ΑρχικήinetYahoo Japan στους υπαλλήλους: Δουλέψτε από οπουδήποτε στη χώρα

Yahoo Japan στους υπαλλήλους: Δουλέψτε από οπουδήποτε στη χώρα

Η Yahoo Japan λέει στους 8.000 υπαλλήλους της ότι μπορούν να εργαστούν οπουδήποτε στη χώρα – και ακόμη και να πάνε στη δουλειά όταν το απαιτεί η δουλειά – ανατρέποντας την τάση των εταιρειών που θέλουν να επιστρέψουν εργαζομένους στα γραφεία τον τρίτο χρόνο της πανδημίας του COVID-19.

Δείτε επίσης: Η Apple κλείνει τα καταστήματα στη Νέα Υόρκη λόγω COVID-19

Yahoo Japan

Το πρόγραμμα τίθεται σε ισχύ την 1η Απριλίου και επιτρέπει στους υπαλλήλους να μετακινούνται με αεροπλάνο για να πάνε στο γραφείο, κάτι που δεν ήταν προηγουμένως επιλογή, ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση την Τετάρτη. Ενώ η Yahoo είναι περισσότερο γνωστή για τη διαδικτυακή της πύλη στην Ιαπωνία, είναι μια μονάδα της Z Holdings Corp. της SoftBank Group Corp., η οποία κατέχει και την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Line και την υπηρεσία mobile payments PayPay.

Δείτε επίσης: Κυβερνοεπίθεση στο Υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας – Εξαφανίστηκαν τα Covid-19 data

Το 90% των εργαζομένων της εταιρείας εργάζονται πλέον εξ αποστάσεως, σύμφωνα με τον Πρόεδρο Kentaro Kawabe, ο οποίος έγραψε στο Twitter ότι η συντριπτική πλειονότητα των υπαλλήλων είπε ότι η απόδοσή του έχει παραμείνει σταθερή ή έχει βελτιωθεί στο σπίτι. «Έτσι, επιτρέπουμε στους υπαλλήλους της Yahoo να ζουν οπουδήποτε στην Ιαπωνία. Αυτό δεν σημαίνει ότι αρνούμαστε τα οφέλη του γραφείου – θα μπορείτε να έρθετε μέχρι και αεροπορικώς όταν χρειαστεί», πρόσθεσε.

Yahoo Japan

Η Yahoo Japan ορίζει έναν προϋπολογισμό μετακίνησης 150.000 γιεν (1.300 $) το μήνα ανά εργαζόμενο και αίρει το προηγούμενο ημερήσιο ανώτατο όριο. Η προσωπική επικοινωνία θα εξακολουθήσει να ενθαρρύνεται καθώς η πρωτοβουλία στοχεύει και στην ενίσχυση του ηθικού και της ευημερίας, με τις κοινωνικές συγκεντρώσεις να επιδοτούνται κατά 5.000 γιεν ανά εργαζόμενο το μήνα.

Δείτε επίσης: COVID-19: Το Facebook κατέστειλε θεωρία συνωμοσίας από την Κίνα

Η εταιρεία είχε ένα σύστημα απομακρυσμένης εργασίας «γραφείο οπουδήποτε» από το 2014, ωστόσο είχε περιορίσει τον αριθμό των ημερών εργασίας από το σπίτι πριν από την επικράτηση της πανδημίας του COVID-19.

Οι ιαπωνικές εταιρείες ανταποκρίθηκαν στην πανδημία υιοθετώντας ευέλικτες ρυθμίσεις εργασίας, οι οποίες ήταν σπάνιες πριν από το 2020 σε μια κουλτούρα που κάποτε περηφανευόταν για την άμεση αλληλεπίδραση στο γραφείο και τις πολλές ώρες εργασίας. Η Panasonic Corp. αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα τα σχέδια για μια τετραήμερη εβδομάδα εργασίας, μια πρωτοβουλία που έχει ήδη ξεκινήσει η Mizuho Financial Group Inc.

Πηγή πληροφοριών: bloomberg.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS