ΑρχικήinetYahoo μοιράζει 50 εκατομμύρια σε 200 εκατ. χρήστες

Yahoo μοιράζει 50 εκατομμύρια σε 200 εκατ. χρήστες

Η Yahoo θα πρέπει να καταβάλει αποζημίωση ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων στα θύματα μιας από τις μεγαλύτερες παραβιάσεις δεδομένων στο διαδίκτυο.

Η Yahoo συμφώνησε να καταβάλει 50 εκατομμύρια δολάρια σαν αποζημίωση στα θύματα μιας επίθεσης που φέρεται να επηρέασε περίπου 200 εκατομμύρια άτομα. Επιπλέον, η εταιρεία θα παράσχει τουλάχιστον δύο χρόνια δωρεάν παρακολούθηση στις αγορές των εμπλεκομένων. Yahoo

Ο διακανονισμός που ισχύει από την Δευτέρα αφορά δύο ξεχωριστές παραβιάσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν το 2013 και το 2014.

Η πρώτη επίθεση επηρέασε τρία δισεκατομμύρια λογαριασμούς της Yahoo (ναι όλους τους λογαριασμούς της εταιρείας). Η εταιρεία δήλωσε τότε ότι η κλοπή του πηγαίου κώδικα επέτρεψε στους επιτιθέμενους να έχουν πρόσβαση σε όποιο λογαριασμό ήθελαν, παρόλο που οι κωδικοί πρόσβασης δεν αποθηκεύονταν σε μορφή απλού κειμένου.

Στη δεύτερη επίθεση η εταιρεία ανέφερε ότι διέρρευσαν 500 εκατομμύρια λογαριασμοί (ονόματα διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμοί τηλεφώνου, ημερομηνίες γέννησης, κωδικοί πρόσβασης κρυπτογραφημένοι και μη, ερωτήματα ασφαλείας και απαντήσεις).

Οι παραβιάσεις δεδομένων δεν αποκαλύφθηκαν την εποχή εκείνη, αλλά το 2016, μια καθυστέρηση που προκάλεσε την οργή όχι μόνο του κοινού αλλά και των επενδυτών. Ο αντίκτυπος ήταν καταστροφικός για τη φήμη της Yahoo σε μια περίοδο που ετοιμαζόταν η εξαγορά της εταιρείας από τη Verizon.

Το Yahoo εξαγοράστηκε από τη Verizon το 2016 και αν και η αρχική τιμή είχε οριστεί στα 4,8 δισεκατομμύρια δολάρια, μετά την ανακοίνωση των hacks η τιμή έπεσε κατά 350 εκατομμύρια.

________________________

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS