ΑρχικήUpdatesΣε μία αμφιλεγόμενη για τους χρήστες του κίνηση προχωρά το Chrome

Σε μία αμφιλεγόμενη για τους χρήστες του κίνηση προχωρά το Chrome

chrome

Το Chrome, προσπαθεί πάντα να κάνει τα πράγματα απλά για τους χρήστες του και οι αγορές μέσω internet είναι μέρος αυτής του της προσπάθειας. Ωστόσο η τελευταία κίνηση του προγράμματος περιήγησης είναι μάλλον αμφιλεγόμενη.

Ποια είναι η νέα αμφιλεγόμενη λειτουργία Chrome

Όπως αναφέρει το Engadget, το Chrome θα ενισχύσει την δυνατότητα των χρηστών να αγοράζουν περισσότερα πράγματα, συμπληρώνοντας αυτόματα τις λεπτομέρειες πληρωμής όταν κάνουν online αγορές.

Έως τώρα έπρεπε να συγχρονίζουμε το πρόγραμμα περιήγησης, ώστε να έχουμε πρόσβαση στις λεπτομέρειες πληρωμής από όλες τις συσκευές μας. Τώρα όμως αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Από τη στιγμή που θα συνδεθείτε σε ένα λογαριασμό Google, μόλις πληκτρολογήσετε τα στοιχεία πληρωμής σας στο Chrome, θα αποκτήσετε αυτόματα δυνατότητα πρόσβασης στα στοιχεία αυτά, από όλες τις συσκευές και σε όλες τις τοποθεσίες που δέχονται το Google Pay, ακόμα και αν δεν ενεργοποιήσετε το συγχρονισμό του προγράμματος περιήγησης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, όταν δίνεται στους χρήστες η δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν μια πιστωτική κάρτα που είναι αποθηκευμένη στον λογαριασμό Google, θα ζητηθεί μόνο το CVC της κάρτας για επιβεβαίωση.

Η ανακοίνωση λέει επίσης ότι αυτό θα λειτουργήσει μόνο εάν συνδεθείτε στο λογαριασμό σας και στην άλλη συσκευή που χρησιμοποιείτε ενώ πραγματοποιείτε τις αγορές σας.

Μπορείτε επίσης να διαγράψετε τις κάρτες στην καρτέλα Πληρωμές & Συνδρομές στη σελίδα του Λογαριασμού Google, αν δεν θέλετε να διακινδυνεύσετε τα στοιχεία σας.

Νέα επέκταση Chrome

Συν τοις άλλοις, πριν από δύο εβδομάδες, μια νέα επέκταση Chrome έκανε την εμφάνισή της.

Η Google μόλις κυκλοφόρησε μια νέα επέκταση Chrome που δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να επισημαίνουν ύποπτους ιστότοπους. Αυτή η επέκταση θα συμπεριλαμβάνεται στο ευρετήριο ασφαλούς περιήγησης της εταιρείας, το οποίο χρησιμοποιείται από το Chrome και από άλλα προγράμματα περιήγησης.

Η εταιρεία έχει επίσης δρομολογήσει την κυκλοφορία μίας ειδοποίησης στο Chrome, η οποία θα εμφανίζεται και θα σας εμποδίζει να επισκεφθείτε έναν ιστότοπο που πιθανώς προσπαθεί να σας εξαπατήσει ώστε να κλέψει τα διαπιστευτήριά σας ή να σας μολύνει με κακόβουλο λογισμικό.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS