ΑρχικήsecurityΔημιουργήστε τα κατάλληλα ID για να αποφύγετε cyberattacks!

Δημιουργήστε τα κατάλληλα ID για να αποφύγετε cyberattacks!

Η τεχνολογική πρόοδος δε θα μπορούσε να έρθει μόνη της, χωρίς προβλήματα. Η ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων, έχει έρθει τόσο στο προσκήνιο γιατί κατά γενική ομολογία βάλλεται. Ένας από τους κύριους λόγους που συμβαίνει αυτό είναι, γιατί όσο και να εξελίσσεται το cybersecurity, ελαττώματα συνεχίζουν να υπάρχουν. Αυτό σημαίνει, ότι είναι ανάγκη να δημιουργηθούν εκ νέου virtual online ID.

ID

Καθώς οι επιθέσεις γίνονται πιο συνηθισμένες, είναι απαραίτητο να ληφθούν επιπλέον προφυλάξεις. Η Apple θα ξεκινήσει να εφαρμόζει ένα νέο σύστημα ελέγχου ταυτότητας για τους χρήστες του iOS. Μέχρι τότε όσοι έχουν iPhone αλλά και οι χρήστες Android, μπορούν να χρησιμοποιούν και άλλες μεθόδους.

Σε πολλές online υπηρεσίες και apps κατά την σύνδεση του χρήστη ζητείται προσωπικός τηλεφωνικός αριθμός. Δίνεται έτσι η δυνατότητα, σε περίπτωση απώλειας του κωδικού, η ταυτοποίηση του ID να γίνεται με τον αριθμό του τηλεφώνου. Για να διασφαλίσετε ότι δε θα χρησιμοποιηθεί ο αριθμός σας, είναι καλύτερα να μη χρησιμοποιήσετε τον πραγματικό. Σε αυτό καλείται να βοηθήσει η Google Voice με τον εξής τρόπο. Μεταβείτε στη διεύθυνση voice.google.com και συνδεθείτε με το Gmail σας. Επιλέξτε έναν αριθμό, με βάση τα ψηφία που είναι διαθέσιμα στον κωδικό περιοχής που επιθυμείτε. Αυτός ο αριθμός είναι πια έτοιμος για χρήση και αν κάποια στιγμή δεν τον χρειάζεστε ή θέλετε να τον αλλάξετε, στο Voice’s Settings μπορείτε.

ID

Στην περίπτωση των emails και πάλι, καλό είναι να μη χρησιμοποιείται το προσωπικό σας, άλλα να δημιουργήσετε κάποια επιπλέον προκειμένου να συνδέεστε όπου χρειάζεται. Για να δημιουργήσετε ψεύτικες διευθύνσεις email, υπάρχουν υπηρεσίες όπως το Temp Mail ή το Maildrop. Διατηρούν τα μηνύματα για μικρό χρονικό διάστημα και αν αποφασίσετε να φτιάξετε email μέσω αυτών των υπηρεσιών, προσπαθήστε να επιλέξετε ένα ID χρήστη που είναι περίπλοκο. Και αν χρησιμοποιείτε αυτές τις υπηρεσίες για να εγγραφείτε σε κάτι για το οποίο δεν θέλετε να έχετε μόνιμη πρόσβαση, φροντίστε να διαγράψετε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όταν τελειώσετε, ώστε κανείς να μην έχει πρόσβαση.

Μεγάλη προσοχή απαιτείται στις πιστωτικές κάρτες. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν apps όπως το Paypal, Mastercard Masterpass και Google Pay που είναι αρκετά ασφαλείς. Αυτό βέβαια δε σημαίνει, ότι δε μπορούν να δεχτούν επίθεση από hackers. Αφού προσθέσετε τους αριθμούς των πιστωτικών καρτών στο mobile wallet σας, ακολουθήστε τα γενικά πρωτόκολλα προστασίας. Δημιουργήστε μια κλειδωμένη αρχική οθόνη, η οποία μπορεί να πιστοποιηθεί μόνο με PIN. Χρειάζεται προσοχή όμως γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε αυτές τις υπηρεσίες για όλες σας τις αγορές, καθώς αυτοί οι αριθμοί των καρτών ενδέχεται να λήξουν. Δεν συνιστώνται επίσης για κρατήσεις όπου πρέπει να παρουσιάσετε την πιστωτική κάρτα, για την πραγματοποίηση της αγοράς.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS