ΑρχικήinetΟι χρήστες Android είναι λιγότερο πιθανό να στέλνουν μηνύματα κατά την οδήγηση...

Οι χρήστες Android είναι λιγότερο πιθανό να στέλνουν μηνύματα κατά την οδήγηση από τους χρήστες iPhone

Πρόσφατες έρευνες έχουν αποκαλύψει ορισμένες αξιοσημείωτες διαφορές στις στάσεις και τις συμπεριφορές των χρηστών Android και iPhone. Πέρυσι, μια υπηρεσία σύγκρισης ασφαλίσεων αυτοκινήτων διεξήγαγε μια εκτεταμένη έρευνα η οποία έδειξε ότι οι χρήστες Android είναι πιο ασφαλείς οδηγοί από εκείνους που χρησιμοποιούν iPhone. Για να δώσει μια άλλη διάσταση στη μακροχρόνια αντιπαλότητα μεταξύ των οδηγών, η American Trucks αντιπαραβάλλει τώρα τις οδηγικές συμπεριφορές των δύο ομάδων.

Δείτε επίσης: Android Auto: Ανακαλύψτε πώς να εξατομικεύσετε το UI του

Android

Η American Trucks διεξήγαγε έρευνα σε ίσο αριθμό χρηστών Android και iPhone, προκειμένου να συγκρίνει τις διαφορές μεταξύ των οδηγικών τους συνηθειών, καθώς και τις γνώσεις τους για τους οδικούς κανόνες και τις πινακίδες. Από τους Αμερικανούς που συμμετείχαν στην έρευνα, το 56% ήταν άνδρες και το 44% γυναίκες, με μέσο όρο ηλικίας τα 38 έτη. Μια μελέτη αποκάλυψε ότι οι χρήστες iPhone είναι πιο πρόθυμοι να χρησιμοποιούν τις συσκευές τους κατά την οδήγηση από ό,τι άλλοι χρήστες smartphone, σε ποσοστό 57% έναντι 55%. Αντίθετα, είναι λιγότερο πιθανό να οδηγούν απρόσεκτα και να διαπράττουν παραβάσεις όπως υπερβολική ταχύτητα ή παράβλεψη σήματος στοπ, ενώ παράλληλα εξασφαλίζουν ότι η ζώνη ασφαλείας τους είναι δεμένη. Μια εντυπωσιακή έρευνα διαπιστώνει ότι οι χρήστες Android είναι πιο πιθανό να ακούνε μουσική κατά την οδήγηση σε σύγκριση με τους χρήστες iPhone.

Δείτε ακόμα: Αναφορά: Τα standard μοντέλα iPhone 15 δεν θα υποστηρίζουν ProMotion & Always-On Display

iPhone

Παραδόξως, οι χρήστες Android έχουν μικρότερη πιθανότητα πρόκλησης ατυχήματος παρά την οδήγηση με υψηλότερες ταχύτητες. Οι χρήστες Android είναι πιο πιθανό να εμπλακούν σε ατυχήματα από τους χρήστες iPhone, αλλά η τελευταία ομάδα είναι συνήθως υπαίτια για 20% περισσότερες συγκρούσεις. Οι χρήστες iPhone έχουν περισσότερες πιθανότητες να λάβουν κλήσεις για απερίσκεπτη οδήγηση από εκείνους που χρησιμοποιούν άλλα τηλέφωνα. Επιπλέον, τείνουν να είναι πιο τακτικά επιρρεπείς σε οδική οργή.

Διαθέτουν ακόμη μεγαλύτερη ικανότητα όσον αφορά την αναγνώριση των οδικών σημάτων. Από όλες τις πινακίδες που ερευνήθηκαν, οι χρήστες Android επέδειξαν υψηλότερο επίπεδο επιδεξιότητας όσον αφορά την αναγνώριση της πινακίδας “απαγορεύεται η αριστερή στροφή” και τη σωστή τοποθέτηση του χεριού στο τιμόνι του οχήματός τους. Οι χρήστες της Apple ενημερώνονται καλύτερα για τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και έχουν τη δυνατότητα να αναγνωρίζουν ευκολότερα όλες τις άλλες πινακίδες του δρόμου.

Δείτε επίσης: iPhone: Εκατομμύρια διαθέτουν μια κρυφή λειτουργία σαρωτή

Για τα πλήρη αποτελέσματα αυτής της έρευνας της American Trucks, ακολουθήστε τον σύνδεσμο που παρέχεται.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS