώρο της ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων:

  1. CEH: Certified Ethical Hacker
  2. CISM: Certified Information Security Manager
  3. CISSP: Certified Information Systems Security Professional
  4. OSCP: Offensive Security Certified Professional

Υπάρχουν σαφώς πολύ περισσότερες πιστοποιήσεις, αλλά οι συγκεκριμένες, η κάθε μια για τους δικούς της λόγους, βρίσκεται στην κορυφή των επιλογών από τους recruiters.

  1. CEH: Certified Ethical Hacker

Πρόκειται για μια πιστοποίηση του International Council of E-Commerce Consultants (EC-Council), που αποτελεί must-have για επαγγελματίες στον χώρο του ΙΤ, οι οποίοι επιθυμούν να ασχοληθούν με το Ethical Hacking. Οι κάτοχοι της πιστοποίησης CEH είναι καταρτισμένοι επαρκώς σε ποικίλους τομείς του Ethical Hacking όπως Footprinting and Reconnaissance, Scanning Networks, Enumeration, System Hacking, Malware Threats, Sniffing Techniques, Social Engineering, Denial of Service, Session Hijacking, Evading IDS, Firewalls and Honeypots, Hacking Web Servers, Hacking Web Applications, SQL Injection, Hacking Wireless Networks, Hacking Mobile Platforms and IoTs, Cloud Computing, Cryptography και μεθοδολογίες Penetration Testing μεταξύ άλλων.

Η εξέταση για το CEH είναι 4 ώρες και αποτελείται από 125 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής. Για την προετοιμασία μπορείτε είτε να προετοιμαστείτε ατομικά είτε να παρακολουθήσετε training courses από διαπιστευμένους εισηγητές, το οποίο προτείνεται τόσο από το EC Council όσο και από εμάς εδώ στο Secnews!

Για περισσότερες πληροφορίες:

https://www.eccouncil.org/programs/certified-ethical-hacker-ceh/

  1. CISM: Certified Information Security Manager

Η πιστοποίηση Certified Information Security Manager αποτελεί και αυτή με τη σειρά της μια δυνατή πιστοποίηση στον χώρο της ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων και έχει δημιουργηθεί από τον ISACA (Information Systems Audit and Control Association).

Πρόκειται για πιστοποίηση που στοχεύει σε επαγγελματίες σε enterprise-level περιβάλλοντα, καλύπτοντας τομείς που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση κινδύνου ασφάλειας, την ανάπτυξη και διαχείριση προγραμμάτων, τη διακυβέρνηση και τη διαχείριση και αντιμετώπιση των περιστατικών ασφάλειας. Η εξέταση για το CISM είναι και αυτή 4 ώρες και αποτελείται από 150 ερωτήσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες:


http://www.isaca.org/Certification/CISM-Certified-Information-Security-Manager/Pages/default.aspx

Παραμείνετε συντονισμένοι στο Secnews για το επόμενο μέρος της δημοσίευσης, στο οποίο θα αναφερθούμε όχι μόνο στις πιστοποιήσεις CISSP και OSCP, αλλά και σε ακόμη περισσότερες, οι οποίες αποτελούν, η κάθε μια για τους δικούς της λόγους, τις κορυφαίες πιστοποιήσεις στον χώρο της ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων.

Script>Alert
Script>Alerthttps://www.secnews.gr
We are all Edward Snowden.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS