Πέμπτη, 9 Απριλίου, 11:22
Αρχική security Οι πιο δυνατές πιστοποιήσεις στο IT Security! Μέρος 1ο

Οι πιο δυνατές πιστοποιήσεις στο IT Security! Μέρος 1ο

Πιστοποιήσεις IT Security: Οι συνεχώς αυξανόμενες επιθέσεις hacking οδηγούν όχι μόνο σε ολοένα και μεγαλύτερες οικονομικές απώλειες για εταιρείες και ιδιώτες, αλλά και σε περισσότερες θέσεις εργασίας στον χώρο της ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων για τους Ethical Hackers!

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, μέχρι το 2021 θα υπάρχουν ανοιχτές περισσότερες από 3 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στον τομέα της ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο, γεγονός που μας δίνει μια επιπλέον ώθηση να ασχοληθούμε με τον κλάδο, αν δεν αποτελούμε ήδη κομμάτι του Cyber Security.

IT Security πιστοποιήσεις

Όταν μια εταιρεία αναζητά προσωπικό στο χώρο του IT Security, το πρώτο πράγμα που κοιτάει, πέρα από την προϋπηρεσία, είναι οι πιστοποιήσεις που διαθέτει ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος και ανάλογα με τη θέση, μια καλή πιστοποίηση μπορεί να μας δώσει το εισιτήριο σε μια πολύ καλή εταιρεία και φυσικά στο αντικείμενο που θέλουμε.

Στο σημερινό άρθρο θα μιλήσουμε για τις κορυφαίες πιστοποιήσεις στον χώρο της ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων:

  1. CEH: Certified Ethical Hacker
  2. CISM: Certified Information Security Manager
  3. CISSP: Certified Information Systems Security Professional
  4. OSCP: Offensive Security Certified Professional

Υπάρχουν σαφώς πολύ περισσότερες πιστοποιήσεις, αλλά οι συγκεκριμένες, η κάθε μια για τους δικούς της λόγους, βρίσκεται στην κορυφή των επιλογών από τους recruiters.

  1. CEH: Certified Ethical Hacker
- Advertisement -

Πρόκειται για μια πιστοποίηση του International Council of E-Commerce Consultants (EC-Council), που αποτελεί must-have για επαγγελματίες στον χώρο του ΙΤ, οι οποίοι επιθυμούν να ασχοληθούν με το Ethical Hacking. Οι κάτοχοι της πιστοποίησης CEH είναι καταρτισμένοι επαρκώς σε ποικίλους τομείς του Ethical Hacking όπως Footprinting and Reconnaissance, Scanning Networks, Enumeration, System Hacking, Malware Threats, Sniffing Techniques, Social Engineering, Denial of Service, Session Hijacking, Evading IDS, Firewalls and Honeypots, Hacking Web Servers, Hacking Web Applications, SQL Injection, Hacking Wireless Networks, Hacking Mobile Platforms and IoTs, Cloud Computing, Cryptography και μεθοδολογίες Penetration Testing μεταξύ άλλων.

Η εξέταση για το CEH είναι 4 ώρες και αποτελείται από 125 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής. Για την προετοιμασία μπορείτε είτε να προετοιμαστείτε ατομικά είτε να παρακολουθήσετε training courses από διαπιστευμένους εισηγητές, το οποίο προτείνεται τόσο από το EC Council όσο και από εμάς εδώ στο Secnews!

Για περισσότερες πληροφορίες:

https://www.eccouncil.org/programs/certified-ethical-hacker-ceh/

  1. CISM: Certified Information Security Manager

Η πιστοποίηση Certified Information Security Manager αποτελεί και αυτή με τη σειρά της μια δυνατή πιστοποίηση στον χώρο της ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων και έχει δημιουργηθεί από τον ISACA (Information Systems Audit and Control Association).

Πρόκειται για πιστοποίηση που στοχεύει σε επαγγελματίες σε enterprise-level περιβάλλοντα, καλύπτοντας τομείς που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση κινδύνου ασφάλειας, την ανάπτυξη και διαχείριση προγραμμάτων, τη διακυβέρνηση και τη διαχείριση και αντιμετώπιση των περιστατικών ασφάλειας. Η εξέταση για το CISM είναι και αυτή 4 ώρες και αποτελείται από 150 ερωτήσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες:


http://www.isaca.org/Certification/CISM-Certified-Information-Security-Manager/Pages/default.aspx

Παραμείνετε συντονισμένοι στο Secnews για το επόμενο μέρος της δημοσίευσης, στο οποίο θα αναφερθούμε όχι μόνο στις πιστοποιήσεις CISSP και OSCP, αλλά και σε ακόμη περισσότερες, οι οποίες αποτελούν, η κάθε μια για τους δικούς της λόγους, τις κορυφαίες πιστοποιήσεις στον χώρο της ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων.

Script>Alert
Script>Alerthttps://www.secnews.gr
We are all Edward Snowden.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

Η πτώση του Zoom: Η Google απαγορεύει στους υπαλλήλους της να το χρησιμοποιούν

Πριν από λίγες εβδομάδες, το Zoom αποτελούσε μια από τις κορυφαίες λύσεις τηλεδιασκέψεων. Πολλοί άνθρωποι που εργάζονται...

OTEAcademy: Πρόγραμμα τηλεκατάρτισης για Επιστήμονες & Ελεύθερους Επαγγελματίες, που πλήττονται από τον COVID-19

Στο ειδικό πρόγραμμα τηλεκατάρτισης µε πιστοποίηση για επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες που πλήττονται από τον COVID-19, συµµετέχει η OTEAcademy.

Το Facebook ήθελε να αγοράσει το Pegasus Spyware για να παρακολουθεί τους χρήστες Apple

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της NSO, Shalev Hulio, το Facebook προσπάθησε να αγοράσει...

7 εφαρμογές για να δείτε ταινίες online ταυτόχρονα με τους φίλους σας

Σύμφωνα με τις συστάσεις που έχουν γίνει από τις κυβερνήσεις και τους οργανισμούς υγείας ανά τον κόσμο,...

Μοντέλο της Tesla χρησιμοποιεί ηλιακή ενέργεια για να κινείται

Το σχέδια για ένα Tesla Roadster, με κινητήρα που χρησιμοποιεί ηλιακή ενέργεια κυκλοφόρησαν πρόσφατα στο διαδίκτυο και...

Ο George Soros πιέζει για ταχυδρομική ψηφοφορία λόγω COVID-19

Ο George Soros πιέζει για ταχυδρομική ψηφοφορία λόγω COVID-19: Για τις ανάγκες της ψηφοφορίας, το χρηματοδοτούμενο από τον George Soros, Brennan Center...

Sony: Αποκάλυψε το νέο χειριστήριο DualSense για το PS5!

Μαζί με το πέμπτο κατά σειρά μοντέλο Playstation, PS5, η Sony αποκάλυψε το νέο διαστημικό χειριστήριο DualSense, το οποίο διατηρεί ορισμένα από...

Κορωνοϊός: Απατεώνες πωλούν στο Dark Web αίμα και σάλιο από κάποιον επιζώντα

Η διαφήμιση στο Own Shop, ένα κατάστημα στο Dark Web, ισχυρίζεται ότι ο κάποιος έχει μολυνθεί από κορωνοϊό και τώρα πουλάει το...

UbuntuDDE: Ubuntu Linux με επιφάνεια εργασίας Deepin

UbuntuDDE: Ubuntu Linux με επιφάνεια εργασίας Deepin- Έχετε σκεφτεί ποτέ, τι θα γινόταν αν συνδυάσετε τις δυνάμεις...

Facebook: Λανσάρει νέα εφαρμογή chat για ζευγάρια λόγω COVID-19!

Καθώς οι κυβερνήσεις μεγάλου αριθμού χωρών έχουν λάβει τα μέτρα του social distancing και του lockdown, σε μία προσπάθεια να περιοριστεί η...